Czy możliwe jest, żeby w nowym aparacie licznik wskazywał 899 katalogów i 905 zdjęć (czyli prawie 90000 zdjęć zrobionych)?
Słyszałem coś o regeneracji aparatów, na czym to polega?
Może być tak, że do nowej obudowy wkłada się stary środek?
Czy możliwe jest, żeby w nowym aparacie licznik wskazywał 899 katalogów i 905 zdjęć (czyli prawie 90000 zdjęć zrobionych)?
Słyszałem coś o regeneracji aparatów, na czym to polega?
Może być tak, że do nowej obudowy wkłada się stary środek?
A o jakim aparacie mowa?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jeżeli aparat jest nowy to jedyne możliwe wyjasnienie to to, że włozyłeś kartę pamięci z innego aparatu
...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...
Costus - tak, włożyłem kartę na której testowałem wcześniej inny aparat, po włożeniu czystej karty pokazał 100-0001, ale skoro w aparacie jest ustawione File numbering - Continuous to powinien chyba numerować niezależnie od karty?
Są jakieś sposoby sprawdzenia, czy aparat jest nowy, albo ile zrobił zdjęć?
Tak są (dlatego pytałem o aparat) skoro to canon to:Zamieszczone przez Priest
Centralny Serwis CANON Polska,
01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15
(22) 862 41 38,
fax: 862 41 40, info@fotovideo-csi.pl, www
O ile wiem to coś ok. 40zł.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Bylo by to piekne, ale tak nie jest. Aparaty przechwytuja numeracje z kart i wychodza czesto rozne dziwne liczby.Zamieszczone przez Priest
...
mozesz zlikwidować ( zaporzyczony ) z innej karty przebieg poprzez sformatowanie karty poza aparatem , nastepnie wkładasz kartę do aparatu i powtórnie ją formatujesz ustawiając sposób naliczania zdjęć.
Konkludujac i odnoszac sytuacje do siebie, to jesli nie dopuszcze aby moja karta, ktorakolwiek, zafunkcjonowala w innym aparacie to nie pochrzani sie nic z numeracja w moim.
Oakhallow
Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...
No i jeszcze niczyja cudza karta nie moze sie znalezc w twoim aparacie (np pozyczona bo tobie zabraklo albo zgubiles/zapomniales).Zamieszczone przez Oakhallow
Kolekcjoner - 20D, ale to chyba nie ma większego znaczenia?