Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Digimate III a chipset VIA

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Juicy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja mam digimata II plus, od początku jestem niezadowolony ale teraz mam problem następujący, od nowości ilość wolnego miejsca ( na wyswietlaczu) sie zmniejszala nawet jak usuwalem dane to ciaz mnie i mniej. aktualnie doszedlem do 0,9 GB i nie chce mi zrzucac karty 2GB pomimo ze dysko jest pusty tylko obudowa ma jakis blad. nie wiem co robic
    1D Mk II N, 50D, 24-70 2.8 L, L 17-40 L, 70-200 2.8 IS L, 50 1.4, 550EX, Manfrotto 055ProB+329L

Domyślnie

a to ja dorzucę swoje 3 grosze ;-)) W firmie płyta na VIA i problemy jak wszyscy, czyli nie dziala, tzn dziala, ale tylko po przelaczeniu w biosie na usb1.0, czy wolnooo. Probowalem wielu kabelkow, cienkich, grubych itp. Wkladalem kontrolery: jeden na via drugi na nec'u, instalowalem drivery do via i inne duperele i dalej nic. Az w koncu kupilem hub usb Pentagram 4power usb2.0 hub - 4portowy z wlasnym zasilaniem i.... eureka ;-) dziala usb2.0 czyli szybko i przyjemnie. Jedno co jeszcze zauwazylem to to, ze jak nie podlacze huba do zasilacza to po jakims czasie imagetank sie wylacza - wniosek: hub bez wlasnego zasilania ma zbyt mala wydajnosc pradowa i wtedy tank korzysta w wbudowanego aku - jak sie rozdladuje to sie wylacza.
    I to chyba tyle - mam nadzieje,ze komus pomoglem bo swego czasu spedzilem troche czasu nad tym aby to cholerstwo uruchomic :-/
    Adoks

Bywalec Awatar Maćko_Pń
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

o w morde jeża nietoperza!!! pomysł Adoksa jest genialny !!! Kilka miesięcy temu stanąłem przed tym samym problemem, nabyłem Digimata III no i na USB2.0 nie działał, kombinowałem chyba z tydzień na wszytkie możliwe sposoby, a tu nic. Jedyna metoda to kopiowanie na USB 1.0, no ale przerzućcie 40 GB na usb1.0 to Was coś trafi, no ale nic odpalałem filmik i zgrywałem 3 godziny. Trochę mnie to irytowało, ale potraktowałem to jako dogmat i tyle, a teraz jak przeczytałem o spobie Adoksa to od razu stwierdziłem że wypróbuje, co prawda nie mam Huba na usb, ale dysponuje czytnikiem kart chiefteca ( wewnętrznym ), który ma również gniazdo USB do którego podpiołem tanka i śmiga w obie strony na usb2.0 !!! Rewelacja ! jeszcz raz wielkie thx dla Adoksa.
    5 D + 350 D + 17-40 L f4 + 70-200 L f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX

Coś już napisał Awatar Paweł Ubysz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Juicy Zobacz posta
    ja mam digimata II plus, od początku jestem niezadowolony ale teraz mam problem następujący, od nowości ilość wolnego miejsca ( na wyswietlaczu) sie zmniejszala nawet jak usuwalem dane to ciaz mnie i mniej. aktualnie doszedlem do 0,9 GB i nie chce mi zrzucac karty 2GB pomimo ze dysko jest pusty tylko obudowa ma jakis blad. nie wiem co robic
    Ale jak usunąłeś pliki systemowym "usuń" to one tam są nadal , spróbuj przez kosz albo sformatuj dysk od nowa.
    300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG Macro

Uprawnienia umieszczania postów