Dalem sobie spokoj z problemami z Digimate'em i kupilem X's Vp-6230. Jak na razie dziala miodzio, jest podglad zdjec z exifem, menu graficzne wiec latwo przeprowadzac wszelkie operacjeTylko niestety cena troche wyzsza...
Dalem sobie spokoj z problemami z Digimate'em i kupilem X's Vp-6230. Jak na razie dziala miodzio, jest podglad zdjec z exifem, menu graficzne wiec latwo przeprowadzac wszelkie operacjeTylko niestety cena troche wyzsza...
ładne mi trochę... acz ustrojstwo faktycznie ciekawe
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
W!
Od wiekow byly problemy z chipami Via jak i Sis jezeli chodzi o obsluge USB. Tak jak problemy ma nvidia z kontrolerem IDE. Intel natomiast ma klopoty ze swoimi chipami kart graficznych ;/ To niestety zawsze tak jest jesli producenci chca obnizyc koszty i szybko wprowadzic nowy produkt do sprzedazy.
Zdrowko
---------------------------------------------------------------------
Nie wiem czy to nie jest OT .. ale, jesli nie wiedzial to nie mogl oklamac - klamstwo oznacza przekazanie informacji niezgodnej z posiadana wiedza.
Jesli USB 2.0 dziala na innych chipsetach/pytach tzn. ze dziala i ze to moze VIA a nie producent jest "winowajca" opisywanych problemow.
A teraz z innej strony: tez zetknalem sie na wlasniej skorze z problemem wspolpracy "DigiMate III" z VIA i nie wiem jak sobie z nim poradzic.
Ktos pisal o tym, ze nalezy w BIOS-ie przelaczyc USB 2.0 na 1.0.
Jak to zrobic ?? Pomozcie prosze, bo nie orientuje sie w tym zbytnio..
Kup kartę USB 2.0 na PCI
A DIGIMATE II działa a III napewno działa z USB 2.0![]()
Początkowo nie mogłem go włączyć do kompa. Potem już za każdym razem połączenie grało choć mam płyte z VIA. Na innych komputerach z chipsetem VIA też działał ale kopiowanie z niego na komp to straszna katorga! Założyłem kartę z USB 2.0 przez pierwsze dwa dni nie działało. Kiedyś wstałem o 4 nad ranem i pierwsza moja próba połaczenie na USB 2.0 zagrało. Nie wyobrażacie sobie co za ulga. Dzisiaj już przez ostatnie 2 dni na sto prób jedna dobra i dwie nie całkiem dobre tzn. wszystko sie wiesza. Restart kompa jeden raz drugi raz i zadziałało. Teraz znowu od 3 godzin próbuje walczyć z kompem. Czytam wszędzie i wszystko o DigiMateIII i nigdzie nie mogę natrafić na konkretną sensowną podpowiedź. Do tej pory każdy kto taki bank zakupił cieszy się i mówi mi , że nie napotyka żadnych trudności. Czy są jakieś płyty które potrafią obsłużyć takie DigiMateIII. (Wszytstkie inne urządzenia na USB 2.0 działają bez najmniejszego zarzutu). Bardzo, bardzo prosze o podpowiedź
nie wiem czy moje info cos wniesie do dyskusji, mam digimata III od roku i problemy jak wszyscyw robocie gra i trabi na USB 2.0 na domowym kompie (chipset VIA) działa tylko przez huba w monitorze gdzie mam USB 1.1. Probowałem ratowac sytuacje sledziami 2 roznych marek z zewnetrzym kontrolerem USB 2.0 ale nic to nie dało, taki sam zwis jak przy wpieciu bezposrednio do płyty głownej...
reasumujac, póki nie zmienie jednostki centralnej... jade na USB 1.1
szczerze współczuję![]()
ja mam digimata II plus, od początku jestem niezadowolony ale teraz mam problem następujący, od nowości ilość wolnego miejsca ( na wyswietlaczu) sie zmniejszala nawet jak usuwalem dane to ciaz mnie i mniej. aktualnie doszedlem do 0,9 GB i nie chce mi zrzucac karty 2GB pomimo ze dysko jest pusty tylko obudowa ma jakis blad. nie wiem co robic
1D Mk II N, 50D, 24-70 2.8 L, L 17-40 L, 70-200 2.8 IS L, 50 1.4, 550EX, Manfrotto 055ProB+329L