Jeszcze:
-padająca migawka i stresy z tym związane,
-brudząca się matówka i lustro,
-...
Jeszcze:
-padająca migawka i stresy z tym związane,
-brudząca się matówka i lustro,
-...
Witam,
mydelniczki cyfrowe są wygodne i to jest duży plus, ale kiedyś przychodzi taki moment, że przestają wystarczać... Wtedy zaczyna się problem...
7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
http://piotrplyszewski.pl/
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-11-2006 o 12:01
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ta, parę kilo w dłoni czasami :]
7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
Na ogół to duże i zwraca uwagę otoczenia.
Za chwilę dojdziemy do wniosku, że dslr to same wady i po co to ludzie kupują.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Szpan... jedni noszą łańcuchy na szyi, inni aparaty![]()
Jak już skończyliście wyliczać wady to teraz wyliczcie zalety.
Dla mnie przede wszystkim szybkość i elastyczność.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Też miałem taki kłopot i wybrałem lustrzankę . No ale musisz być pewien że bedziesz chciał wydawać więcej i coraz to więcej kasy na pozostały osprzęt (obiektywy , filtry itd.) Ja osobiście przez jakiś czas przeklinałem mój wybór no ale poczytałem troszkę i odkryłem zaletę rawu i szkiełek na m42. To nie
jest prawda że tylko lustrzankami robi się dobre zdjęcia .Przemyśl zakup dwa razy bo focenie ma być przyjemnością a to może dać nawet aparat z telefonu komurkowego![]()
Powiem tak kupując dobrą hybrydę wydasz ok 3.000 zł i masz wszystko na średnim poziomie .Chcąc mieć lustrzankę o podobnych parametrach ok 5.000
Chyba że wejdziesz w system M42 ale to już inny tematJak jesteś bardzo wytrwały w swoich pasjach kup lustrzankę a jak to ma być aparat do focenia imprezek rodzinnych lub na wakację kup hybrydę .
Ja miałem podobny problem i wtedy kupiłem fuji 5600 i to był mój najlepszy aparat (jak na moje umiejętności) z 90% zdjęć byłem zadowolony praktycznie po przeczytaniu instrukcji , po kilku godzinach na google przestałem używać trybu AUTO i już było całkiem super.
Przesiadłem się na lustrzanke i do tej pory a tu już 3 lub 4 miesiące i jeszcze nie mam takich zdjęc jak bym chciał.
Tak wiec moim zdaniem jak chcesz ładne zdjęcia, małym (w porównaniu do lustra) kosztem i przy srednich umiejętnościach to polecam hybryde.
Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3
martinbartnicki.com