Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 133

Wątek: Lustrzanka cyfrowa vs kompakt cyfrowy

Początki nałogu Awatar alahari
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    1,2,3 po przerobkach (ciachniecie, bw, zamazanie, zamglenie itp). A ty marudzisz na oryginal :P .
    ORYGINAŁ Przeciez wszystko to miniaturki, tyle ze na Twojej www mniejsze niż na plfoto
    Zgadzam się tylko z punktem pierwszym - jest widoczna różnica, efekt przeróbek graficznych

Znajdz sobie inny oryginal do porownania.
    Skąd mam wiedziec co jest oryginałem a co nie

To niestety musisz uwierzyc.
    Marna wymówka

Rownie dobrze ja moge narzekac ze nie chce mi sie wierzyc ze to nie ty sama siebie do dSLR probujesz przekonac, ale musze uwierzyc :P
    Wierz w co chcesz, a może w lutym przekonasz sie, o czym mówiłam :P
    Canon G3 & Nikon D70

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alahari
    To niestety musisz uwierzyc.
    Marna wymówka
    To naprawde nie wymowka. Wierz sobie lub nie - nie bede cie na sile przekonywal.

A poza tym z najezdzania na moje zdjecia moglabys wrocic do tematu watku... zanim bede musial zaczac go moderowac z powodu offtopica . Znalazlas sobie dwa zdjecia i sie przyssalas do nich kazda rozmowe ze mna sprowadzajac do tego (anielica i Iza na lawce) . I tak juz pol roku - nie mozemy normalnie porozmawiac bo ty kazda rozmowe sprowadzasz do watku tych dwoch zdjec. To juz przestaje byc ani zabawne ani nawet zlosliwe a co najmniej upierdliwe - bo juz kilka razy omawialismy te tematy. Daruj sobie moze w koncu temat tych dwoch zdjec co?
    Wracaj do tematu watku ktory sama zaczelas. Bo pokazanie ze kompakty moga robic dobre zdjecia na podstawie kilku moich zdjec i kilku twoich to nie jest zbyt rozsadny argument - zbyt wybiorczo zastosowane przyklady. Zreszta napisalem juz wczesniej ze zgadzam sie z tym ze kompakty moga zrobic dobre zdjecia... tylko fotografowi musi sie naprawde chciec obejsc ich ograniczenia (lub grafikowi musi sie naprawde chciec naprawic ich ograniczenia) . Czyli za prawie ta sama forse lepiej kupic cos co takich ograniczen nie ma :P

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Off topic to już Ty zaczynasz robić - dlaczego w tym wątku odnosisz się do prywatnej rozmowy? To trochę nieładnie, zwłaszcza gdy inni użytkownicy nie wiedza o co chodzi.
    Ale moze lepiej EOT.

Czyli za prawie ta sama forse lepiej kupic cos co takich ograniczen nie ma :P
    Za PRAWIE taką sama forsę
    Gdzie kupisz 300D (czyli chyba najtańsze lustro) z oprzyrządowaniem (tele, wide, makro) za podobna cene jak np. G5, G6 z konwerterami?
    Wiem, ze lustro ma mniej ograniczeń, ale nie każdy potrzebuje też lustra Ja w moim kompakcie doceniam (a tego nie ma w lustrzance) obrotowy ekranik oraz możliwość krecenia filmików.

I jeszcze raz dodam - ja nie zamierzam inwestować już w zaden inny kompakt, moje mysli zmierzaja ku lustrzance :wink: Ale G3 zostanie w rodzinie i zawsze będzie szanowany

[ Dodano: 19-11-04, 14:21 ]
    A poza tym z najezdzania na moje zdjecia moglabys wrocic do tematu watku... zanim bede musial zaczac go moderowac z powodu offtopica
    A poza tym jak komuś brakuje już argumentów to zaczyna atakować

Sorry, miał byc EOT, ale mnie poniosło :wink:
    Canon G3 & Nikon D70

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

[ Dodano: 19-11-04, 14:21 ]
    A poza tym z najezdzania na moje zdjecia moglabys wrocic do tematu watku... zanim bede musial zaczac go moderowac z powodu offtopica
    A poza tym jak komuś brakuje już argumentów to zaczyna atakować
    No wlasnie... spojrzyj na swoje "argumenty" kilka postow temu . Argument "porownajcie sobie foty moje i Viteza z laweczka" (porownujac moje jedno z gorszych zdjec z twoim jednym z lepszych) albo "jego koty a moje koty i zobaczycie ze lepsze zdjecia kompakt robi" (a tak naprawde grafik a nie kompakt ) nazwalbym wlasnie atakiem, nieprawdaz? .
    Sama siebie wkopalas tym stwierdzeniem zaczynajac wlasnie ataki na moje zdjecia zamiast rozsadnych argumentow kilka postow temu. Dla mnie EOT - pokazalas co robisz gdy argumentow brak.
    Wg mnie temat sie wyczerpal, zalety i wady kompaktow i dSLR kazdy juz zna i kazdy sobie wybierze, a ja i tak nadal bede polecal 300D z kitem zamiast G6 :P , i mam nadzieje ze uszanujesz takie moje stanowisko i przestaniesz przy kazdym takim moim stwierdzeniu probowac przekonywac o stercie akcesoriow - nie zmienisz mojego zdania przez powtarzanie sie 8) .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"jego koty a moje koty i zobaczycie ze lepsze zdjecia kompakt robi" (a tak naprawde grafik a nie kompakt )
    Jak już cytujesz to rób to dokladnie Gdzie ja napisałam, ze kompakt zrobi lepsze

Można by jeszcze postawić przy sobie Twoje zdjecia kotów vs moje (aby udowodnić, ze jak ktoś chce to może mieć nie gorsze zdjecia z kompakta 8)).
    NIE GORSZE nie znaczy LEPSZE. A poza tym wiekszość zdjeć jest niezła i bez ruszania PSem, i wqurza mnie, ze ciągle minimlizujesz moje osiągi fotograficzne takim gadaniem.

A "atak" (skoro już to tak nazywasz) przypusciłam na Twoje słowa:
    Portret z kompaktu??? Smieszne... pstryk a nie portret
    bo poczułam się osobiście urazona - dlaczego nazywasz moje portrety pstrykami?! Równie dobrze Twoje nazwać tak można

BTW - dla mnie PSTRYK to zdjecie, które powstało bez żadnego pomysłu, na kompletnym automacie, prawie bez udziału fotografa - takie coś można zrobić zarówno kompaktem, jak i drogim lustrem. Żadna filozofia.
    Canon G3 & Nikon D70

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Idźcie sobie na priva, co? Vitez, gdyby to był kto inny, to upomniałbyś go pół strony temu.

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Spokojnie, spokojnie...
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Idźcie sobie na priva, co? Vitez, gdyby to był kto inny, to upomniałbyś go pół strony temu.
    Spokojnie. Ja napisalem EOT i sie bede tego trzymal. Alahari napisala tez EOT przede mna i ... widzicie sami (nawet dwukrotnie ... bo cos ja nosi ... ehh kobiety ).

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przeciez rozmawiamy na temat (lustro vs kompakt)
    Canon G3 & Nikon D70

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chyba zapomnialem podac dosc uniwersalnej 'definicji' wad i zalet lustrzanki vs kompakty

Wady lustrzanki:
    - duza i ciezka
    - trzeba zmieniac obiektywy

Zalety lustrzanki:
    - duza i ciezka
    - mozna zmieniac obiektywy

To chyba wystarczy 8)

Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów