Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 133

Wątek: Lustrzanka cyfrowa vs kompakt cyfrowy

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dobra, nawet jezli to i tak masz zakres od 28 do 120. To nie jest bardzo uniwersalny zakres. Na zadnego rodzaju zwierzyne sie nie nadaje. Zreszta kazdy ma wlasna filozofie... ja wole miec dwa analogowe korpusy i jeden kompakt cyfrowy i kazdemu kto nie ma conjamniej kilkunastu tysiecu polecal bym ta sama. Moim zdaniem prakrycznosc takiego FZ-30 zarowno pod wzgledem obslugi jak i zalet w postaci obiektywu jest nieporownywalna z trabantem. Na odbice i tak nie zobaczysz roznicy.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

ale zobacze w predkosci AF i przede wszystkim w celowaniu, na dpreview jasno stoi, ze te panasonic lubia sie gubic z AF na bardzo duzym tele, ale wlasciwie o co my sie klocimy, ja zakladalem ze bede dokladal do sprzetu a Ty tego robic nie chcesz, tylko ze z drugiej strony jesli braknie Ci szerokiego kata... a po co ja wywoluje nastepna awanture w koncu na zimowych oponach i tak mozna jezdzic caly rok pozdro
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja nie mowilem w swoim imieniu tylko w imieniu ludzi ktozy wlasnie nie chca caly czas inwestowac w sprzet. Jak juz wspomnialem ja lustrzanki posiadam i inwestowac w nie niestety musze

Miasto
    Silesia

Domyślnie

no to doszlismy do konsensusu
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

Domyślnie

pewnie kupują bo jest podgląd na LCD.
    to cholernie ułatwia kadrowanie...
    ale dSLR jednak rulez
    |a ja mam aparat i oko
    i wreszcie nową sigmę|
    www.muka.foxnet.pl

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomuka
    pewnie kupują bo jest podgląd na LCD.
    to cholernie ułatwia kadrowanie...
    ale dSLR jednak rulez
    chyba w takim wypadku jesli ten lcd masz ruchomy, zalozmy przy makro chociazby, w innym, taki lcd moze przeszkadzac - przeklamuje barwy, nie pokazuje obrazu w czasie rzeczywistym itd itd ja tam wole wizjer choc "zabia perspektywa" grozi umorusaniem nie tylko noska ale i ubranka

Domyślnie

dokładnie.
    moim marzeniem jest matówka z siatką ehh - bo lcd bardzo pomaga w kadrowaniu- <ja też mówię o ruchomych> o innych zapomniałem że istnieją
    |a ja mam aparat i oko
    i wreszcie nową sigmę|
    www.muka.foxnet.pl

Miasto
    Silesia

Domyślnie

matowka z siatka ? czy z rastrem ? mozna wymieniac matowki, troche o tym wiecej tutaj...

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=3410

Coś już napisał
    Miasto
    Sieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid
    Na odbice i tak nie zobaczysz roznicy.
    No i to powinienes od razu napisac. Ja jestem z tych którzy nie robią odbitek prawie w ogóle. Za to liczy się dla mnie również jakość techniczna zdjęcia, ponieważ bardzo często kadruje w komputerze. Z tego względu że dosyć często mam do czynienia z materiałem z aparatu który tak zachwalasz. Powiem jedno. To co z tej matrycy wychodzi - tragedia. Matryca która ma wedługa marketingu 5mpx, realnie ma nie więcej niż 2.5-3mpx. Reszta to interpolacja.
    Jakość 1:1 jest taka jak z Canona 350D po powiększeniu do 200-300%. Czyli Panasonik prawdopodobnie określił by taką matrycę 16mpx lub 24mpx !
    Faktem że na standardowej odbitce prawdopodobnie trudno będzie zauważyć różnicę, ale sorki, to nie dla mnie.
    Zapewne ten sam trik będzie w FZ30, ale jeżeli na odbitce nie widać ...
    Ostatnio edytowane przez Pio35 ; 11-08-2005 o 18:03
    550D, EFS 18-55 II, EF 85/1.8 USM, Sonnar 3.5/135, Flektogon 2.8/20, Vario-Sonnar 4/80-200

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pio35
    No i to powinienes od razu napisac. Ja jestem z tych którzy nie robią odbitek prawie w ogóle. Za to liczy się dla mnie również jakość techniczna zdjęcia, ponieważ bardzo często kadruje w komputerze. Z tego względu że dosyć często mam do czynienia z materiałem z aparatu który tak zachwalasz. Powiem jedno. To co z tej matrycy wychodzi - tragedia. Matryca która ma wedługa marketingu 5mpx, realnie ma nie więcej niż 2.5-3mpx. Reszta to interpolacja.
    Jakość 1:1 jest taka jak z Canona 350D po powiększeniu do 200-300%. Czyli Panasonik prawdopodobnie określił by taką matrycę 16mpx lub 24mpx !
    Faktem że na standardowej odbitce prawdopodobnie trudno będzie zauważyć różnicę, ale sorki, to nie dla mnie.
    Zapewne ten sam trik będzie w FZ30, ale jeżeli na odbitce nie widać ...
    nie no zazwyczaj te interpolowane maja okreslone ze: "obraz zostal roziagniety do takich rozmiarow ale pochodzi z takiej matrycy..." winilbym tu raczej tandetne obiektywy, o jak cos co mierzy 2 cm i ma w srodku schowany obiektyw ma robic zdjecia porzadnej jakosci ?

Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów