Strona 11 z 26 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 256

Wątek: Filtr ocalil (?) Lke

adam_adam
    Guest

Domyślnie

dla onanistow sprzetowych proponuje laminowac przednie soczewki lub nawet przyklejac folie ochronna wyciagnieta z kopert z babelkami - na pewno ochronia szklo nigdy nie zakrecam filtrow UV - a fotografuje w roznych warunkach piach, kurz, deszcz, zdarza sie sprzetem walnac o sciane - efekt tylko rysy na oslonie, nawet po tym jak lataly mi iskry w kuzni kolo glowy i sprzetu, nie uwazam zeby byl sens zakladania filtra - zadna iskra nie trafila w soczewke w 17-40 a jakby trafila to soczewka poszlaby do wymiany - albo sie robi zdjecia albo sie trzesie nad sprzetem - pozdrawiam wielbicieli filtrow

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

w Bieszczadach to na pewno od ręki Ci wymienią soczewkę. a klient nie będzie zły że na czas nie wykonałeś fotek albo je wykonałeś nie w takiej jakości jaką zapewniałeś.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

adam_adam
    Guest

Domyślnie

lubie te forum

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

to forum a nie te forum.

fotografia biznesowa

adam_adam
    Guest

Domyślnie

schabu - jesli bede mial kilka rysek na soczewce to sprawe zalatwi pozniej photoshop, a jesli rozwale sprzet na amen - to wybacz ale nawet 10 filtrow UV (oraz laminacja) nie pomoze
    poza tym jak fotografuje za pieniadze to zawsze mam ze soba troche wiecej sprzetu wiec cos wymysle w razie popsucia jednego body i szkla a jak fotografuje na wakacjach to coz... nie bede mial snapshotow z wakacji najwyzej
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    "to forum a nie te forum" - to nie bardzo rozumiem ??? forum jak forum - to jest akurat o aparatach sa tez o szydelkowaniu i pieczeniu ciast - wiec moze troche luzu wiecej
    Ostatnio edytowane przez adam_adam ; 04-09-2007 o 17:09 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

chodziło mi o odmianę bo mówi się to forum a nie te forum
    ja kupiłem jeden filtr - na 16-35, bo jednak się trochę wysuwa i czasem robie w pyle i nie chciałbym żeby mi coś chrzęściło jak w 50/1.4 do którego ziarnko piasku mi wpadło ostatnio, co mnie bardzo irytuje
    filtr nie jest na stałe i zdaję sobie z tego sprawę - jak trzeba to zakładam, jak nie to trzeba to ściągam.

fotografia biznesowa

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

z tym upadkiem 24-105 miales duzo szczescia, jak widac ze zdjec obiektyw uderzyl brzegiem a material filtra jest miekszy niz obiektywu..... podloga z drewna tez sprzyjala.....
    pozdrawiam i nie zycze wiecej takich emocji......
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Domyślnie

koniec kwietnia, piekna pogoda, marsz zywych w auschwitz... zmiana szkla 75-300 f/3.5-35 pofrunęło z niezapietego jeszcze futerału spadając na żwirowata nawierzchnie. plastikowy korpus wypluł w powietrze filtr uv ktoremu nic sie nie stało. przednia soczewka przemiescila sie natomiast uniemozliwiajac ostrzenie w calym kadrze. generalnie byl to pogrzeb dla tego wiernego poczciwego szkielka. minuta ciszy uczcijmy jego zasługi.

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luft Zobacz posta
    koniec kwietnia, piekna pogoda, marsz zywych w auschwitz... zmiana szkla 75-300 f/3.5-35 pofrunęło z niezapietego jeszcze futerału spadając na żwirowata nawierzchnie. plastikowy korpus wypluł w powietrze filtr uv ktoremu nic sie nie stało. przednia soczewka przemiescila sie natomiast uniemozliwiajac ostrzenie w calym kadrze. generalnie byl to pogrzeb dla tego wiernego poczciwego szkielka. minuta ciszy uczcijmy jego zasługi.
    Prepraszam Cię LUFT, ale nie zrozumiałem sentencji: "plastikowy korpus wypluł w powietrze filtr uv ktoremu nic sie nie stało".
    Mógłbyś to jakoś dokładniej opisać.
    Czy filtr był przykręcony ?

P.S. Ale wiesz, że teraz jest wrzesień.:-D

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luft Zobacz posta
    (...) 75-300 f/3.5-35 pofrunęło z niezapietego jeszcze futerału spadając na żwirowata nawierzchnie. plastikowy korpus wypluł w powietrze filtr uv ktoremu nic sie nie stało. przednia soczewka przemiescila sie natomiast uniemozliwiajac ostrzenie w calym kadrze.
    Obiektyw ocalił filtr!

Strona 11 z 26 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów