Strona 23 z 25 PierwszyPierwszy ... 132122232425 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 256

Wątek: Filtr ocalil (?) Lke

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

..........Zmierzylem sobie odleglosc od moich oczu do czubka mojej glowy i wyszlo mi 17 cm.
    Szacunek Vitez........

Jesteśmy na jakimś forum aptekarsko-farmeceutycznym Te parę centymetrów odgrywa jakąś istotną rolę Takie stwierdzenia są wg mnie pejoratywne i z lekka "zalatują " mi megalomanią i lamerstwem.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Witam.
    Może testował ktoś przypadkowe starcie szkła z filtrem z Karabinkiem ASG z niedużej odległości - prędkość wylotowa plastikowego pocisku 6mm 0,2grama pewnie max z 400fps (120m/s ). Co daje energię 1,5 J przy bezpośrednim kontakcie (rykoszety pewnie sporo mniej)

Korci mnie udokumentowanie akcji ze starć znajomych.
    Siebie wiem jak chronić .. gorzej jak profilaktycznie chronić 24-105L przed rykoszetami lub co najgorsze..pfu
    Raczej ciężka sprawa ale może ktoś się obił o temat
    Help
    Ostatnio edytowane przez Peie ; 13-06-2009 o 15:59

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie lepiej wszystko wyreżyserować? nie wiem, jak z tym karabinkiem, ale jak ktoś strzela to ja bym tak naokoło nie latał
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    nie lepiej wszystko wyreżyserować? nie wiem, jak z tym karabinkiem, ale jak ktoś strzela to ja bym tak naokoło nie latał
    Powiedz to fotografom wojennym
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS. A żeby nie było zbyt OT to napiszę, że też uważam że filtr tylko zaszkodził Vitezowi w tym przypadku Najbardziej mi się podobało, że najpierw pisał że m.in. uchronił IS, a później że jednak IS też poszedł. Pewnie jakby poszła przednia soczewka to pisałbyś, że dalej ostrzy w punkt itd.

PPS. Co nie zmienia faktu, że UV jako ochrona często się przydaje.
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 13-06-2009 o 18:31 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    o własny "tyłek" niema się co martwić .. przy dobrej ochronie oczu/głowy i w miarę rozsądnym ubraniu ryzykuje się góra siniaki
    Można się wczuć w fotografa wojennego i nie pchać celowo pod kule ;-) a nikt z zasady nie będzie do mnie strzelał specjalnie

Reżyserka odpada bo to mało ciekawe wyzwanie a ma być "fun" i dla fotografującego

Może ma ktoś porysowany zmasakrowany zamalowany a cały filtr do testów

tapicerka malczana nie daje rady

pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez Peie ; 13-06-2009 o 22:55

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Moge dolaczyc do grona osob, ktorym "filtr ocalil L-ke" tym razem 70-200/4. Filtr UV B+W caly popekany wyciagnolem po kawalkach z obudowy. Obiektyw we wszystkim sprawny, upadl na kamienna posadzke. Jak widac czasem filtr jest ochronnym elementem.

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Domyślnie

...aż mi głupio, jak sobie przypomnę jak wystraszony byłem, gdy mi 50 f/1.4 spadła z może 30cm na miękką płytę pilśniową ("podłoga" szuflady).

Edit: dodam, że osłona i filtr zawsze i wszędzie na moich szkłach.
    Ostatnio edytowane przez aciek_l ; 13-06-2009 o 23:12

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Trafiłem na ten wątek szukając czegoś na temat zabezpieczenia body i obiektywu podczas robienia zdjęć na paintballu.
    Macie jakąś dobrą metodę?
    W niedziele skusiłem sie podjechać na pole speedballowe i zrobić kilka zdjęć.
    Niestety tym razem nie zdecydowałem się na bliższe podejście, bo mimo siatki dookoła, mój sąsiad z 70-200/4L zarobił farbą i całe szczęście tylko w bok obiektywu.
    Nie chciałbym wyglądać tak:

Miał ktoś z was okazje biegania po polu paintballowym z aparatem i wyszedł z tego cało? ;-)
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

ASG jest bardziej destrukcyjne chyba że masz osłonę poliwęglanową

Początki nałogu

Domyślnie

Powinieneś ostrzec, że zdjęcia są drastyczne. Współczuję. Ja sambym cierpiał . Na koncercie Madonny zrobiłem kilka zdjęć. Widziałem tam zawodowca w press kamizelce z topowym body i elką 300. Jedno i drugie poklejone srebrną taśmą. Strach pomyśleć co było pod spodem. Na moich obiektywach jest zawsze filtr B+W, pozatym jestem niższy .

swnw

Strona 23 z 25 PierwszyPierwszy ... 132122232425 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów