Strona 25 z 26 PierwszyPierwszy ... 1523242526 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 256

Wątek: Filtr ocalil (?) Lke

Początki nałogu

Domyślnie

Powinieneś ostrzec, że zdjęcia są drastyczne. Współczuję. Ja sambym cierpiał . Na koncercie Madonny zrobiłem kilka zdjęć. Widziałem tam zawodowca w press kamizelce z topowym body i elką 300. Jedno i drugie poklejone srebrną taśmą. Strach pomyśleć co było pod spodem. Na moich obiektywach jest zawsze filtr B+W, pozatym jestem niższy .

swnw

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

nie wiem o co wam chodzi. przeciez to tylko farba. zalozyc uv z przodu zeby nie ubic przedniej soczewki i tyle.

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Byłem niedawno w lesie z chłopakami od ASG. Miałem na sobie pomarańczową kamizelkę (taką np. dla kierowców), filtr na obiektywie (też 24-105 ), oczywiście gogle i czapkę. Starałem się nie wchodzić na linię ognia. Jednak zdjęcia z akcji są dużo lepsze niż pozowane.
    30D + szpargały

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    nie wiem o co wam chodzi. przeciez to tylko farba. zalozyc uv z przodu zeby nie ubic przedniej soczewki i tyle.
    Chyba powinieneś spróbować wejść na pole, gdzie po jednej stronie masz 5 osób uzbrojonych po zęby w markery i zapas amunicji, a po drugiej stronie tyle samo chętnych do ustrzelenia tych pierwszych

Wole sie dobrze zabezpieczyć zanim zdecyduje sie na wejście do akcji. :wink:
    Żeby potem nie było szukania rozcieńczalników farbek ;-)

Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Chyba powinieneś spróbować wejść na pole, gdzie po jednej stronie masz 5 osób uzbrojonych po zęby w markery i zapas amunicji, a po drugiej stronie tyle samo chętnych do ustrzelenia tych pierwszych
    wybacz szefie, ale nie kupuje Twojej rady. wiem co to paintball, bo gralem nie raz. sens fotografowania tego sportu jest dla mnie dokladnie taki sami jak zrobienie reportazu wojennego. a mam na tyle oleju w głowie, ze z aparatem na linie ognia pchać się nie będe. chyba nikt na tyle głupi nie był poza Capą, aby to robić.

Wole sie dobrze zabezpieczyć zanim zdecyduje sie na wejście do akcji. :wink:
    Żeby potem nie było szukania rozcieńczalników farbek ;-)
    Osobiście, nieźle bym się wkurzał jakby mi gdzieś po drodze stał reporter i rozpraszał w zabawie. Pewnie specjalnie sprzedałbym mu strzała z markera ;-) Staraj się być "niewidzialny" dla grających. Obydwie strony na tym skorzystają!

Uzależniony

Domyślnie

... z aparatem na linie ognia pchać się nie będe. chyba nikt na tyle głupi nie był poza Capą, aby to robić.
    ręce opadają.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    ręce opadają.....
    Uważasz, że Capa był rozsądny robiąc to?

Uzależniony

Domyślnie

Uważasz, że Capa był rozsądny robiąc to?
    Nic nie uważam. Osłupiałem.
    Mineło. Zacząłem uważać. Zauważyłem faceta z papierosem w kąciku ust, który spoglada akurat na mnie z 58 strony specjalnego wydania Time'a "150 years of photo journalism" z jesieni 1989. Zgadnij, co to za "głupek".
    Ostatnio edytowane przez rolaj ; 23-09-2009 o 21:53

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ktoś kiedyś był na tyle głupi że aby płynąć statkiem pod wiatr rozpalił ognisko pod jego pokładem i zagotował wodę... tak powstały parowce...
    Ale to chyba nie o tym ten wątek więc o panie Capa proszę nie kontynuować.

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie Filtr "ochronny", drogie doświadczenie

Witam,

Piszę tylko i wyłącznie żeby się "wypłakać".
    Mianowicie włożyłem aparat do plecaka, ale tylko tak połowicznie i plecak był odpięty. Zapomniałem o tym i jak chwyciłem za plecak to aparat z niego wyfrunął i spadł na podłogę nosem w dół. Na szczęście w nieszczęściu miałem na moim 17-55 IS USM akurat nakręconego Heliopana 77mm CIR-POL SH-PMC.
    Filtr się roztrzaskał, ale za to obiektyw nie ucierpiał. Nie wiem czy jakby filtra nie było to czy obiektywowi coś by się stało czy nie, podejrzewam że nic bo miałem zaślepkę założoną.
    W każdym bądź razie jestem jakieś 500zł w plecy, a mogłem być jeszcze więcej.
    Eksperymentu nie powtórzę, więc Wam nie powiem czy 17-55 jest wytrzymałym obiektywem na upadki, ten akurat przeżył.

Zdjęcia:

"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Strona 25 z 26 PierwszyPierwszy ... 1523242526 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów