Strona 10 z 26 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 256

Wątek: Filtr ocalil (?) Lke

Dopiero zaczyna

Domyślnie

temat troche za dlugi jak na krotka relacje z gleby Lki ale mi spadlo wczoraj 24-105 f4L na beton - wypadla z taksowki jak taksowkarz zbyt gorliwie otworzyl drzwi, bez filtrow, bez niczego, z sama oslona przeciwsloneczna, do tego 400D przypiete, wysokosc jakies 60cm - efekt Lka dziala, zero uszkodzen, tylko pare glebszych rys na body i oslonie, ale serce do gardla mi podeszlo. IS dziala dalej - jak bylo, tak nadal przy moich rekach niepelne 3EV (kurde, a myslalem ze cos sie poprawi) bez BF i FF, jeszcze jak wroce do polski to moze zarzuce na zytnia na przeglad jesli beda jakies komplikacje

a, jeszcze dekielek byl na wierzchu
    Ostatnio edytowane przez świstak ; 01-09-2007 o 12:50

Zablokowany

Domyślnie

Już gdzieś o tym wspominałem. Kolega z pracy na urlopie z nieswoim (!) tamronem 27-75 lekko pochylił sie po coś mając sprzęt na szyi. Efekt to huśtawka i walnięcie idealnie soczewką w narożnik czegoś twardego, chyba murek. Soczewka pięknie zarysowana, cudem nie pękła. Finał sprawy taki, że kolega foci tym tamronem, a właścicielka ma już nowy egzemplarz zakupiony przez niego po wpadce. Sam od kilku tygodni zastanawiam się nad filtrem do swojej tokiny, ale jakoś się nie mogę zebrać.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

ja jednak wydam te 100PLN bo przy szkle za 5 tys. to żaden wydatek, a tak to będzie szkło uszczelnione do końca. przekonałem się do tego pomysłu bo sesji na plaży w przy robieniu fot na budowie, kiedy kurzu w powietrzu było dużo. i w takim wypadku osłona, którą mam zawsze przypiętą, nie pomoże. a nawet zaraz ten filtr zamówie
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

za 100pln to chyba nie kupisz porządnego filtru szczególnie do szkła za 5k które mają zazwyczaj dużą średnicę filtra
    350D

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moris Zobacz posta
    " i filtr w takim przypadku chroni szklo przed glupota uzytkownika " - tą sentencję powinni pisać na opakowaniach filtrów
    Filtr UV IDIOTPROOF version?

in film we trust

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    za 100pln to chyba nie kupisz porządnego filtru szczególnie do szkła za 5k które mają zazwyczaj dużą średnicę filtra
    sory za lekki OT, ale myślałem o jednym z tych 3 do 16-35 mkI:
    http://allegro.pl/item227757226_maru...y_okazja_.html
    http://allegro.pl/item230406686_hoya...promocja_.html
    http://allegro.pl/item228777180_filt...adna_cene.html

nie wystarczą??:>

fotografia biznesowa

Bywalec Awatar My Nick
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

feder napisał: A ja zakładam UV od czasu, kiedy opiłek z tarczy/klocków hamulcowych wtopił mi się w soczewkę w Tamronie 28-75 na jakimś rajdzie samochodowym. Poza tym, jak się fotografuje przez okno w jadącym w kolumnie samochodzie chroni też przed kamieniami...

Święte słowa feder. Ja bym dostał bure za wgniecenie w drewnianej podłodze po takim upadku.
    Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    Marumi i Hoya takie sobie jak na 16-35 2.8 L a B+W to NC = no coating czyli g* a nie filtr. Szukaj B+W MRC albo Heliopan a to nie bedzie juz ani 100 ani 150zl, albo kup ktorys z tych, poklnij pozniej na zdjecia, sprzedaj i kupisz B+W MRC/Heliopan .

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    Pamiętaj by był to slim.
    Nie raz zapewne zechce ci się nakręcić na niego polara i może się pojawić problem z winietą.
    Osobiście używam na wymienionym przez ciebie obiektywie 16-powłokowego heliopana i jestem zadowolony.

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

B+W MRC się kupiło - drogo ale na firmę na szczęście mogę wziąść dzięki za info i sory za mały OT.

fotografia biznesowa

Strona 10 z 26 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów