Strona 24 z 26 PierwszyPierwszy ... 142223242526 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 256

Wątek: Filtr ocalil (?) Lke

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztajmes Zobacz posta

Poczatek tego watku zaczyna sie od tego ze Vitez upuscil aparat z wysokosci oczu ( 190 cm) na podloge.
    Zmierzylem sobie odleglosc od moich oczu do czubka mojej glowy i wyszlo mi 17 cm.
    Szacunek Vitez .
    A słowa "prawie" i "ok" to już pominąłeś. Grunt to czepiać się szczegółów .
    Ja mam od czubka głowy do oczu 15 cm w linii prostej, więc upuściłem go z wysokości ok 182-183 cm - teraz lepiej?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

..........Zmierzylem sobie odleglosc od moich oczu do czubka mojej glowy i wyszlo mi 17 cm.
    Szacunek Vitez........

Jesteśmy na jakimś forum aptekarsko-farmeceutycznym Te parę centymetrów odgrywa jakąś istotną rolę Takie stwierdzenia są wg mnie pejoratywne i z lekka "zalatują " mi megalomanią i lamerstwem.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Witam.
    Może testował ktoś przypadkowe starcie szkła z filtrem z Karabinkiem ASG z niedużej odległości - prędkość wylotowa plastikowego pocisku 6mm 0,2grama pewnie max z 400fps (120m/s ). Co daje energię 1,5 J przy bezpośrednim kontakcie (rykoszety pewnie sporo mniej)

Korci mnie udokumentowanie akcji ze starć znajomych.
    Siebie wiem jak chronić .. gorzej jak profilaktycznie chronić 24-105L przed rykoszetami lub co najgorsze..pfu
    Raczej ciężka sprawa ale może ktoś się obił o temat
    Help
    Ostatnio edytowane przez Peie ; 13-06-2009 o 15:59

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie lepiej wszystko wyreżyserować? nie wiem, jak z tym karabinkiem, ale jak ktoś strzela to ja bym tak naokoło nie latał
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    nie lepiej wszystko wyreżyserować? nie wiem, jak z tym karabinkiem, ale jak ktoś strzela to ja bym tak naokoło nie latał
    Powiedz to fotografom wojennym
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS. A żeby nie było zbyt OT to napiszę, że też uważam że filtr tylko zaszkodził Vitezowi w tym przypadku Najbardziej mi się podobało, że najpierw pisał że m.in. uchronił IS, a później że jednak IS też poszedł. Pewnie jakby poszła przednia soczewka to pisałbyś, że dalej ostrzy w punkt itd.

PPS. Co nie zmienia faktu, że UV jako ochrona często się przydaje.
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 13-06-2009 o 18:31 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Moge dolaczyc do grona osob, ktorym "filtr ocalil L-ke" tym razem 70-200/4. Filtr UV B+W caly popekany wyciagnolem po kawalkach z obudowy. Obiektyw we wszystkim sprawny, upadl na kamienna posadzke. Jak widac czasem filtr jest ochronnym elementem.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    o własny "tyłek" niema się co martwić .. przy dobrej ochronie oczu/głowy i w miarę rozsądnym ubraniu ryzykuje się góra siniaki
    Można się wczuć w fotografa wojennego i nie pchać celowo pod kule ;-) a nikt z zasady nie będzie do mnie strzelał specjalnie

Reżyserka odpada bo to mało ciekawe wyzwanie a ma być "fun" i dla fotografującego

Może ma ktoś porysowany zmasakrowany zamalowany a cały filtr do testów

tapicerka malczana nie daje rady

pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez Peie ; 13-06-2009 o 22:55

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Domyślnie

...aż mi głupio, jak sobie przypomnę jak wystraszony byłem, gdy mi 50 f/1.4 spadła z może 30cm na miękką płytę pilśniową ("podłoga" szuflady).

Edit: dodam, że osłona i filtr zawsze i wszędzie na moich szkłach.
    Ostatnio edytowane przez aciek_l ; 13-06-2009 o 23:12

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Trafiłem na ten wątek szukając czegoś na temat zabezpieczenia body i obiektywu podczas robienia zdjęć na paintballu.
    Macie jakąś dobrą metodę?
    W niedziele skusiłem sie podjechać na pole speedballowe i zrobić kilka zdjęć.
    Niestety tym razem nie zdecydowałem się na bliższe podejście, bo mimo siatki dookoła, mój sąsiad z 70-200/4L zarobił farbą i całe szczęście tylko w bok obiektywu.
    Nie chciałbym wyglądać tak:

Miał ktoś z was okazje biegania po polu paintballowym z aparatem i wyszedł z tego cało? ;-)
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

ASG jest bardziej destrukcyjne chyba że masz osłonę poliwęglanową

Strona 24 z 26 PierwszyPierwszy ... 142223242526 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów