Mozesz kupic nowego 300X za ok 800 zl, bedziesz miec E-TTL II i wrazenie jakbys mial w reku 350D :-) Nawet LCD ma z tylu.
Mozesz kupic nowego 300X za ok 800 zl, bedziesz miec E-TTL II i wrazenie jakbys mial w reku 350D :-) Nawet LCD ma z tylu.
Dokładniei gwarancje będziesz miec
![]()
T-90, T-70, FTb i trochę FD szkieł oraz Canonetka
witaj,
mam jako zapasowe body EOS 100 - i polecam go gorąco. Kupilem go za ok 400zl, ma bardzo cichą migawke, wbudowaną lampę błyskową - najmocniejszą w tego typu aparatch, wytrzymały korpus. Przy nim np. eos 300 jest jak zabawka.
Pozdrawiam
Maciej
Myślę zę Eos 33v lub Eos 300.
eos 33
a co do pogardzania 350D - w te wakacje odświeżyłem sobie znajomość z EOSem 50, i wszystko było fajnie, do momentu kiedy instynktownie po zrobieniu fotki wciskałem usilnie tylną ściankę i patrzyłem ze zdziwieniem w miejsce, gdzie 20D ma LCD.
Tak żeby nie zaczynać nowego wątku:
Nosze się z zamiarem zakupu analogowego body, gdyż pentax którego posiadam przestał mi wystarczać (bo mam do dyspozycji tylko jeden negatyw, aktualnie załadowany, a to czasami bardzo ogranicza). Ponieważ ma być to w zasadzie trzecia pucha, wolałbym aby jej cena zamknęła sie w 200 zł. Ponieważ zależy mi na drugim kółku nastaw ogranicza to wybór w zasadzie do eosów 50 (w tej cenie to raczej bez E) lub 100. Który z nich lepiej wybrać czy też ewentualnie zrezygnować z tego kółka i kupić coś innego ?
Jesli chodzi o zastosowanie to głównie landszafty i architekturki, czasami jakiś portrecik. E-TTL a już tym bardziej E-TTL II do szczęścia nie są mi w tym wypadku potrzebne.
Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 20-10-2006 o 19:28
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
EOS 33V, ten korpus lepiej leży nawet niż 30d, jeżeli nie potrzebny ci ETTL 2 ja bym się rozejrzał za 50, 30 od 33 różni się tylko eye one control, według mnie dodatkowy bajer za 50 dolców, którego i tak po miesiącu się nie używa, sam, na co dzień używałem 33V, ( który teraz leży w szafie, gdybyś był bardzo zainteresowany to kto wie, może i by zmienił właściciela) i 30V kolegi, nawet guzikologia lepiej rozwiązana w 33 niż w 30d.
ale może naprawdę lepiej przyjrzeć się 50.