Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Canon s3 czy coś innego?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DeltaFOX Zobacz posta
    Mnie osobiście od lustrzanek amatorskich odrzuca fakt krótkiej żywotności migawki, a jeżeli kupuje cyfrówkę, a tym bardziej lustro, to nie chcę być w żaden sposób skrępowany prawami fizyki.
    Gwarantowane 50000 uderzen. Czyli jesli w okresie gwarancji padnie ci migawka ponizej tej liczby to serwis wymienia za darmo.
    50 tysiecy zdjec w ciagu roku (gwarancja polska, ok 136 zdjec dziennie) lub dwoch lat (gwarancja euro, ok 65 zdjec dziennie) to dla ciebie krotko?

Raczej zniechecac moze koniecznosc wysylania do serwisu jesli migawka padnie przed ta gwarantowana liczba. Bo tak poza tym to nie rozumiem tego argumentu .

Bywalec Awatar Sebian
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Gwarantowane 50000 uderzen. Czyli jesli w okresie gwarancji padnie ci migawka ponizej tej liczby to serwis wymienia za darmo.
    50 tysiecy zdjec w ciagu roku (gwarancja polska, ok 136 zdjec dziennie) lub dwoch lat (gwarancja euro, ok 65 zdjec dziennie) to dla ciebie krotko?

Raczej zniechecac moze koniecznosc wysylania do serwisu jesli migawka padnie przed ta gwarantowana liczba. Bo tak poza tym to nie rozumiem tego argumentu .
    BTW: Jaki jest koszt wymiany migawki w serwisie Canona?
    SEBIAN
    Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
    ... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebian Zobacz posta
    Możesz rozwinąć myśl? Co jest nie tak z AF w S2? Bo nie chciałbym przypadkiem kogoś unieszczęśliwić. Różnica ceny mięcy S3 a nieco starszym 300D jest niewielka, a wiadomo - lustro to lustro.
    Używamy w pracy tegoż modelu i powiem Ci tak... w świetle, które daleko ma do mroku AF jeździ sobie gdzie chce, a potem z uporem maniaka lokuje się o jakieś...pół metra nie tam gdzie trzeba. Naprawdę- może to jest rypnięta sztuka, ale to jest porażka. 300d przy takich warunkach śmigałby jak brzytwa (śmigać jak brzytwa? wymyśliłem nowe powiedzonko)- ten model też mamy, więc mam porównanie.

Innymi słowy- brać 300tkę, 350tkę i cieszyć się zdjęciami.

Bywalec Awatar Sebian
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Słyszałem, że w zasadzie każda sztuka 350D miała problemy z Back AF lub Front AF i tak naprawdę wizyta w serwisie mało pomagała. Nie wiem, ile w tym prawdy, choć informacje pochodziły od osób, które fotograują i handlują sprzętem. Póki co mam ofertę od kolegi na 350D, której używa z L-kami. Gdyby było cos nie tak, to tutaj na pewno by ten feler wylazł.
    SEBIAN

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebian Zobacz posta
    BTW: Jaki jest koszt wymiany migawki w serwisie Canona?
    Ok 600zl + ew. przesylka. Zalezy jeszcze od modelu aparatu.

galileo
    Guest

Question ...a ja ciągle mam dylemat

Niestety jeszcze nie zdecydowałem się na S3, ciągle czytam opinie, recenzje itp., obecnie mam 3 aparaty, które biorę pod uwagę przy (mam nadzieję) najlbliższych zakupach...

Oto moje faworytki:

Panasonic dmc fz7
    Sony dsc h5
    CANON S3 IS

Po przeanalizowaniu wszystkich argumentów za i przeciw, kosztów w tej chwili jestem bardziej nastawiony na zakup aparatu Panasonica...

dodam tylko tyle, że wykonuję czysto amatorskie fotki.

Proszę o poradę odnośnie porównania tych 3 aparatów przez tutejszych ekspertów.

Z góry dziękuję.

Bywalec Awatar Sebian
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Ja pod kątem młodzieży kombinuję pomiędzy S3, 300D a 350D. Do świąt jeszcze kupa czasu
    SEBIAN

galileo
    Guest

Domyślnie decyzja zapadła

dziś kupiłem Canona s3... mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania ;-)

galileo
    Guest

Domyślnie odbiór aparatu? na co zwrócić uwagę?

Hi!

Na co zwrócić uwagę przy odbiorze aparatu przez kuriera? Aparat ma być nowy.

... ????

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

tepe
    Guest

Domyślnie

Spóźniłem się z lekka. Mam Canona s60 jako drugi aparat (obok 350D) i uważam, że jak na wymiary i ceny to zdjęcia robi rewelacyjne. Ogromna zaleta, szeroki kąt (OK, ze zniekształceniami, ale łatwo skorygować). Jedynie czego może brakuje, to żeby ciut ogniskowa była dłuższa, tak do 120. Inaczej, po prostu brak wad.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów