Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Canon s3 czy coś innego?

galileo
    Guest

Lightbulb Canon s3 czy coś innego?

Witam użytkowników forum!

Mam duży problem z wyborem aparatu - jestem zdecydowanym amatorem fotografii, cyfrówkę (Minolta Dimage e201 ) mam już długi długi czas, postęp robi swoje i trza zmienić ją na lepszy aparat. Mam do wydania 2 tyś na nowy sprzęcik - głównie ma on służyć do celów osobistych (wakacje, zabawa, itp.). Na oku mam Canona S3 IS, no i być może SONY DSC-H5 - proszę o poradę odnośnie zakupu. Na co zwrócić uwagę przy zakupie i co najważniejsze co wybrać?

Dzięki z góry.

poison
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galileo
    Witam użytkowników forum!

Mam duży problem z wyborem aparatu - jestem zdecydowanym amatorem fotografii, cyfrówkę (Minolta Dimage e201 ) mam już długi długi czas, postęp robi swoje i trza zmienić ją na lepszy aparat. Mam do wydania 2 tyś na nowy sprzęcik - głównie ma on służyć do celów osobistych (wakacje, zabawa, itp.). Na oku mam Canona S3 IS, no i być może SONY DSC-H5 - proszę o poradę odnośnie zakupu. Na co zwrócić uwagę przy zakupie i co najważniejsze co wybrać?

Dzięki z góry.
    wakacje i zabawa ?? czyli cos takiego o czym sie nie mysli, nie martwii gabarytami, łatwo chowa do kieszeni i jest całkiem wytrzymałe.

Polecam Canona S80.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja IXUS 800 IS 8) (wlasnie sam bym na niego nazbieral ale sa wazniejsze wydatki).

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Z tych dwóch Sony h2 i Canon S3 is polecam S3,ma np.procesor Digic 2,jest szybszy.Zoom taki sam.Aha,i Canon to Canon....:grin:

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sali128
    Sony h2
    precz z sony
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

pazura
    Guest

Smile Canon czy Sony

Witam!!!
    Też miałem ten dylemat kilka dni temu. Chodziłem od sklepu do sklepu i pytałem o te dwa modele. W jednym Pani stawiała na sony bo jak powiedziała " ma lepszą optykę i zdjęcia wychodzą w lepszych kolorach", poszedłem do drugiego sklepu i tam " wie pan canon to firma osobiście wybrała bym canona". A co do wyboru jest kilka różnic między modelami.
    sony stały wyświetlacz LCD, ale o 1" większy od canona, ale za to canon wyświetlacz ruchomy ustawiasz go w pozycji jakiej chcesz. Canonem można robić zdjęcia macro od 0cm w sony z tego co wiem to od 2cm.
    W sklepie w którym już podjąłem decyzję powiedzieli jeszcze że do sony są b. drogie akcesoria oraz potwierdzili canon to canon.
    Wybór należy do Ciebie. Ja jestem posiadaczem canona od 16.08 i jestem bardzo zadowolony. Jest super.

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Jeżeli nie za późno to i ja coś dodam od siebie. Zdecydowanie Canon S80
    Ja akurat miałem ten komfort, że pobawiłem się dowoli każdym z nich...jest to mój dodatkowy -trzeci aparat....jeżeli chodzi o matrycę i funkcjonalność to bez obawy i z czystym sumieniem polecam S80.

Pozdrawiam

astrorek
    Guest

Domyślnie

Myślę że najlepiej kupić używanego Canona 300d lub 350d z obiektywem kit-owym.

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Nie kumam makro od 0cm?? :-|

kukasz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sali128 Zobacz posta
    Nie kumam makro od 0cm?? :-|
    znaczy sie "z przyłożenia"

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni