Zalezy od statywuZamieszczone przez MacGyver
.
Zalezy od statywuZamieszczone przez MacGyver
.
A jaki nie przeniesie?Zamieszczone przez Vitez
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
taki z amortyzatorem żyroskopowym za XYZ tyś $ ;-)Zamieszczone przez rysiaczek
Jak również od mostuZamieszczone przez Vitez
![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
SolidnyZamieszczone przez rysiaczek
.
Oczywiscie zalezy od ogniskowej, odleglosci od ruchu itp. Drgania moga byc - pytanie czy beda zauwazalne na zdjeciu? Przy 400mm raczej tak, przy 35mm raczej nie.
Hmmm to ja jeszcze solidnego statywu nie widzialem... (fakt, malo widzialem)Zamieszczone przez Vitez
Uscislijmy - nie wybiegajac do specjalistycznych statywow, _kazdy_ przeniesie drgania! Jest oczywistym, ze przy 400 i wiecej mm bedzie to bardziej widocznie, niz na fiszaju, ale nie o tym byla mowa:rolleyes:
O tym byla mowa.Zamieszczone przez rysiaczek
Wg mnie przy dlugim naswietlaniu ale na solidnym statywie (uogolnialbym od Sherpy wzwyz chodz od Gitzo wzwyz byloby milej), na dosc szerokim kacie, nawet przy ruchliwej ulicy - drgania nie beda na tyle istotne by wplywaly znaczaco na zdjecie.
Mowa byla o tym, ze cyt. 'zalezy od statywu', czy przeniesie drgania mostu, czy nie.... powtorze sie: IMO _kazdy_ przeniesie. Dla mnie EOT, nie chce mi sie cytowac i udowadniac, co kto powiedzial - czytajacy sobie znajda.:rolleyes:Zamieszczone przez Vitez
Jednak zależy od statywuZamieszczone przez rysiaczek
gówniany będzie drgania wzmacniał. Solidny drgan nie wytłumi - też je przeniesie - ale przynajmniej nie wzmocni a to bardzo dużo. Naprawde.
Alez tak, zgadzam sie w 100%! (wiem, bo mialem kiedys do czynienia z gownianym na moscie)Zamieszczone przez Janusz Body
![]()