Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: Budowle nocą...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver
    Od siebie dodałbym jeszcze żebyś unikał ustawiania statywu na mostach i bezpośrednio przy ruchliwych ulicach - przenoszone drgania, przy tak długich czasach naświetlania, mają dość istotny wpływ na ostrość zdjęcia.
    Zalezy od statywu .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Zalezy od statywu .
    A jaki nie przeniesie?
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    A jaki nie przeniesie?
    taki z amortyzatorem żyroskopowym za XYZ tyś $ ;-)

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zalezy od statywu .
    Jak również od mostu
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jaki nie przeniesie?
    Solidny .

Oczywiscie zalezy od ogniskowej, odleglosci od ruchu itp. Drgania moga byc - pytanie czy beda zauwazalne na zdjeciu? Przy 400mm raczej tak, przy 35mm raczej nie.

Domyślnie

Solidny .

Oczywiscie zalezy od ogniskowej, odleglosci od ruchu itp. Drgania moga byc - pytanie czy beda zauwazalne na zdjeciu? Przy 400mm raczej tak, przy 35mm raczej nie.
    Hmmm to ja jeszcze solidnego statywu nie widzialem... (fakt, malo widzialem)
    Uscislijmy - nie wybiegajac do specjalistycznych statywow, _kazdy_ przeniesie drgania! Jest oczywistym, ze przy 400 i wiecej mm bedzie to bardziej widocznie, niz na fiszaju, ale nie o tym byla mowa:rolleyes:

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

_kazdy_ przeniesie drgania! Jest oczywistym, ze przy 400 i wiecej mm bedzie to bardziej widocznie, niz na fiszaju, ale nie o tym byla mowa:rolleyes:
    O tym byla mowa.
    Wg mnie przy dlugim naswietlaniu ale na solidnym statywie (uogolnialbym od Sherpy wzwyz chodz od Gitzo wzwyz byloby milej ), na dosc szerokim kacie, nawet przy ruchliwej ulicy - drgania nie beda na tyle istotne by wplywaly znaczaco na zdjecie.

Domyślnie

O tym byla mowa.
    Wg mnie przy dlugim naswietlaniu ale na solidnym statywie (uogolnialbym od Sherpy wzwyz chodz od Gitzo wzwyz byloby milej ), na dosc szerokim kacie, nawet przy ruchliwej ulicy - drgania nie beda na tyle istotne by wplywaly znaczaco na zdjecie.
    Mowa byla o tym, ze cyt. 'zalezy od statywu', czy przeniesie drgania mostu, czy nie.... powtorze sie: IMO _kazdy_ przeniesie. Dla mnie EOT, nie chce mi sie cytowac i udowadniac, co kto powiedzial - czytajacy sobie znajda.:rolleyes:

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mowa byla o tym, ze cyt. 'zalezy od statywu', czy przeniesie drgania mostu, czy nie.... powtorze sie: IMO _kazdy_ przeniesie. Dla mnie EOT, nie chce mi sie cytowac i udowadniac, co kto powiedzial - czytajacy sobie znajda.:rolleyes:
    Jednak zależy od statywu gówniany będzie drgania wzmacniał. Solidny drgan nie wytłumi - też je przeniesie - ale przynajmniej nie wzmocni a to bardzo dużo. Naprawde.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body
    Solidny drgan nie wytłumi - też je przeniesie - ale przynajmniej nie wzmocni a to bardzo dużo. Naprawde.
    Alez tak, zgadzam sie w 100%! (wiem, bo mialem kiedys do czynienia z gownianym na moscie)

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów