specjalnie robione dla fotografi astro
http://www.astrosurf.org/buil/adapter/ring.htm
specjalnie robione dla fotografi astro
http://www.astrosurf.org/buil/adapter/ring.htm
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
no no a podobno miało być tylko ze Polak potrafi
Jak już wcześniej pisałem taki sam patent wykorzystali twórcy filmu "Gnijąca panna młoda", którzy uznali, że aparaty od Canona, a szkła od Nikona są lepsze. Podpięli to razem i zrobili zdjęcia do tego animowanego filmu![]()
Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...
Przeciez sa seryjnie robione przejsciowki.Zamieszczone przez FOTOGRAF
Ja uzywam do Canona szkla Nikona 180/2.8 ED tylko tego lepszego niz ten AF, bo 5-cio soczewkowego manuala. Szkło bajka - ostry, kolor, bokeh i poreczny pod wzgledem wagi i wymiarow. Wyczailem go za sto pare euro.
Bede go mial dopóty, dopóki nie kupie EF 200/2.8L.
Ciekawy patent ;-) Ciekawe co na to producenci body i obiektywu ?
To trochę tak jak by rozlewać Coca-Cole do butelek Pepsi![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Zamieszczone przez szwayko
Szwayko a jestes pewien ze te seryjne sa tak skonstruowane zeby zachowac odleglosc od materialu zdjeciowego na tyle zeby ostrzyc na nieskonczonosc ? W astrofoto to chyba wazne...
pozdrawiam
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Gdyby nie byl pewien to chyba by nie pisal ze jest zadowolony... Poza tym on nie stosuje tego obiektywu do astrofoto, w astrofoto zjawisko bokehu nie wystepuje.
Ostatnio edytowane przez Andee ; 16-08-2006 o 23:27
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Rozumiem ze obiektyw staje się obiektywem manualnym, tak?
Interesowało by mnie podpięcie Nikon AF DX Fisheye Nikkor 10.5mm f/2.8G ED do Canon'a 20d.
Gdzie można nabyć taką przejściówkę?
Moje zdjęcia
RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)
nie no... zbankrutuje chlopak jak pojdzie do raysfoto...Zamieszczone przez czornyj
na allegro szukaj, albo przez ebay. Rays to spoko firma, ale za akcesoria łoja niemilosiernie po kieszeni.
na allegro widzialem takie przejsciowki w okolicach 150~200zl. dla dobrych szkielek mozna sie szarpnac. choc jakbym mial juz szalec, to w redukcje Contax/Yashica bym poszedl...