Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Oprogramowanie do EOS 350D

Mieszany widok

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Oprogramowanie do EOS 350D

Witam

Na wstepie pozdrawiam wszystkich forumowiczow - to moj pierwszy post tutaj

Kupilem niedawno uzywanego EOSa 350D, wszystko fajnie poza tym, ze nie dostalem oryginalnej plyty z oprogramowaniem. Szukalem w necie EOSViewer, jednak bezskutecznie - Canon oferuje do sciagniecia jedynie aktualizacje.

Czy znalazlby sie ktos tak mily i wrzucil mi na FTP soft dostarczany na oryginalnej plytce do tego aparatu? Namiary (serwer i haslo) podam na maila. Bardzo mi na tym zalezy bo nie wiem czym sciagac z aparatu RAWy. Plugin do Total Commandera sobie z tym nie radzi, podobnie ACDSee 8 Pro i inne programy. Dziala mi tylko cam2pc ale wkurzajacy jest ten blad ktory pojawia sie przy zrzucaniu RAWow.

Pozdrawiam
    maczek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maczkus
    Kupilem niedawno uzywanego EOSa 350D, wszystko fajnie poza tym, ze nie dostalem oryginalnej plyty z oprogramowaniem.
    A sprzedawca co na to? Ma obowiazek ci dostarczyc ta plytke, chyba ze ma dobra wymowke. Bo brak dobrej wymowki = goracy towar .

Bardzo mi na tym zalezy bo nie wiem czym sciagac z aparatu RAWy.
    Czytnikiem.

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A sprzedawca co na to? Ma obowiazek ci dostarczyc ta plytke, chyba ze ma dobra wymowke. Bo brak dobrej wymowki = goracy towar
    Ani przez chwile nie pomyslalem, ze to moze byc goracy towar. Sprzedawca twierdzi, ze plyta sie zgubila... hmm... :/

pozdr.
    maczek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maczkus
    Namiary (serwer i haslo)
    Moge wrzocic. Zrobie iso albo RAR albo ZIP - jaki kolwiek format chcesz. Jestem teraz w pracy. Moge zrobic Wieczorem i wrzocic Ale cos mi podejrzanie to wyglada jak VITEZ mowi. Nikt sie nie pozbywa plytki - bo bez niej ani rusz. Powiedz jaki chcesz format to "zapodam"

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz
    Ale cos mi podejrzanie to wyglada jak VITEZ mowi. Nikt sie nie pozbywa plytki - bo bez niej ani rusz.
    Eee tam - ja np. nie wiem gdzie jest moja plytka i obawiam sie ze potencjalny nabywca by jej odemnie raczej nie otrzymal (softu z niej uzylem raz - do ustawienia swojego nazwiska w aparacie).
    Co innego jesli przy okazji nie ma pudelka, papierow, ladowarki...
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Pełne uzależnienie

Domyślnie

skoro tak twierdzi (fakt ze sie mogla zagubis, nie zaprzeczam. Sam mam 100tki plyt). Podaj nazwe usytkownika, haslo IP (albo nazwa DNS) to wrzoce - moj adres to robert@air-it.org

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

skoro tak twierdzi (fakt ze sie mogla zagubis, nie zaprzeczam. Sam mam 100tki plyt). Podaj nazwe usytkownika, haslo IP (albo nazwa DNS) to wrzoce - moj adres to robert@air-it.org
    Juz Ci przeslalem namiary na maila

pozdr.
    maczek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Caly CD jako archiwum ZIP. Jakies 200 MB - juz leci. Moger jeszce wrzocic CD2 (Canon Digital EOS Software Instruction Manuals Disk {do dzis nie otworzylem}) oraz DYSK3 ArcSoft photo STUDIO. no i jest jescze DVD z przewodnikiem o obiektywach. Moge zrobic ISO i tez wrzocic {troche bedzie wazylo}. Bedziesz mial 3 CD i 1 DVD. I tak kozystal bedziesz z tego CD

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Caly CD jako archiwum ZIP. Jakies 200 MB - juz leci. Moger jeszce wrzocic CD2 (Canon Digital EOS Software Instruction Manuals Disk {do dzis nie otworzylem}) oraz DYSK3 ArcSoft photo STUDIO. no i jest jescze DVD z przewodnikiem o obiektywach. Moge zrobic ISO i tez wrzocic {troche bedzie wazylo}. Bedziesz mial 3 CD i 1 DVD. I tak kozystal bedziesz z tego CD
    Jesli nie jest to dla Ciebie problem to chetnie Miejsca na serwerze jest ok. 1,5 GB, bede sukcesywnie to sobie zrzucal.

pozdr.
    maczek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jesli ktos nie ma czytnika to spoko. Moja zonka szystko przez ten programik zrzwala na kompa i jest zadowolona. Dzial super. Pojawia sie ikonka - ladnie sie jej kataloguje (po dacie) i (na poczatku nie cierpialem tego softu) po paru uzyciach sie przyz\wycailem - przegladarka niczego sobiee. Z laptopem przyszedl Abobe Phosodhop Elements 4 (wersja full) . Ale nie uzywam. Nie lubie nadto interwencji w pliki. Lubie zdjecia a dotego moim zdaniem sie soft odpowiednio naddaje. (nie mam czasu na PSa a zonce chci brak (narazie). Osobiscie uwazam ze soft jest warty posadania. Nawet jak nie zostanie zainstalowant to nic nie szkodzi.
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 14-08-2006 o 21:52

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów