Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Oprogramowanie do EOS 350D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jest jakis softwarowy odpowiednik EOS Capture, który by zadziałał z 350D? Czytnika nie mam i na razie nie mam grosza więc odpada. A EOS Capture mi nie rusza. Wcześniej działał, teraz zmieniłem płytę główną, mam mały problem z USB (działa jako 1.1 zamiast 2.0) i już EOS Capture nie chce się włączyć. Tak jakby brak był zgodności aplikacji z systemem Windows, próbowałem zmieniać tryby, ale nic z tego. Natomiast windowsowy zwalacz nie widzi RAW-ów

Dzięki za pomoc.

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartek212
    Natomiast windowsowy zwalacz nie widzi RAW-ów

Dzięki za pomoc.
    A sprobuj przestawic aparat na PTP - wtedy bedzie widoczny jako dysk wymienny i na pewno bedziesz widzial Rawy
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaj_2
    A sprobuj przestawic aparat na PTP - wtedy bedzie widoczny jako dysk wymienny i na pewno bedziesz widzial Rawy
    Jestes pewien ze na pewno? Ja watpie - byly juz tu watki ze Windows XP mysli za uzytkownika i przy pomocy trybu PTP zamienia RAW na JPG by "uzytkownik mial latwiej bo ja takiego formatu jak RAW nie znam i nie bede nim truc komputera mojego uzytkownika" .

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Jestes pewien ze na pewno? Ja watpie - byly juz tu watki ze Windows XP mysli za uzytkownika i przy pomocy trybu PTP zamienia RAW na JPG by "uzytkownik mial latwiej bo ja takiego formatu jak RAW nie znam i nie bede nim truc komputera mojego uzytkownika" .
    Ok. Nie wiem jak robią inni. Ja robię tak i działa:
    1. Podpinam aparat do kompa (tryb PTP, chociaz na NORMAL tez dziala)
    2. Olewam pomysly Windy w stylu za pomoca czego mam sciagnąć foty
    3. Uruchamiam Explorator Windows i ... widze wszystkie pliki łącznie z RAW

I Tu mała uwaga - jak zastosowałem sie do zaproponowanego przez Winde programu to RAW-a nie było na liście fot do ściągnięcia.

Co sie tyczy systemu - XP PL SP2 z łatkami późniejszymi. Utrzymany w dobrym stanie

Oczywiscie windows to nie Linux i tu sie zawsze coś zdarzyć może
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A masz zainstalowany Microsoft RAW Image Thumbnailer and Viewer for Windows XP?

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie nie mam :smile:
    Moje wypociny

Coś już napisał Awatar babatunde
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

O, a ja nie mam problemu z widocznoscia RAW'ow zarowno w XP Pro jak i XP Home. Oczywiscie nie sciagal mi ich z aparatu, tylko musialem wejsc w moj komputer i recznie przekopiowac. Dlatego nabyłem czytnik i po sprawie...
    BbT

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów