Strona 4 z 36 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 360

Wątek: Tokina 12-24 / Sigma 10-20 / Tamron 11-18 ??

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Sigma 10-20 to fajna **** jest Co prawda nie grzeszy ostroscia ani predkoscia AF (eLki rozpieszczaja), ale efekty jakie mozna uzyskac przy 10mm sa ciekawe.

a tu porownanie "rozpietosci skrzydel":

sigma 10-20 @ 10mm
    canon 17-40 @ 17mm

PS. dodam ze sprzet pochodzil ze stopki ripka

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

10mm? Na moj gust kat widzenia odpowiada mniej wiecej 16mm

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

kurde tokina poszla do gory prawie 200 odkad sledze cene czyli od czerwca :\

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zgadza sie - w marcu kupilem za 1805zl nowa ze sklepu.. teraz w tym samym sklepie 1999.. no ale sprzedalem magikowi po znajomosci 5zl taniej niz jest na paragonie Uzyta byla moze 2 razy.. marnowalo sie fajne szklo

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

hehe... 1780 za moja w grudniu dalem potwornie duzo jak na moj budzet, ale kazda zlotowka byla tej przyjemnosci warta. obecnie moje absolutnie podstawowe szklo
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    hehe... 1780 za moja w grudniu dalem potwornie duzo jak na moj budzet, ale kazda zlotowka byla tej przyjemnosci warta. obecnie moje absolutnie podstawowe szklo
    A masz moze zdjecie z tej tokiny (najlepiej rawa oczywiscie) na ktorym jest duzo cegiel ? Moze byc kosciol cokolwiek byle z duza iloscia.

I zeby nie bylo ze sie nabijam to powazne calkiem pytanie.

Pozdrawiam
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    A masz moze zdjecie z tej tokiny (najlepiej rawa oczywiscie) na ktorym jest duzo cegiel ? Moze byc kosciol cokolwiek byle z duza iloscia.

I zeby nie bylo ze sie nabijam to powazne calkiem pytanie.
    nigdy nic takiego nie popelnilem. jesli bardzo potrzebujesz to sprobuje znalezc jakis mur i obfocic, ale ze wzgledu na niewielka ilosc wolnego czasu ostatnio, moze mi to nie wyjsc w sierpniu

co chcesz wiedziec?

EDIT: mam zdjecia z galazkami, drzewkami, z kostka uliczna (jakis tam substytut muru), ze zbozem...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 23-08-2006 o 21:47
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    A masz moze zdjecie z tej tokiny na ktorym jest duzo cegiel ?
    Pozdrawiam
    Ej, bo akustyk się obrazi

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    nigdy nic takiego nie popelnilem. jesli bardzo potrzebujesz to sprobuje znalezc jakis mur i obfocic, ale ze wzgledu na niewielka ilosc wolnego czasu ostatnio, moze mi to nie wyjsc w sierpniu

co chcesz wiedziec?

EDIT: mam zdjecia z galazkami, drzewkami, z kostka uliczna (jakis tam substytut muru), ze zbozem...
    Generalnie ostatnio duzy procent moich zdjec to sa cegly i mury (taka praca) i jak to zwykle bywa przy architekturze pomieszczenia zawsze sa za male a sciany za wysokie. Kit jest mydlany na bokach okropnie i mysle nad ta tokina (chociaz podobnie jak u Ciebie kwota za nia mnie przybija).

No i teraz klu programu ... nie dosc ze cegly musza byc dobrze widoczne to jeszcze wazne zeby nie byly za bardzo zdeformowane. A jak to na szklach Ultra Wide znieksztalcenia na bokach sa i to duze (pomijam beczke bo to jest do naprostowania).

No i chcialem na jakims zdjeciu obadac te boki (chociaz w porownaniu do kita to i tak pewnie bedzie niebo a ziemia) zeby potem nie obudzic sie z nieudanym zakupem i -1900 zl w kieszeni

Jesli masz jakies podpadajace pod ten problem zdjecia to ja chetnie przyjme na inariusz@gmail.com .
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Domyślnie

A ja się zastanawiałem który obiektyw kupić... Widzę, że sporo osób wybiera Tokinę..., więc pewnie skuszę się na ten obiektyw... Może w ten sposóbo pozbędę się Sigmy 18-200mm, bo już nie będzie potrzebna mi do "szerokich" kątów .

Strona 4 z 36 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów