Strona 24 z 36 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 360

Wątek: Tokina 12-24 / Sigma 10-20 / Tamron 11-18 ??

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    CA faktycznie da sie uzyskac bez ostrego swiatla ale powiedz mi jak oceniasz bliki ?
    pod ostre słońce oczywiście się pojawiają, normalne w świecie halo. natomiast w sytuacji ostrego bocznego światła było całkiem znośnie, raz się udawało a raz nie i złapało blik. na pewno przydatna będzie osłona.

Nie rozumiem szczerze prawde powiedziawszy jak mozna komus polecac szklo za 2k zl po tygodniu posiadania.
    Czepiam sie, wiem i co gorsza 1 dnia nowego roku wiec tak bedzie juz do konca
    ale ja je kupiłam w cenie nowej Tokiny, więc? nic nie poradzę, że w Polsce to szkło kosztuje ponad 2tys.

zresztą co za różnica, po tygodniu czy po miesiącu? mam przejść jakiś okres próbny, tabelki i murki, żeby móc wyrazić swoją opinię na forum? ;-) no cóż, po tygodniu codziennego używania w plenerze jestem bardzo, bardzo zadowolona z tego obiektywu. tyle.
    niektórzy się zastanawiają czy kupić Tokinę, Sigmę czy Canona i choć chcieliby Canona, to poprzestają np. na Tokinie z uwagi na cenę. no więc taniej też można. a co kto kupi to już indywidualna sprawa. pozdro

Coś już napisał Awatar DeMarcus

Domyślnie

Mam pytanie, pewnie wiele razy powtórzone. Lepszym wyjściem do pejzaży byłaby sigma 10-20 czy tokina 12-24 ? w sumie te 2 mm to stosunkowo dużo...ale jak z resztą?
    www.plfoto.com/83612/autor.html - Moja prymitywna twórczość...

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

podpinałem tą sigmę pod swoje body, na 10mm moim zdaniem za mocno zniekształca. Wzialem Tokinę. Widoczki robie i tak zwykle na 15mm ;]. 12mm przydaje mi się we wnętrzach.
    pucha i grucha

Coś już napisał Awatar DeMarcus

Domyślnie

Czyli tokina bardziej użyteczna? Do sigmy mnie przekonuje lepsza (?) optyka niż w tokinie.

A w czym canon jest lepszy od sigmy/tokiny oprócz tego że to canon, że warto dać te ~500 zł? optyka jest aż w takim stopniu lepsza?
    www.plfoto.com/83612/autor.html - Moja prymitywna twórczość...

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Myślę, że optyki sigmowskie i tokinowskie sa bardzo zbliżone do siebie. Co jedyne dało się zauważyć, to to, że sigma daje jakby lekki żółtawy zafarb, ale to może być tylko moje złudzenie.

Ah i Tokina wydaje się trochę ostrzejsza niż Sigma.

U Canon'a optyka nieco lepsza niż w obydwu w/w szkłach. Jest moim zdaniem ostrzej i bardziej kontrastowo, a i CA znikoma. Natomiast wykonanie jak na mój gust słabe. Plastik sprawia wrażenie bardzo delikatnego.

Wadą Tokiny jest spora CA. Natomiast mnie przekonała do siebie niezłą ostrością i budową. Jest naprawde pancerna, przeżyła woodstock, kontakt z BOR'owikowymi łokciami, deszcze, piasek,błoto i dalej działa. Nic jej nie jest w dodatku nie zassysa praktycznie nic do srodka i chodzi jak złoto

Ja wziąłem Tokinę a reszte dołożyłem do lampy.
    pucha i grucha

Dopiero zaczyna Awatar Nightranger
    Miasto
    Jaworzno, Polska

Domyślnie

Ostatnio też przyszła mi ochota na coś szerokiego, ale niestety fundusze skromne mam i tu pojawia się pytanie czy są jakieś tanie alternatywy opisywanych przez Was obiektywów, czy też jesteśmy skazani wydać min 1400 zł. Dlaczego te obiektywy są takie drogie?
    Canon EOS 40D + 28-135 f3,5-5,6 IS USM + 50 f1.8 + kit

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nightranger Zobacz posta
    Ostatnio też przyszła mi ochota na coś szerokiego, ale niestety fundusze skromne mam i tu pojawia się pytanie czy są jakieś tanie alternatywy opisywanych przez Was obiektywów, czy też jesteśmy skazani wydać min 1400 zł. Dlaczego te obiektywy są takie drogie?
    Trza bylo kupic 30d i mialbys porzadny obiektyw :P Nie na darmo bardziej swiadoma czesc tego forum pisze zeby nie ladowac w puszke a w szkla
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

czyli nic sie nie zmienia na polu szerokiego kata jak na razie????
    canon 10-20 najlepszy i najdrozszy i do cropa sigma 10-20 o 500 zl tansza i gorsza sigma 12-24 przyszlosciowa ale z wadami, tamron wypuscil 11-18 ostrosc poza srodkiem b. slaba, czy cos przeoczylem wybor trudny, szkoda ze ktoras z firm nie wypusci taka np 12 mm stalke to bylby strzal w dziesiatke
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

pojawi sie niedlugo nowy gracz tamron 10-24 ciekawe czy namiesza..... a swoia droga to dlaczego szerokie szkielka sa u nas takie drogie????
    http://dpanswers.com/lenses_uwaz.html#ct
    tu przedstawione sa ceny bardziej przyjazne
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Bywalec

Domyślnie

witam,mam podobny problem-chce zmienic mojego 24-105 lis wlasnie na cos szerokiego(sigma 10-20?)+makro canona .Mozecie cos poradzic?a moze tokina 10-17??

Strona 24 z 36 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów