Strona 18 z 36 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 360

Wątek: Tokina 12-24 / Sigma 10-20 / Tamron 11-18 ??

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Tokina zrobiła coś podobnego jak Canon.
    Znalazłem, że to jest zwrot który funduje dystrybutor - migomex - a nie tokina.
    Więcej np. tutaj:
    http://www.cyfrowe.pl/promocja_tokina_tamrac.php

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Tak. Jako że kupiłem w polskim sklepie a dystrybutorem jest Migomex mam zwrot

Początki nałogu

Domyślnie

Kupiłem tokinę i jestem baaardzo zadowolony. Cena 1800zł zwrot 70zł czego chcieć więcej.
    Popieram w całej rozciągłości. Wady to szkiełko ma dwie - praca pod światło (niestety mam przyzwyczajenia z eLek, he he) i średnia ostrość powyżej 20mm - ale z tym da się żyć - nie po to kupuje się wide, żeby używać wąskiego końca. No a pancerność porównywalna do najlepszych.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Co do ostrości 24mm wydaje mi się że jest w normie. Z braku "laku' zrobiłem kilka portretów i OK. Tylko GO za wielka. Co do pracy pod światło to robiłem wczoraj zachody słońca i blików nie było tak starsznych jak w Tamronie 28-75.

Początki nałogu

Domyślnie

Co do ostrości 24mm wydaje mi się że jest w normie. Z braku "laku' zrobiłem kilka portretów i OK. Tylko GO za wielka. Co do pracy pod światło to robiłem wczoraj zachody słońca i blików nie było tak starsznych jak w Tamronie 28-75.
    Co do ostrości powyżej 20 to nie jest tragiczna, ale jednak sporo odstaje od ostrego Tamrona 28-75 dla 28 i mojego Canona 24-70 dla 24.
    Co do blików, to może to po części wynikać z braku osłony. Chociaż Tamrona używałem na początku bez osłony i blików było trochę mniej. No ale była znaczna różnica ogniskowych.

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Jarek zarówno Tamrona jak i Tokine mam z osłonami, i wg mnie na fotkach z Tokina jest wyraźnie mniej blików.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Witam a ja mam pytanko co do uzywania szerokich kątów z lampami.

Kupiłem własnie tokinke i mam 430ex. hm wiem ze lampa działa najlepiej przy 24mm i wspomaganiu, ale nawet przy 24mm i przysłonie f4 ma problem z ostroscią. jak przymkne do 5.6 7.1 jest ok ale na 4 nie radzi sobie ze złapaniem ostrosci z lampa. Z innymi obiektywami nie miałem takiego problemu.

Czyżby to wina Tokiny ?

A co do wrazen to polecam, ostra mała wygodna w trzymaniu. Wreszcie ten szeroki kąt. Przy f8 golić się aż mozna. Abberacje są ale an dobra sprawe widać je tylko na duzym cropie a po przykmnieciu do 5.6 w ogole nie przeszkadzają.
    Polecić mogę polecić.
    Ostatnio edytowane przez Ghent ; 23-06-2007 o 19:48

Początki nałogu

Domyślnie

Jarek zarówno Tamrona jak i Tokine mam z osłonami, i wg mnie na fotkach z Tokina jest wyraźnie mniej blików.
    No i w mordę znowu wydatek na osłonę! he he
    A na poważnie to jestem na etapie szukania osłony za rozsądne pieniądze i pewnie pomoże.
    Dzięki dj_zibi

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Jarek ja kupiłem Tokine z osłoną. Firmowo była.

Co do zdjęć z lampą zdjęcia na zakonczeniu roku w gimnazjum z wbudowaną lampą. I o dziwo doswietlała wszystko. Przy 12 mm już było widać że nie doświetla częsci dołu który przysłania obiektyw. Ale reszta w normie. Wiadomo ze do takich zdjeć są inne szkła ale...

Dopiero zaczyna Awatar kosa14
    Miasto
    Kętrzyn

Domyślnie

Mój ból głowy odnośnie decyzji o wyborze obiektywu nie ustąpil. Zwróciłem jednak uwage że na forum Tokina jest znacznie popularniejsza, czy to oznacza ze przez to lepsza???
    Canon 7D, Canon EOS 40D; BG-E2N; Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM, Tokina 12-24 F4 AT-X PRO DX, CANON EF 50/1.4; Canon EF 70-200 f/4L IS USM; Falcon 8mm f/3.5 Fisheye, Speedlite 580exII,

Strona 18 z 36 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów