i drugie
i drugie
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
Rzućcie okiem na zdjęcie z poniższego testu.
Czy Canon 10-22 rzeczywiscie jest aż tak dobry optycznie? Czy tez mieli jakis wyjatkowo udany egzemplarz
http://www.completedigitalphotograph...ndex.php?p=325
Prezentowane Wasze zdjęcia w tym topicu nie napawają mnie optymizmem i obawiam się czy sprosta ten obiektyw w polaczeniu z 30D wysokim wymogom jakosciowym stawianym przez microstoki.
PS. Ciekawe stwierdenie na koncu tego testu...
In a recent meeting with Canon, it was brought to my attention that the 10-22 EF-S actually uses all L-series glass. Canon does not want to give the L moniker to any lens that isn't full-frame, so the 10-22 is labelled an EF series lens, but optically, Canon considers it L-quality. The "L" classification does not automatically mean "perfect, flawless lens," but most the superior L-series glass does go a long way to explaining the quality of this excellent lens.
![]()
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
patrzylem na optyczne.pl i testy sigm 10-20 i 12-24 oraz tokiny 12-24 i canona 10-22
zaczałem zbierac kase - przed wakacjami musze miec to szkło tzn. canona
zostaje przy apsc na dłuższy czas tzn do momentu gdy FF bedzie po ~3kpln a to bedzie nie predko
jak juz kupie to szklo to dokupie 24-105;
razem z juz posidanym 70-200 to konieczestawu - w przyszlosci gdy FF bedzie dla mnie osiagalna sprzedam 10-22 i zamienia go na cos w stylu 16/17-35/40 L
howgh!
Ostatnio edytowane przez pst ; 18-05-2007 o 21:29
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
Canon G3 w grudniu 2002 kosztowal 3400zl (sprowadzany z Niemiec bo jeszcze w EU nie bylismy). Canon 10D wprowadzony w lutym/marcu 2003 wstepnie kosztowal ok 2200 euro ~= 9000zl, w styczniu 2004 roku kupilem go za ok 6800zl (nie pamietam dokladnie), obecnie chodzi po ok 2000zl i to juz sporo uzywany.
Bez uwzgledniania postepu zarowno technologicznego jak i rynkowego cena 5D moglaby spasc do ok 3 tys za ok 3 lata, ale niestety to palcem po wodzie bo 10D dorobil sie od tego czasu sporej konkurencji w sektorze cropow a 5D niestey nadal bezkonkurencyjny.
Btw jaki byl temat watku?![]()
wlasnie kurier przywiózł mi canona 10-22. WOW ale szeroko
i jedno pytanko... czy osłona przeciwsłoneczna nie jest sprzedawana razem w komplecie z tym obiektywem.
A jezeli nie to czy taki zamiennik dobrze spełnia swoje zadanie??
http://www.allegro.pl/item195926790_..._40_10_22.html
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj