Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Kusi mnie by wgrać firmware z 30d do 20d

Canon_20D
    Guest

Domyślnie Kusi mnie by wgrać firmware z 30d do 20d

czy ktoś już to próbował ?

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

Hmmm życze powodzenia ale z czego co wiem (a niewiele wiem) to chyba nie ma znaczącej rużnicy jeśli chodzi o firmware. Chyba znacznie aparat był odyfikowany mechanicznie (body i przyciski).

Pozdrawiam i życze powodzenia.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zakk Wylde
    ...ale z czego co wiem (a niewiele wiem) to chyba nie ma znaczącej rużnicy jeśli chodzi o firmware. Chyba znacznie aparat był modyfikowany mechanicznie (body i przyciski).
    Chyba kurde odwrotnie
    Swoją drogą jeśli chodzi o firmware, to być może nie pójdzie go w ogóle wgrać.
    Ale spróbuj - nic się raczej nie stanie. Najwyżej wgrasz se na nowo z 20D.*
    Tak czy siak Canon pewnie o tym pomyślał i na pewno z firmawarem z 30D nie będziemy mieć ISO w wizjerze w 20D

*albo na Żytniej Ci wgrają

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Oj, jest istotna różnica w firmware. Wyświetlanie ISO w dziurce, spot, Picture Styles (jeśli ktoś używa).

Ale jeśli zwiększenie pojemności bufora wynika z większej pojemności pamięci w body a nie ze zoptymalizowania gospodarowania tą pamięcią, to nawet jeśli firmware wgrać się da to nie zadziała ono dobrze.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uprawnienia umieszczania postów