Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Wątek: 4 teleobiektywy - doradźcie

Bywalec

Domyślnie

pmc - nie strzelam do ptaków no ale spoko.

AD. 4). - i chyba taki zestaw wezme ale jeszcze sie pokrece i popatrze na inne. Z grubsza AF działa tzn.? Jak wygląda to z grubsza?

AD.5). - ptaki też mam robione gdzieś z 5-10 metrów i bez maskowania się, ale tu chodzi o zwierzęta typu jelenie, sarny, kozły czy właśnie niedźwiedzie brunatne, no ale zostawmy już o jakie zwierzeta chodzi
    Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d

Domyślnie

Baal:

5: masz zdjęcia dzikich dużych ptaków (właśnie wielkości kszyka) z 5 metrów? Rozumiem, że nie rozmawiamy o kaczkach, mewach , łabędziach, wróblach, srokach ...? Pokaż proszę i powiedz jak zrobiłeś chętnie ja się czegoś nauczę.
    Aha, i rozumiem, że przestrzegamy prawa: nie przy gnieździe

5 cd. do samych saren to może być dłuższa portetówka (100 -180), mówię poważnie. Sarny są bardzo ciekawskie - i głupie. Wieczorem lub bardzo rano przy cropie APS możesz spokojnie zrobić. Do saren nie jest potrzeba ogniskowa - ale duży otwór względy przesłony. (Powyższe nie pasuje do wszystkich miejsc w Polsce, ale np. w okolicach Warszawy, tak)

5 cd2. Niedźwiedziom i jeleniom zdjęć nie robiłem. Jedna tylo uwaga: nie wiem co na myśliwskich imprezach się mówi: ale na jesieni nie masz się czego bać przy robieniu zdjęć niedźwiedziom ogniskową: 400 5.6 + 1.4 + Aps. Polskie niedźwiedzie są ponad 90% wegetarianami. Na jesieni zaś ścisłymi i raczej płochliwymi. Uważałbym jedynie na wiosnę i w Tatrach przy wysypiskach śmieci.

Pozdrawiam
    PM
    Ostatnio edytowane przez pmc ; 21-08-2006 o 09:12

Domyślnie

Aha i ad 4:
    odpowiedziałlem tu: http://canon-board.info/showthread.p...242#post174242 i w tym samym wątku poniżej

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baal
    Czacha, ptaka to i ja miałem na 200mm nawet, właśnie poprzez czatowanie, ale jeleń jest o wiele czujniejszy. Ale tak jak mówiłem byłem i 300mm po zejściu go tak żeby nie spłoszyć go było mało. Z resztą co z tego że zejdę go na 50 metrów, jak nacisnę spust to ten jeleń wypierdzieli w las od tego głośnego "pyknięcia"

A kto się wybierze na fotografowanie niedźwiedzi (nie w zoo) z 300mm?
    to zamiast tele tłumik sobie dokup widziałem takie na allegro

Bywalec

Domyślnie

marekb - a wiesz że to byłby nie głupi pomysł jak miałem sarne i próbowałem ją zejsć z 300mm to każde zdjęcie to patrzyła się na mnie przez 5 minut Przydałoby się takie coś.
    Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baal
    CYNIG - pozwól że poprawie Nie znają ludzi jako pokarm, ale jak ludzie ich wkurzą to poprostu *******ną łapą i mają spokój W Bieszczadach tydzień temu niedźwiedź rozszarpał 2 żubry
    Jak ma się już strzelbe to nie zależnie od kalibru
    no i już nie ma żubrów w bieszczadach

Domyślnie

Witam,
    nie dwa żubry a trzy - letnią żubrzycę.

http://wiadomosci.onet.pl/1372613,16,1,1,,item.html
    I cytuję:
    "Jest to pierwszy udokumentowany przypadek, który pokazuje, że żubry mogą być ofiarami drapieżnictwa niedźwiedzi."
    Bardzo lubię wyobraźnię myśliwych ... :-(

Fakt, że w Polsce to się żubr z niedźwiedziem się może tylko w Bieszczadach spotykać.

Sorry za OT

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmc
    Baal:
    Polskie niedźwiedzie są ponad 90% wegetarianami. Na jesieni zaś ścisłymi i raczej płochliwymi. Uważałbym jedynie na wiosnę i w Tatrach przy wysypiskach śmieci.

Pozdrawiam
    PM
    Kilkanaście lat temu ( w lipcu lub sierpniu) na Hali Mendralowej widziałem co pozostało ze stadka owiec po spotkaniu z niedźwiedziem ( a pozostało bardzo niewiele). Z początku myślałem że to pozostałości po uczcie stada wilków jednak po rozmowie z pracownikami schroniska na Markowych Szczawinach okazało się , że to niedźwiedź. Jak się coś takiego zobaczy, to się nie chce ryzykować, że się trafi na te 10% niedziedzi mięsożerców.

Pozdrawiam

Domyślnie

Oczywiście , że w takiej sytuacji 10% robi róznice.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fan nr 1
    Kilkanaście lat temu ( w lipcu lub sierpniu) na Hali Mendralowej widziałem co pozostało ze stadka owiec po spotkaniu z niedźwiedziem ( a pozostało bardzo niewiele). Z początku myślałem że to pozostałości po uczcie stada wilków jednak po rozmowie z pracownikami schroniska na Markowych Szczawinach okazało się , że to niedźwiedź. Jak się coś takiego zobaczy, to się nie chce ryzykować, że się trafi na te 10% niedziedzi mięsożerców.

Pozdrawiam
    i dlatego baal potrzebuje lunete

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów