Strona 4 z 36 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 354

Wątek: Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis
    No to walniejcie sobie aparat sprayem na srebrno i juz nikt nie podejdzie do was z pytaniem a ile to to ma mpx, jaki zoom i ile kosztowalo bo z gory sobie zalozy ze to pewnie jakis zalosny sprzet o podobnych parametrach do trzymanego przez niego kompakta, tyle troche przerosniety....
    i to prawda, mam srebrnego Rebela XT a kumpel czarnego 350D to proporcje pytania się o sprzęt w czasie wspólnego fotografowania są 0 : ~8 :-D ja mam gorszy aparat

a odnośnie tematu "parodie na weselach"
    http://www.youtube.com/watch?v=r7oCDbDebDA
    :-D
    Ostatnio edytowane przez _invictus ; 14-08-2006 o 16:36

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

a odnośnie tematu "parodie na weselach"
    http://www.youtube.com/watch?v=r7oCDbDebDA
    :-D [/QUOTE]

Rewelacja ! Wcale mnie nic nie ździwi, jeżeli ktoś zaprosi na weselę jako "kapela weselna" zespół 'LORDI'
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Hehe, skąd ja to znam ;-) Mi kiedyś na statku w Paryżu, widząc dyndające na szyi body z 70-200IS, jeden pan wręczył jakiegoś starego, manualnego Canona, z ostrzeniem na klinie. Na jego twarzy malowało się bezgraniczne zaufanie do moich umiejętności Ciekawe jak bardzo się przeliczył :-P
    To znaczy nie dałeś rady spasować dwóch połówek klina?
    Smutne. Czyżby cyfra naprawdę odmóżdżała?

J

Dopiero zaczyna Awatar Marcoone
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester
    To znaczy nie dałeś rady spasować dwóch połówek klina?
    Smutne. Czyżby cyfra naprawdę odmóżdżała?

J
    Nie zapomnij jeszcze wspomnieć o tym, że cyfra duszy nie posiada ...
    EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Nie przesadzajcie . Są ludzie , którzy analoga nie dotknęli więc nie wiedzą jak to działa . To że Ktoś foci 1 a nie innym sprzętem nie znaczy że ma pojęcie o tym co było 100 lat temu i jak to działa

Dann
    Guest

Domyślnie

W zeszłym roku miałem przyjemność być na weselu jako gość... i nie mogłem odmówić sobie przyjemności nawiązania znajomości z fotografem obsługującym imprezę. Fotograf uzbrojony był w EOSa 500 z kit-owym obiektywem, ale nie sprzęt jest najważniejszy, ważniejsze są umiejętności a tych chyba mu nie brakowało, bo jak twierdził jest w stanie zrobić nieporuszone zdjęcie przy czasie 1s (z ręki oczywiście). Zdjęć z wesela niestety nie widziałem, ale mam nadzieję, że z owej zręczności nie korzystał zbyt często...

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcoone
    Nie zapomnij jeszcze wspomnieć o tym, że cyfra duszy nie posiada ...
    Nie wiem, czy posiada, ale cały ten wątek jest dla mnie co najmniej lekko żenujący. Śmiejecie się z gościa, który chce wkładać film do cyfrówki, a sami nie potraficie ustawić ostrości w manualnym obiektywie (wiem, że nie wszyscy, ale nie chce mi się przypominać, który to był taki zdolny). Manualne szkła są w powszechnym użyciu ponad 100 lat, a cyfra?

J

fotoania
    Guest

Domyślnie

Śmiejecie się z gościa, który chce wkładać film do cyfrówki, a sami nie potraficie ustawić ostrości w manualnym obiektywie.
    Śmiejemy się też sami z siebie, zauważ...

Manualne szkła są w powszechnym użyciu ponad 100 lat, a cyfra?

J
    A cyfrowy sprzęt jest tak nowoczesny i tak bardzo niepoznany, że interesujący się fotografią facet z historii Zakka za nią nie nadąża... A my, niedobrzy, naśmiewamy się z niego...

Coś już napisał Awatar Priest
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

mi kiedyś starszy dziadek dał swój aparat, żebym mu zdjęcie zrobił na góraszce. Ustawiłem wszystko, autofokus włączony, wciskam do połowy, niby ostrość złapał, ja patrzę a w wizjerze wszystko rozmyte. Ustawiam, kombinuję, w końcu okazało się, że dziadek miał +3 dioptrie ustawione :-D
    20D | kit | 17-40 4 L | sigma 70-300 | 50 1.8 II
    moja galeria zdjęć

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tydzien temu bedac na Trocadero zachcialo nam sie z zona wspolnego zdjecia z wieza Eiffel'a w tle (a co!). Zagadnalem najblizszego goscia z lustrzanka z prosba o zdjecie moim 350D.

Po kilku chwilach ustawiania sie i szukania ujecia zapytal, ktorymi przyciskami sie zoomuje, bo nie moze znalezc. Sam mial D70s...

Wymieklem...

PS: OT: 80% lustrzanek na szyjach turystow we Francji to Nikon.
    Ostatnio edytowane przez zOOn ; 15-08-2006 o 14:25
    5D

Strona 4 z 36 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów