No ba, z białym to ego skacze aż do chmur albo i wyżej.... ja niestety poisadam tylko czarne (jak na razie) :-DZamieszczone przez Sibil
No ba, z białym to ego skacze aż do chmur albo i wyżej.... ja niestety poisadam tylko czarne (jak na razie) :-DZamieszczone przez Sibil
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Zamieszczone przez MacGyver
Zapomnieliscie Pany o pasku!Zamieszczone przez Sibil
![]()
pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
:razz:Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
Sam aparat (czarny) i obiektyw (biały) to stanowczo za mało:rolleyes:![]()
konieczna jest jeszcze:
1. Duża czrna torba przewieszona przez ramie:razz:
2. kamizelka z milionem kieszeni![]()
3. stare zciachane spodnie, lekko przytarte na kolanach![]()
4. oczywiście super pokrowiec/tuba przypiety do paska (taki od 400 mm obiektywu)
5. dla wyjątkowych specjalistów oczywiście statyw z jak najbardziej rzucającą się w oczy głowicą :razz: :razz: :razz:
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
ano dokladnie ;-)Zamieszczone przez aptur
w porady sprzetowe bawie sie mocno ewentualnie i wylacznie zanim zaczynam robic zdjec ludziom. jak ich to "zmiekczy" i lepiej nastawi, to ja jakos przezyje. ale po zdjeciach absolutnie nie wdaje sie w dyskusje, a juz teksty "jaki zaj... aparat, musial duzo kosztowac" zbywam taktownym milczeniem, choc w srodku mi sie gotuje...
z drugiej strony, producentom aparatow trzeba pogratulowac zdolnosci marketingowych i faktu, ze ich podstawowym klientem jest plec brzydka, zakochana w licytowaniu sie cyferkami, udowadnianiu swojej meskosci przez przebijanie kolekcja zabawek, itd. itp. i stad takie idiotyczne, wtorne zjawiska jak idolizowanie gadzetow elektronicznych, przy kompletnym olewaniu roli czlowieka...
takie kucharki maja fajnie. zawsze wiadomo, ze to ich umiejetnosci, a uzyte gary maja przyslowiowe * do tego. wiadomo, ze talent i wiedza czlowieka decyduja o smaku potrawy. i nikt nigdy nie widzial kucharek licytujacych sie: "moja patelnia jest lepsza, bo ma podklad z 10-krotnie powlekanego teflonu wzbogaconego chlorkiem uranu! a moja ma 77cm srednicy, dno ze stali czolgowej CCCP i uchwyt zrobiony z kija baseballowego Nike"... albo kucharek na weselu "w cywilu", ale ktore wlaza do kuchni i podpytuja o uzywane lyzki do zupy
EDIT: tak, zgadza sie - uwazam, ze onanizm sprzetowy jest choroba umyslowa, ktora powinna byc leczona. a na pewno chorzy powinni byc wytykani palcami
Dwa tygodnie temu bylem na slubie kuzynki. Pogoda piekna (az za bardzo, slonce grzeje) cykam fotki pod kosciolem, patrze, a foto profi rozklada statyw, montuje 350D z kitem without flashZamieszczone przez Avadra_K
i przogotowuje sie do zdjecia gropowego. WTF? sobie pomyslalem
W tym momencie delikatnie slonce zaszlo za chmury, przez co nie bylo tak intensywne i zrobilo sie ciekawe swiatelko. Wykorzystalem moment i pstryknalem rodzince kilka fotek. W tym momencie PRO fotograf powiedzial "YYY musimy chwile poczekac na zdjecie bo slonce nam zalszo" - umarlem. Do samego konce biegal z tym satywem i robil zdjec w kosciele kitem na zielonym kwadraciku bez lampy
Chyba jeszcze te foty meczy w PS bo ja juz swoje kuzyce tydzien temu dalem a ona tamtych jeszcze nie widziala (robil JPG bo jak stwierdzil na RAW szkoda czasu)
![]()
... chyba nawet nie przeszlo Ci przez mysl, ze gosc o PSie nawet nie slyszal - ciekawe czy siostra wogole cos dostanie bo z KITem w ciemnym kosciele to tylko posagom mozna zdjecia robic!Zamieszczone przez DoMiNiQuE
pozdrawaim,
z pozdrowieniami "69"
W sumie to juz nie musiZ moich byla zadowolona, robilem fotki od poczatku do konca (kosciol, plener, impreza
).
P.S.
Zapomnialem dodac, ze Pan fotograf nie potrafil zrozumiec po co dopalam zdjecia lampa skoro slonce tak ladnie swieci i jest jasnoStwierdzil, ze z lampa sa "nienaturalne"
Edit:
Zeby nie bylo. Nie mam kompleksu wyzszosci czy czegos tam i sie nie wymadrzamMnie po prostu boli jak tacy ludzie biora za taka fuszere pieniadze
![]()
Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 22-08-2006 o 15:49
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
Uff, odetchnalem, bo sie przez chwile zaczalem zastanawiac co ja bym na jej miejscu zrobil.![]()
Zapomnialem dodac, ze Pan fotograf nie potrafil zrozumiec po co dopalam zdjecia lampa skoro slonce tak ladnie swieci i jest jasnoStwierdzil, ze z lampa sa "nienaturalne"
![]()
i tu mial racje, nie rosna na drzewach, chyba ze ...
![]()
pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
Bo widzisz, to jest tak z tym dopalaniem - jak pracujesz na takiej ilości ślubów jak opisany pan fotograf :razz: musisz się zdecydować - komercjia czy artyzm.
W wypadku zdjęć artystycznych - malujesz światłem zastanym![]()
w wypadku zdjęć komercyjnych - liczy się ilość i cena a nie jakość - szkoda uzywać lampy![]()
Raz że droga (ta zewnętrzna), dwa wbudowana i tak jest do niczego więc po co sie narażać na dodatkowe koszty:razz: :razz:
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
Co to za parodie ?
Na moje wesele umówiony fotograf nie przyszedł.![]()
![]()
Pozdrawiam
PrzemoC