Strona 8 z 36 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 354

Wątek: Parodie na weselach (i nie tylko) :D

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wszystkim tym ktorzy mysla ze slyszeli najwieksze glupoty na swiecie na temat fotografii oraz sprzetu, polecam udanie sie na jeden dzien do pracy w sklepie fotograficznym.. Mowie wam, mozna by zalozyc jakas ksiege z idiotyzmami, ale czasu by zabraklo zeby je tam zapisywac Z niektorych sie juz nawet nie smiejesz tylko rece opadaja..

Nie smieje sie ani nie nabijam z ludzi, ktorzy przyszli sie poradzic, bo nie kazdy musi sie znac i ja jestem od tego zeby im pomoc. Ale sa ludzie ktorzy pozjadali wszystkie rozumy na swiecie i staraja sie wpoic we mnie nowe teorie... i albo ja po prostu jestem niereformowalny i zbyt powoli sie ucze, ale ich totalnie pogielo

Najgorsi sa "koledzy fotografowie" ktorzy przychodza doradzic jaki sprzet kupic i na co zwracac uwage. Stereotyp o megapixelach i megazoomie panuje juz na calym swiecie, ale ci panowie sa mistrzami w udowadinaniu swoich racji.. cale szczescie z zoomow cyfrowych troche sie wyleczyli.

Nie bede sypal przykladami blyskotliwych wypowiedzi, bo tego sie nie da powtorzyc. Po prostu pojdzcie czasem do pobliskiego sklepu i posluchajcie co niektorzy maja do powiedzenia

PS. Gozej jak glupoty opowiada sprzedawca.. no ale to inna bajka

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoania
    Jestem na weselu tydzień w tydzień i rzecz jasna często jestem proszona o zrobienie zdjęć jakąś popierdółką. ;]

No to witaj w klubie... ja tez od kwietnia do pazdziernika....
    Ilosc sytuacji zabawnych czasmi przekracza .... mozliwosci percepcji ..jednej osoby...
    np.Wujek do Pamo Mlodej: "wasz fotograf w erze fotografi cyfrowej robi normalnym aparatem, kiepsko to widze..."
    PM: "ale my widzielismy jego swietne zdjecia"
    W: "moze pokazal wam czyjes... czy na pewno byly z cyfrowki"

(podumowywujac... robbie zestawami 20d,350d,czasami ..5 d,)
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    ...Ale sa ludzie ktorzy pozjadali wszystkie rozumy na swiecie i staraja sie wpoic we mnie nowe teorie...
    Tak jak mój znajomy niedawno, wmawiał mi, że foty z 350D z najnowszym firmwarem są ostrzejsze niż foty z 20D ze starym firmwarem

PS. Czacha, jak można wiedzieć to gdzie pracujesz? Jakiś FJoker?

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    Tak jak mój znajomy niedawno, wmawiał mi, że foty z 350D z najnowszym firmwarem są ostrzejsze niż foty z 20D ze starym firmwarem

takie rzeczy to tylko w ER.....SONY....

sorki za OT ale nie moglem sie powstrzymac
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Ja też mam obserwacje z Grecjii większość DSLR jakie widziałem to były nikony d50, d70 . Canony były b.sporadycznie widywane ...... a byłem tu i ówdzie ......Ateny , Delfy, Pelopnez (cały) itd .....

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    Czacha, jak można wiedzieć to gdzie pracujesz? Jakiś FJoker?
    Ano taki jakis FJ..

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Mialem takiego jednego nawiedzonego zolta flaga w sklepie niedaleko. 20 lat w biznesie, wiec juz mocno wytarte nawyki i skrzywienia. Chodzilem go posluchac podczas przerw w pracy w celach rozrywkowych Do dzisiaj mi dzwoni po uszach jego nikonowskie "supirior quality"
    ...

Dopiero zaczyna Awatar Marcoone
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Mi się zdarzyło usłyszeć od sprzedawcy w FJ, że największym minusem Nikona D50 jest konieczność podpinania TYLKO I WYŁĄCZNIE oryginalnych Nikkorów. Żadne Sigmy i Tamrony z bagnetem Nikona nie pasują niestety
    EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja dzisiaj bylem w FJ i Pan nawijal ze nic innego tylko SONY. Sony i sony a po tym jak uslyszal ze "Precz z Sony" koniecznie chcial wiedziec dlaczego. Powiedzialem mu ze boje sie ze mnie bateria zabije w czasie eksplozji tak jak w Dellach to on na to ze nie slyszal o takich problemach i pewnie to jednostkowe przypadki
    Poprosilem wiec o Alfe i zaczalem zadawac pytania ... nie potrafil odpowiedziec na zadne a wcale nie byly trudne ... np czy wyswietla histogram dla kazdego kanalu osobno
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Eee.. szczerze mowiac ja tez bym na to nie odpowiedzial Nie da sie znac tak dokladnie wszystkich aparatow posiadajac w sprzedazy kilkadziesiat roznych modeli Poza tym.. jaki % klientow potrzebuje takich informacje i do czego im to potrzebne? Zawsze mozna odeslac do instrukcji, FAQ, google.. lub samemu sie pofatygowac i sprawdzic

Ja tam niczego nie zachwalam.. bo nie ma sprzetu idealnego Wszystko ma swoje "zady i walety". Decyzja o zakupie lustra jest bardzo indywidualna sprawa i powinna sie raczej opierac o cechy calego system, a nie funkcje histogramu No ale to tylko moje zdanie.. a co ja tam moge wiedziec, pracuje przeciez w FJ

Strona 8 z 36 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów