Strona 7 z 36 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 354

Wątek: Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Po uroczystości wręczenia dyplomów jeden z rodziców poprosil fotografa obsługującego prasowo tę imprezę (Olek E-1, ależ on ciche lustro ma! ) o zrobienie zdjęcia jemu i świeżemu doktorowi, wręczając jakiegoś kompakcika. Fotograf kompakcika do oka - oops. No dobrze, to zombie. Naciska spust - nic. drugi raz - nic. Wreszcie przytrzymał go wystarczająco długo aby AF zadziałał i zrobił to zdjęcie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Mi sie jeszcze przypomniała niedawna rozmowa podczes pewnego koncertu. Siedze sobie za kulisami w oczekiwanu na kolejny zespół i tak jakoś zaczałem gadać z jakimś inny fotografem. Koleś patrzy na mój aparat i stwierdza, że mam cyfrową lustrzanke (on miał jakiegoś kompakta Minolty średniej klasy, w dodatku też nie pierwszej młodości, więc sprzęt lata świetlne za moim). Ameryki nie odkrył, więc powiedziałem tylko, że owszem. I wtedy zaczęło podsumowanie mojego sprzętu i ogólnie lustrzanek. Stwierdził, że lustrzanka to w zasadzie tylko szpan i pieniądze wyrzucone w błoto bo praktycznie nie są lepsze od kompaktów, a jeśli nawet to i tak nie rekompensuje to dużo wyższej ceny, gabarytów i prądożerności. Poza tym on nie musi zmieniać obiektywów bo ma zoom 8x czy jakoś tak. Po czymś takim odechciało mi sie z nim gadać. Powiedziałem tylko żeby zrobił choć jedno zdjęcie bez lampy. Odpowiedział, że lampa jest od tego żeby jej używać.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellfire
    (...) i prądożerności.(...)
    To jeszcze powinieneś poczekać na chwilę gdy skończy mu się bateryjka.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoania
    Śmiejemy się też sami z siebie, zauważ...
    I chwała Bogu, bo gdyby to potraktować serio...

A cyfrowy sprzęt jest tak nowoczesny i tak bardzo niepoznany, że interesujący się fotografią facet z historii Zakka za nią nie nadąża... A my, niedobrzy, naśmiewamy się z niego...
    Wybierz się na pierwsze z brzegu wesele i weź do ręki na 30 sekund każdą z 30 cyfrowych małpek, które przytargali goście i zrób zdjęcie. Sensowny kadr mile widziany.
    Powodzenia (mój faworyt - jakiś Sony wielkości paczki damskich papierosów. Nie znalazłem włącznika...)
    Za tym się już nie da nadążać...

J

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Ja ostatnio też się- nie popisałem na wycieczce zakładowej, nie potrafiłem koleżance włożyc kliszy do kompaktu, co gorsza to jeszcze (ale wstyd) przewinełem jej tę kliszę, nową nie używaną do kasetki, ale ja zawsze odkąd pamiętam miałem przeboje z filmami, zawsze w stresie czy dobrze nałożony, nawet teraz jak odkurzyłem zenita po dziadku i wypstrykałem kilka klisz, to dopiero chyba czwartą albo piatą założyłem sam, nie porwałem ząbków na koniec i zwinełem do kasetki, taki to sukces ;-) dla mnie karty pamięci to wybawienie

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez laur
    dla mnie karty pamięci to wybawienie
    Kartę można włożyć do aparatu na cztery sposoby. Przy jednym wchodzi gładko, trzy nastepne wymagają siły... Ale się da, co widziałem na własne oczy.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

Sorry ze nie pisa l em ale jestem na ma lym (2 tygodniowym urlopie)

By lem w ostatni a sobote na weselu i powiem wam.... koszmar.

M lody taki ze usmiech ma jak na pogrzeb m lota to klon młodego

Nie wiedzieli co jak i po co gdzie i dlaczego. Zawsze jest tak ze mlodym spieszy sie do kosciola i wtedy jak wychodza jedni to Ci sie witaja i skladaja zyczenia. A moi młodzi zamiast wyjsc i sbboie złłozyc zyczenia to powiedzieli ze nie beda składac bo to pecha przynosi i zamkneli okienka.

Sala balowa to koszmar bo ciemna jak... ciemnośc

A fajnie bylo w kosciele bo jak ja chciałem robic zdjecia to tata pokazał upowaznienie. Ale jak sie zaczeła ceremonia to wttedy z jednego fotografa (mnie) i kamezysty (moj tata) zaczeła robic sie grupa w 5 fotograf ów i 3 kamerzystów

Bywalec Awatar TommyTheCat
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

na slubach glownie filmuje (robie tylko pare fotek dodatkowo gdy nie ma co filmowac) i b czesto wystepuje standard "wujka/cioci-fotografa": rozpycha sie, bezczelnie wlazi przed kamere zaslaniajac caly kadr by nastepnie zrobic zdjecie kompatkem zaslaniajac lampe blyskowa palcem
    Canon 30D

fotoania
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester
    Wybierz się na pierwsze z brzegu wesele i weź do ręki na 30 sekund każdą z 30 cyfrowych małpek, które przytargali goście i zrób zdjęcie. Sensowny kadr mile widziany.
    Powodzenia (mój faworyt - jakiś Sony wielkości paczki damskich papierosów. Nie znalazłem włącznika...)
    Za tym się już nie da nadążać...

J
    Jestem na weselu tydzień w tydzień i rzecz jasna często jestem proszona o zrobienie zdjęć jakąś popierdółką. Bywa, że ciężko znaleźć odpowiedni przycisk, owszem...

A jeszcze dodam, jak kiedyś na weselu właził mi cały czas w kadr upierdliwy "wujek" z którymś z IXUSów... I potem do mnie podchodzi, że niby mi sie wpierniczał i przeprasza, że przeszkadza... Pyta czy może aparat zobaczyć... Daje mu go do ręki, a on spogląda na przyciski i mówi: "O! Patrz! Takie same ma przyciski jak mój!" ;]

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoania
    Jestem na weselu tydzień w tydzień
    Oranyboskie...
    Za mną jeszcze trzy dni chodziło:

"aaaateeeraaaz
    idzieeeemyna
    jedneeeegoooo..."

Masakra.