Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 354

Wątek: Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A czemu tylko na weselach?
    [ciach]
    No wlasnie.
    Wloczylem sie ostatnio po Karkonoszach i przyleglych miasteczkach i w jedym mialem przyjemnosc dostac w lape Smienę Symbol z prosba o zrobienie zdjec starszym paniom. Zeby to jeszcze byla stara Smiena M8, ktora kiedys mialem, to bym wiedzial gdzie sa pokretla. Ale to byla "nowsza" werjsa SYMBOL, gdzie ludzkie oznaczena zamienili na symbole. Ustawilem slonce za chumrka i.... nie znalazlem przyslony. Nie moglem dlugo poszukiwac, zeby nie stracic twarzy zawodowca .
    Z gory wiec przepraszam Szanowne Panie za niedoswietlone zdjecia (bylo pochmurno). Nastepnym razem widzac Smiene uciekne gdzie pieprz rosnie.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrek
    Z gory wiec przepraszam Szanowne Panie za niedoswietlone zdjecia (bylo pochmurno). Nastepnym razem widzac Smiene uciekne gdzie pieprz rosnie.
    Hehe, skąd ja to znam ;-) Mi kiedyś na statku w Paryżu, widząc dyndające na szyi body z 70-200IS, jeden pan wręczył jakiegoś starego, manualnego Canona, z ostrzeniem na klinie. Na jego twarzy malowało się bezgraniczne zaufanie do moich umiejętności Ciekawe jak bardzo się przeliczył :-P

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Hehe, skąd ja to znam ;-) Mi kiedyś na statku w Paryżu, widząc dyndające na szyi body z 70-200IS, jeden pan wręczył jakiegoś starego, manualnego Canona, z ostrzeniem na klinie. Na jego twarzy malowało się bezgraniczne zaufanie do moich umiejętności Ciekawe jak bardzo się przeliczył :-P
    To znaczy nie dałeś rady spasować dwóch połówek klina?
    Smutne. Czyżby cyfra naprawdę odmóżdżała?

J

Dopiero zaczyna Awatar Marcoone
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester
    To znaczy nie dałeś rady spasować dwóch połówek klina?
    Smutne. Czyżby cyfra naprawdę odmóżdżała?

J
    Nie zapomnij jeszcze wspomnieć o tym, że cyfra duszy nie posiada ...
    EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcoone
    Nie zapomnij jeszcze wspomnieć o tym, że cyfra duszy nie posiada ...
    Nie wiem, czy posiada, ale cały ten wątek jest dla mnie co najmniej lekko żenujący. Śmiejecie się z gościa, który chce wkładać film do cyfrówki, a sami nie potraficie ustawić ostrości w manualnym obiektywie (wiem, że nie wszyscy, ale nie chce mi się przypominać, który to był taki zdolny). Manualne szkła są w powszechnym użyciu ponad 100 lat, a cyfra?

J

fotoania
    Guest

Domyślnie

Śmiejecie się z gościa, który chce wkładać film do cyfrówki, a sami nie potraficie ustawić ostrości w manualnym obiektywie.
    Śmiejemy się też sami z siebie, zauważ...

Manualne szkła są w powszechnym użyciu ponad 100 lat, a cyfra?

J
    A cyfrowy sprzęt jest tak nowoczesny i tak bardzo niepoznany, że interesujący się fotografią facet z historii Zakka za nią nie nadąża... A my, niedobrzy, naśmiewamy się z niego...

Coś już napisał Awatar Priest
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

mi kiedyś starszy dziadek dał swój aparat, żebym mu zdjęcie zrobił na góraszce. Ustawiłem wszystko, autofokus włączony, wciskam do połowy, niby ostrość złapał, ja patrzę a w wizjerze wszystko rozmyte. Ustawiam, kombinuję, w końcu okazało się, że dziadek miał +3 dioptrie ustawione :-D
    20D | kit | 17-40 4 L | sigma 70-300 | 50 1.8 II
    moja galeria zdjęć

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoania
    Śmiejemy się też sami z siebie, zauważ...
    I chwała Bogu, bo gdyby to potraktować serio...

A cyfrowy sprzęt jest tak nowoczesny i tak bardzo niepoznany, że interesujący się fotografią facet z historii Zakka za nią nie nadąża... A my, niedobrzy, naśmiewamy się z niego...
    Wybierz się na pierwsze z brzegu wesele i weź do ręki na 30 sekund każdą z 30 cyfrowych małpek, które przytargali goście i zrób zdjęcie. Sensowny kadr mile widziany.
    Powodzenia (mój faworyt - jakiś Sony wielkości paczki damskich papierosów. Nie znalazłem włącznika...)
    Za tym się już nie da nadążać...

J

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrek
    ...Ustawilem slonce za chumrka i.... nie znalazlem przyslony. Nie moglem dlugo poszukiwac, zeby nie stracic twarzy zawodowca .
    Z tego co pamiętam to na spodzie obiektywu są liczby zamiast symboli ;-) Więc tak straszna to nie jest. Też ją miałem, do czasu gdy obiektyw z niej ewoluował do bagnetu EF Fajne makro (blisko 1:1).

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007
    Z tego co pamiętam to na spodzie obiektywu są liczby zamiast symboli ;-) Więc tak straszna to nie jest.
    No i widzisz. Nie pomyslalem, ze te symbole moga byc w "najwygodniejszym" miejscu czyli pod spodem. Szukalem na przodzie obiektywu tak jak na tym makro widac. Wot kakaja tjechnika
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów