Strona 27 z 36 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 354

Wątek: Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suluf Zobacz posta
    Dostajemy po paru dniach odbitki, które wyszły tragicznie, nieostre i przepalone. Następnie się okazało że fotograf przeszedł pijany. Jak głupim trzeba być żeby takie coś wywinąć ?
    A autofocus i pomiar światła też były pijane?;-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec Awatar suluf
    Miasto
    > :Wieś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    A autofocus i pomiar światła też były pijane?;-)
    Cholera go tam wie. Rok później fotograf był już inny i zdjęcia były całkiem dobre.

Zablokowany

Domyślnie

W rok to najlepszy kac minie...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    niezły musiał być ten prażanin, jeżeli z aparatu wielkoformatowego potrafi wyciągać gotowe odbitki ;]
    Moze troche o tym aparacie.
    Nie wiem dlaczego wielkoformatowy kojarzy ci sie z olbrzymim negatywem?
    Do wielkoformatowych juz mozna zaliczyc aparaty ktore maja klatke 9x12.
    I pomimo ze aparat sam w sobie byl naprawde duzy, bo byla to solidnych wymiarow drewniana skrzynka z duzym mosieznym obiektywem, to negatyw byl stosunkowo maly porownujac go do wielkosci skrzynki
    Duza ilosc takich aparatow uzywano jeszcze po wojnie.
    Aparat mial wymienne kasety i w zasadzie mozna bylo na nim uzyskac kilka rozmiarow negatywow.
    Na czym polegala cala zabawa.
    Klient byl ustawiany przed obiektywem, czekano troche na dobre oswietlenie , Pan Fotograf w czarnym meloniku robil caly teatr w tym czasie, a jak slonce bylo odpowiednie to krzyczal " teraz sie nie ruszac!!!"
    Opanowanym ruchem zdejmowal przykrywke obiektywu, przez kilka sekund wykonywal nia magiczne ruchy i ..........gotowe
    To bylo cale przedstawienie a nie "strzelenie seria po 16 sztuk" jak to sie teraz robi hah
    Zdjecie zrobione, klient po calym tym procesie zasiadal sobie na laweczce w parku i czekal na odbitke kilkanascie minut.
    W tym czasie pan fotograf wyjmowal kasete z aparatu, przekladal to wszystko do duzej skrzyni ponizej aparatu ( podrecznej ciemni) i tam robil cala obrobke na oko.
    Stad ta czarna zaslona o korej pisalem.
    Calosc byla robiona przez dwa czarne rekawy umocowane do skrzyni.
    Po kilku ladnych minutach fotograf wyjmowal odbitke, najprawdopodobniej prosta stykowke i przyczepial ja spinaczem bieliznianym do krawedzi duzej tablicy zeby wyschla.
    Cala operacja trwala kilkanascie moze minut i co ciekawsze nie bylo nieudanych zdjec
    Tego typu fotografowie byli wtedy w kilku miejscach w Parku Praskim.
    Jeden byl przy "miskach" czyli od strony szpitala praskiego, drugi byl przy ZOO a trzeci czasami sie pojawial od strony Cyryla i Metodego.
    Podobni artysci bywali tez w Lazienkach.
    W Lazienkach to byl staly zestaw. Przychodzilo sie w niedziele do Lazienek na spacer, obowiazkowo wazylo sie na bardzo starej wadze kszeselkowej ktora wydawala bilety z uwieczniona iloscia kilogramow, a potem obserwowalo sie poczynania mistrza fotografii stojacego kilkanascie metrow dalej.
    Potem matka kupowala wate cukrowa na patyku i szlo sie grzecznie w kierunku Palacu na Wodzie.
    Nie wiem jak teraz, ale wtedy po Lazienkach spacerowaly pawie ktore wzbudzaly ogolne zainteresowanie.
    Ale to bylo we wczesnych latach 60-tych wiec dosyc dawno

sztajmes
    Ostatnio edytowane przez sztajmes ; 17-09-2009 o 02:49

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow
    5dm2

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dzięki sztajmes za fajny opis .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztajmes Zobacz posta
    W Lazienkach to byl staly zestaw. Przychodzilo sie w niedziele do Lazienek na spacer, obowiazkowo wazylo sie na bardzo starej wadze kszeselkowej ktora wydawala bilety z uwieczniona iloscia kilogramow, a potem obserwowalo sie poczynania mistrza fotografii stojacego kilkanascie metrow dalej.
    Waga była w Parku Ujazdowskim, jest cały czas i dalej działa.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Waga była w Parku Ujazdowskim, jest cały czas i dalej działa.
    Zdjęcia odbierało się następnego dnia. Mam nawet jedno.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A mnie Japoniec poprosił o zrobienie mu zdjęcia jego G10 - widocznie od grupy się odłączył - spojrzał na mój sprzęt i powiedział "A ja mam w domu D3."
    Ja: "Czemu nie masz ze sobą?"
    On: "Proszę z kolumną Zygmunta w tle."
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

a tu taki cywilny ślubik w nowym dresie znalazłem

http://izismile.com/2009/10/14/a_gro...t_20_pics.html

Strona 27 z 36 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów