Strona 13 z 36 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 354

Wątek: Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sibil
    koniecznie biały
    No ba, z białym to ego skacze aż do chmur albo i wyżej.... ja niestety poisadam tylko czarne (jak na razie) :-D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver
    A pewnie że publiczne obnoszenie się z lustrzanką powoduje podniesienie ego, ważne tylko żeby była czarna i miała jak najdłuższy obiektyw ;-)
    Cytat Zamieszczone przez Sibil
    koniecznie biały
    Zapomnieliscie Pany o pasku!

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

:razz:
    Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
    Zapomnieliscie Pany o pasku!

pozdrawiam,

Sam aparat (czarny) i obiektyw (biały) to stanowczo za mało:rolleyes:

konieczna jest jeszcze:
    1. Duża czrna torba przewieszona przez ramie:razz:
    2. kamizelka z milionem kieszeni
    3. stare zciachane spodnie, lekko przytarte na kolanach
    4. oczywiście super pokrowiec/tuba przypiety do paska (taki od 400 mm obiektywu)
    5. dla wyjątkowych specjalistów oczywiście statyw z jak najbardziej rzucającą się w oczy głowicą :razz: :razz: :razz:

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur
    Przypomniało mi to tekst z humorystycznego cennika admina i moją ulubioną pozycję w owym wykazie - "spotkanie z komputerowym hobbystą - 150zł"
    ano dokladnie ;-)

w porady sprzetowe bawie sie mocno ewentualnie i wylacznie zanim zaczynam robic zdjec ludziom. jak ich to "zmiekczy" i lepiej nastawi, to ja jakos przezyje. ale po zdjeciach absolutnie nie wdaje sie w dyskusje, a juz teksty "jaki zaj... aparat, musial duzo kosztowac" zbywam taktownym milczeniem, choc w srodku mi sie gotuje...

z drugiej strony, producentom aparatow trzeba pogratulowac zdolnosci marketingowych i faktu, ze ich podstawowym klientem jest plec brzydka, zakochana w licytowaniu sie cyferkami, udowadnianiu swojej meskosci przez przebijanie kolekcja zabawek, itd. itp. i stad takie idiotyczne, wtorne zjawiska jak idolizowanie gadzetow elektronicznych, przy kompletnym olewaniu roli czlowieka...

takie kucharki maja fajnie. zawsze wiadomo, ze to ich umiejetnosci, a uzyte gary maja przyslowiowe * do tego. wiadomo, ze talent i wiedza czlowieka decyduja o smaku potrawy. i nikt nigdy nie widzial kucharek licytujacych sie: "moja patelnia jest lepsza, bo ma podklad z 10-krotnie powlekanego teflonu wzbogaconego chlorkiem uranu! a moja ma 77cm srednicy, dno ze stali czolgowej CCCP i uchwyt zrobiony z kija baseballowego Nike"... albo kucharek na weselu "w cywilu", ale ktore wlaza do kuchni i podpytuja o uzywane lyzki do zupy

EDIT: tak, zgadza sie - uwazam, ze onanizm sprzetowy jest choroba umyslowa, ktora powinna byc leczona. a na pewno chorzy powinni byc wytykani palcami
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 22-08-2006 o 15:29
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K
    5. dla wyjątkowych specjalistów oczywiście statyw z jak najbardziej rzucającą się w oczy głowicą :razz: :razz: :razz:
    Dwa tygodnie temu bylem na slubie kuzynki. Pogoda piekna (az za bardzo, slonce grzeje) cykam fotki pod kosciolem, patrze, a foto profi rozklada statyw, montuje 350D z kitem without flash i przogotowuje sie do zdjecia gropowego. WTF? sobie pomyslalem W tym momencie delikatnie slonce zaszlo za chmury, przez co nie bylo tak intensywne i zrobilo sie ciekawe swiatelko. Wykorzystalem moment i pstryknalem rodzince kilka fotek. W tym momencie PRO fotograf powiedzial "YYY musimy chwile poczekac na zdjecie bo slonce nam zalszo" - umarlem. Do samego konce biegal z tym satywem i robil zdjec w kosciele kitem na zielonym kwadraciku bez lampy Chyba jeszcze te foty meczy w PS bo ja juz swoje kuzyce tydzien temu dalem a ona tamtych jeszcze nie widziala (robil JPG bo jak stwierdzil na RAW szkoda czasu)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    Dwa tygodnie temu bylem na slubie kuzynki. Pogoda piekna (az za bardzo, slonce grzeje) cykam fotki pod kosciolem, patrze, a foto profi rozklada statyw, montuje 350D z kitem without flash i przogotowuje sie do zdjecia gropowego. WTF? sobie pomyslalem W tym momencie delikatnie slonce zaszlo za chmury, przez co nie bylo tak intensywne i zrobilo sie ciekawe swiatelko. Wykorzystalem moment i pstryknalem rodzince kilka fotek. W tym momencie PRO fotograf powiedzial "YYY musimy chwile poczekac na zdjecie bo slonce nam zalszo" - umarlem. Do samego konce biegal z tym satywem i robil zdjec w kosciele kitem na zielonym kwadraciku bez lampy Chyba jeszcze te foty meczy w PS bo ja juz swoje kuzyce tydzien temu dalem a ona tamtych jeszcze nie widziala (robil JPG bo jak stwierdzil na RAW szkoda czasu)
    ... chyba nawet nie przeszlo Ci przez mysl, ze gosc o PSie nawet nie slyszal - ciekawe czy siostra wogole cos dostanie bo z KITem w ciemnym kosciele to tylko posagom mozna zdjecia robic!

pozdrawaim,
    z pozdrowieniami "69"

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

W sumie to juz nie musi Z moich byla zadowolona, robilem fotki od poczatku do konca (kosciol, plener, impreza ).

P.S.
    Zapomnialem dodac, ze Pan fotograf nie potrafil zrozumiec po co dopalam zdjecia lampa skoro slonce tak ladnie swieci i jest jasno Stwierdzil, ze z lampa sa "nienaturalne"

Edit:
    Zeby nie bylo. Nie mam kompleksu wyzszosci czy czegos tam i sie nie wymadrzam Mnie po prostu boli jak tacy ludzie biora za taka fuszere pieniadze
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 22-08-2006 o 15:49

Domyślnie

W sumie to juz nie musi Z moich byla zadowolona, robilem fotki od poczatku do konca (kosciol, plener, impreza ).
    Uff, odetchnalem, bo sie przez chwile zaczalem zastanawiac co ja bym na jej miejscu zrobil.

Zapomnialem dodac, ze Pan fotograf nie potrafil zrozumiec po co dopalam zdjecia lampa skoro slonce tak ladnie swieci i jest jasno Stwierdzil, ze z lampa sa "nienaturalne"
    i tu mial racje, nie rosna na drzewach, chyba ze ...

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

P.S.

Edit:
    Zeby nie bylo. Nie mam kompleksu wyzszosci czy czegos tam i sie nie wymadrzam Mnie po prostu boli jak tacy ludzie biora za taka fuszere pieniadze

Bo widzisz, to jest tak z tym dopalaniem - jak pracujesz na takiej ilości ślubów jak opisany pan fotograf :razz: musisz się zdecydować - komercjia czy artyzm.

W wypadku zdjęć artystycznych - malujesz światłem zastanym
    w wypadku zdjęć komercyjnych - liczy się ilość i cena a nie jakość - szkoda uzywać lampy Raz że droga (ta zewnętrzna), dwa wbudowana i tak jest do niczego więc po co sie narażać na dodatkowe koszty:razz: :razz:

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co to za parodie ?

Na moje wesele umówiony fotograf nie przyszedł.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Strona 13 z 36 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów