Jezdza na sex autem z latarka??hehe
Tak swoja droga, uwierzcie mi ,ze w FJ panowie sa naprawde kompetetni w porownaniu ze sprzedawcami z zoologi (jakies zoo natura czy inne sieci). Zwykle sa to ludzie z przypadku wiec nie ma sie co dziwic.
Jezdza na sex autem z latarka??hehe
Tak swoja droga, uwierzcie mi ,ze w FJ panowie sa naprawde kompetetni w porownaniu ze sprzedawcami z zoologi (jakies zoo natura czy inne sieci). Zwykle sa to ludzie z przypadku wiec nie ma sie co dziwic.
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
tez problem...Zamieszczone przez liquidsound
jak jeszcze kiedys szwendalem sie nad Odra w ciagu dnia, to miewalem sceny, ze wychodzac z krzaczkow widywalem "kolyszace sie bioderka". dyskretnie chowalem aparat, zeby nie robic przeciwko przyrostowi naturalnemu, ale smiechu przy tym troche mialem
dla chcacego nic trudnego. chocby i przy latarce w polu ;-)
Najlepiej jak sie jezdzi na ryby to czasem mozna sie napatrzec![]()
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
"Wojny międzymiastowe" pozamiatane tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=13703
... i odblokowane![]()
Przyszedł do mnie w sobotę na weselu pewien pan... Przygląda się obiektywom, które akurat leżały na stoliczku obok mnie, bo je zmieniałam. Trwała zmiana z 24-70 na rybie oko. Pyta: "To szeroki kąt jest?" odpowiadam, że tak, że to jest rybie oko. Zadał jeszcze jakieś dwa rzeczowe dość pytania o światło a na koniec mówi, że on też ma do swojego aparatu zoom 50mm ze światłem 1,8 ale używa go tylko do fotografowania na odległość, bo ma jeszcze 28-75 (albo coś w tych granicach) i mu to w zupelności wystarcza do uzyskania efektu karykatury jak rybie oko...przytaknęłam, bo nie miałam siły tłumaczyć.
A ja lubię zadawać trudne pytania sprzedającym sprzęt fotograficzny.... jestem sadystą, który cieszy się gdy może zagiąć Pana po drugiej stronie lady. Spędzam w takich sklepach całe dnie... a co mam do roboty... jestem napalony na takie sytuacje. Bez nich nie potrafię funkcjonować. Zadaje milion idiotycznych pytań o histogram dla poszczególnych kanałów i szybkość ostrzenia od minimalnej do nieskończoności i zadowalam sie odpowiedzią tylko z dokładnością do trzech cyfr po przecinku w sekundach. A co? Przecież JESTEM FOTOGRAFEM!!!!! WIELKIM PANEM FOTOGRAFEM.....MOŻE NAWET WESELNYM?
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Wczoraj pozwoliłem sobie na wieczór w pubie jazzowym razem z laską.
Po chwili zjawiło się trzech fotografów - bo był koncert.
Jeden to Minolciarz był. Drugi z Olympusem kompaktem.
Trzeci NikoniarzKliszaka miał.
I tak coś zaczęli focić. Ja się im przypatrywałem, ale w sumie z laską nic na ten temat nie gadałem. Nagle kurde patrzę, a Nikoniarz usiadł i wyciąga z plecaka instrukcję i zaczyna wertować i wertować. W końcu zaczął czytać
Kobieta to zauważyła i do mnie: Ty, nie jest to czasem Nikoniarz*??![]()
Parskłem Heinekkenem i tyle
*pasek miał NoName więc Kobieta na pewno po aparacie nie poznała.
Wywnioskowała - tylko po czym?
To tak wszystko w ramach żartu i OT :wink:
:-) :-)
To ja wam powiem, opowiem inne wg. mnie dość śmieszne zdażenie. Kiedyś podczas fotografowania komunii (zresztą mojego prywatnego syna) Podszedł do mnie koleś i patrzy się, patrzy - widzę, że na końcu jezyka ma jakieś pytanie - nie wytrzymałem i pytam, w czym mogę pomóc??? A koleś na to
Proszę Pana jak to jest że ma pan lampę podniesioną do góry pionowo(co nie było do końca prawdą, bo była ustawiona pod kątem 75 stopni), a robi pan zdjęcia na wprost. Mówię mu że kapliczka jest niewysoka i gdybym strzelił na wprost to zdjęcie wyszło by niespecjalne.
Koleś podziękował i poszedł.
Za chwilkę ktoś mnie trąca w ramie. Odwracam się - ten sam koleś. Pytam się czy cos jeszcze sobiewinszuje, a on tak. Proszę Pana ja się znam na optyce ale jedno pytanie mnie męczy..."Jaki ma pan czas ustawiony?" ja mu na to 1/60s a koleś -UWAGA
![]()
![]()
- to jak to jest że światło panu nie ucieka???? Zbaraniałem, mówie ze nie bardzo rozumię o co chodzi? No to mi koleś wytłumaczył, że z fizycznego punktu widzenia niemozliwe jest żeby błysk zdążył oświetlić obiekt ba światło ma prędkość 300 tyś km/s i jest szybsze od migawki
![]()
![]()
Długo dochodziłem do siebie:rolleyes:
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
No coz, facet podszedl do tego z czysto praktyczno-fizycznego punktu widzenia..![]()
Chrzanisz - mnie spytałeś jedynie czy ten filtr jest w czarnym pudełkuZamieszczone przez zanussi
![]()