Strona 6 z 36 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 354

Wątek: Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi
    oj hellfire... zenit to podstawa.... tam są tylko dwie lub trzy diody....
    poszukaj na alledrogo Zenita E, drogo nie wyjdzie, nawet diod nie będzie
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Dopiero zaczyna Awatar apart
    Miasto
    Ostrowiec Św.

Domyślnie

nawet w wersji ET nie ma ani jednej diody

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

taaaak... ale masz selenowy zewnętrzny światłomierz o rozrzucie dokładności równym starej ruskiej katiuszy
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ja mam jeszcze swoja TTL i tam jest ladna wskazowka. diody to maja Zenity XP(12-->2 i 15-->3chyba :-P)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

to ja dołożę swoje 3grosze (też z Zenitem w tle).

Na SLOT Festiwal w Lubiążu łaziłem po terenie i wychaczyły mnie 2 dziewczyny z prośbą, abym zrobił im zdjęcie Zenitem. Dziewczyny wpadły na fajny pomysł - znalazły oparte o mur stare, 4-polowe okno pod które się wsunęłyy tworząc w kadrze efekt szchownicy.

Wziąłem tego zenita, przymierzam się, wciskam spust do połowy i... nic. Nie pali się żadna dioda. Coby nie wyjść na głupka, który nie potrafi zrobić zdjęcia starym zenitem (a używałem kiedyś) pooglądałem go dookoła - może to jeszcze starsza wersja z zewnątrzym światłomierzem. Ale nie. Po dłuższej chwili odkryłem, że... aparat nie miał zatyczki do baterii i samej baterii Dziewczyny albo znały swój aparat na pamięć albo....

Ale to nie koniec. Kilka godzin później, po całym dniu focenia postanowiłem schować aparat do torby. Sięgam więc do tylnej kieszeni w spodniach żeby wyjąć dekiel na obiektyw. Wyczuwam 2 dekle. Konsternacja - pewnie nie zatkałem deklem któregoś z obiektywów z torby. Wycięgam ów drugi dekiel z kieszeni a tam.... symbol Zenita

Oddałem dekiel do biura rzeczy znalezionych

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd
    Dziewczyny albo znały swój aparat na pamięć albo....
    A ja tam myślę, ze to były profesjonalistki i nie potrzebowały światłomierza do prawidłowego ustawienia warunków ekspozycji... czoła chylę
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd
    Po dłuższej chwili odkryłem, że... aparat nie miał zatyczki do baterii i samej baterii Dziewczyny albo znały swój aparat na pamięć albo....
    Warto sobie przypomnieć słoneczną 16, deszczowe 2.8 i dodać do tego odrobinę wyczucia (-:

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

moj zenek wciagal baterie nosem takze czasem w polowie kliszy zdarzalo sie ze pracowalem bez swiatlomierza i po pewnym czasie juz mniej wiecej na oko i tak robilem bo bylem przyzwyczajony do padnietej baterii w Canonie tez sie przydaje.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mnie ostatnio ubawiło setnie takie cuś:
    Siedziałem sobie ze znajomymi w lokalu gdzie Fotogalicja wystawia swoje zdjęcia, pijemy piwko, pogaduchy lecą. 350d+tami 28-75 leżą przede mną. Sielanka. Od sąsiedniego stolika podchodzi gostek z jakimś miniaturowym kompaktem i prosi mnie żebym zrobił im zdjęcie. Jak podawał mi aparat wypowiedział magiczne: "just press here" i wskazał na "spust migawki" ;-) (w sumie to nie wiem jak nazwać ten guzik w kompaktach haha)
    To w sumie nic w porównaniu do tego co ja zrobiłem po tych słowach Otóż wziąłem kompakcika w ręce i jak kręgiel przystawiam go do oka coby przez wizjer zerknąć Niestety, ten kompakcik miał tylko LCD
    Ech te odruchy "lustrzankowe"...

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Ja jakis czas temu bylem na mocno lokalnej komunii.
    Musialem calkiem z zaskoczenia (dla mnie) zrobic kilka zdjec w kosciele. Kosciol jasny, taki na ISO400 z reki bez wiekszych problemow.
    Szalal tam Pan Fotograf z jakims 3-cyfrowym analogowym Canonem plus 24-85 strzelajac lampa na prawo i lewo (420EX)
    Chcial nie chcial wyciagnalem moj sloik (24-70L), i zrobilem dzieciakowi kilka zdjec gdzies z boku kosciola, samemu z rodzinka itp. A ze warunki swietlne nie perfekcyjne, to wiekszosc zdjec polecialo w serii na wszelki wypadek.
    Po chwili uslyszalem jak pan fotograf wraz z pomagierem cyt:"strzelal serie". Z lampa blyskowa :-)))

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Strona 6 z 36 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów