Strona 2 z 36 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 354

Wątek: Parodie na weselach (i nie tylko) :D

fotoania
    Guest

Domyślnie

Dzisiaj przyjechali do mnie przyszli państwo młodzi i zamawiają usługę wykonaną aparatem cyfrowym. Tylko i wyłącznie, "bo nie można się cofać". Na koniec pytają czy dostaną negatwy... (Pomyślałam, że owszem, w formacie .cr2 i przyjdą do mnie, że nie działa ;P)

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zakk Wylde
    Witam....
    W pewnym momencie zadaje mi jedno strasznie głupie pytanie. "A pokaż mi jak wkładasz film "czyli klisze" do niego".

:-? Zamarłem. Z Goskiem gadam od Ok 30 minut o cyfrowych lustrzankach i widach ze cos wie na ten temat a ty nagle klops
    mogles mu pokazac jak wkladasz CF`am
    jestem ciekaw co by powiedzial
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A czemu tylko na weselach?
    [ciach]
    No wlasnie.
    Wloczylem sie ostatnio po Karkonoszach i przyleglych miasteczkach i w jedym mialem przyjemnosc dostac w lape Smienę Symbol z prosba o zrobienie zdjec starszym paniom. Zeby to jeszcze byla stara Smiena M8, ktora kiedys mialem, to bym wiedzial gdzie sa pokretla. Ale to byla "nowsza" werjsa SYMBOL, gdzie ludzkie oznaczena zamienili na symbole. Ustawilem slonce za chumrka i.... nie znalazlem przyslony. Nie moglem dlugo poszukiwac, zeby nie stracic twarzy zawodowca .
    Z gory wiec przepraszam Szanowne Panie za niedoswietlone zdjecia (bylo pochmurno). Nastepnym razem widzac Smiene uciekne gdzie pieprz rosnie.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrek
    Z gory wiec przepraszam Szanowne Panie za niedoswietlone zdjecia (bylo pochmurno). Nastepnym razem widzac Smiene uciekne gdzie pieprz rosnie.
    Hehe, skąd ja to znam ;-) Mi kiedyś na statku w Paryżu, widząc dyndające na szyi body z 70-200IS, jeden pan wręczył jakiegoś starego, manualnego Canona, z ostrzeniem na klinie. Na jego twarzy malowało się bezgraniczne zaufanie do moich umiejętności Ciekawe jak bardzo się przeliczył :-P

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrek
    ...Ustawilem slonce za chumrka i.... nie znalazlem przyslony. Nie moglem dlugo poszukiwac, zeby nie stracic twarzy zawodowca .
    Z tego co pamiętam to na spodzie obiektywu są liczby zamiast symboli ;-) Więc tak straszna to nie jest. Też ją miałem, do czasu gdy obiektyw z niej ewoluował do bagnetu EF Fajne makro (blisko 1:1).

Gaga
    Guest

Domyślnie

Ja robiłam wesele tydzień temu i jak zwykle znalazł się rodzinny wujek staszek mistrz madafaka FOTOREPORTER z jakimś olympusem.
    nie musze chyba Państwu przybliżać zakresu działalności (och niechaj zginie przepadnie z mej pamięci!) z pamięci, owszem, ale zdjęcia mi gęsto ozdabia, łącznie z ołtarzem
    a najlepsze jest jak zobaczyłam zdjęcie z łocepin. ów wujek stanął w szeregi łapiących krawat i ...... trzymając aparat na wysokości pasa, z obiektywikiem lekko w górę.... na środku pola walki, niczym James Nachtwey, chyba chciał uchwycić lecący krawat

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Najbardziej lubię klientów którzy przychodzą do laba i mówią: "Dzieńdobry, chciałem (am) wywołać film z cyfrówki.
    Regulamin pkt 8.

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007
    Z tego co pamiętam to na spodzie obiektywu są liczby zamiast symboli ;-) Więc tak straszna to nie jest.
    No i widzisz. Nie pomyslalem, ze te symbole moga byc w "najwygodniejszym" miejscu czyli pod spodem. Szukalem na przodzie obiektywu tak jak na tym makro widac. Wot kakaja tjechnika
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Od około 2-miesięcy mam mniej więcej taki sposób :

Pytnie z cyklu często pojawiających się :

..." Psze Pana .. a a a ile to ma megapixelów ??? "

odpowiedź :

" 28,3 Mpix !!! " ....

... póki co jeszcze się nie spotkałem z człowiekiem, który kontynuował by rozmowę ...

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Ja jeszcze dodaję, że "toto" bezpośrednio przesyła zdjęcia do laptopa na zapleczu. A 70-200/2.8LIS to jest taki jaki jest, bo zaprojektowano go do robienia zdjęć w całkowitej ciemności. I ludziska to kupują. Kiedyś się to zemści

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Strona 2 z 36 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów