Strona 3 z 33 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 354

Wątek: Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Ja jeszcze dodaję, że "toto" bezpośrednio przesyła zdjęcia do laptopa na zapleczu. A 70-200/2.8LIS to jest taki jaki jest, bo zaprojektowano go do robienia zdjęć w całkowitej ciemności. I ludziska to kupują. Kiedyś się to zemści

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

ja ostatnio robilem slub znajomym
    jak zawsze jest sporo innych fotografów
    jeden z minolta z 12x inny z samsungiem i luneta 15x zoom inni z typowymi mydelniczkami

czesto mi w kadry wchodzili ale najgorsze bylo to ze zamna biegali i starali sie robic te same kadry. robie krok w tyl no i "przepraszam" go kogos pogruchotalem. pozniej przestalem przepraszac

jedziemy w plener i cala ta gromada jedzie z nami
    ustawiam mlodych ze swiadkami wycofuje sie aby zrobic zdjecie a wszyscy stoja przed i robia swoje kompozycje
    musze dlugo poganiac zeby sie wyniesli z kadru i takk przy kazdej pozycji

jeden od tego samsunga z luneta pyta jaki mam zoom
    zeby go pocieszyc mowie ze nie mam zoomu bo to stalka a on sie ucieszyl bo mial 15x

wczesniej pytal po co mi taka wielka lampa i po co ja tak macham raz w prawo raz w lewo i do gory

powiedzialem ze sprawiam wrazenie tak do szpanu

ale cieszy mnie ze panstwo mlodzi jak odbierali foty powiedzieli:
    "wszyscy robili zdjecia ale tylko moje dobrze wygladaja"
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi
    To mi sie podoba Gratulacje

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wiecie... tak czytam i czytam... Macie rację. Zawsze usiłowałem jakoś wytłumaczyć co i dlaczego ale.. po co? Pytanie o megapiksele jest najczęstsze Jak mówię że mam 8 to słyszę często odpowiedź: "Na Allegro to sprzedają takie po 12"
    Cytat Zamieszczone przez Moris
    odpowiedź :

" 28,3 Mpix !!! " ....

... póki co jeszcze się nie spotkałem z człowiekiem, który kontynuował by rozmowę ...
    Haha Zacznę stosować. A.. od dzisiaj też "dla szpanu" będę manipulował przy lampie

Częstym pytaniem jest też "Ile zapłaciłeś?". Na to tylko się uśmiecham. Nikt by nie zrozumiał JAK MOGŁEM tyle wydać na coś co ma "tylko 8mpx"

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

yogi-bear napisał:
    Częstym pytaniem jest też "Ile zapłaciłeś?". Na to tylko się uśmiecham. Nikt by nie zrozumiał JAK MOGŁEM tyle wydać na coś co ma "tylko 8mpx"
    Dokładnie. Mnie zawsze się pytają ile to ma mpx, jaki zoom i jaka cena. Wszyscy myślą że tylko te rzeczy gwarantują dobre zdjęcia.

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

ehhh, miałem nie pisać ale No tak, ale ...

Stojąc przedostatnio na brzegu Zalewu Zegrzyńskiego, testując 100-400 na motorówkach i skuterach, podszedł do mnie człowiek i pyta „jakie daje przybliżenie?” Próbowałem naiwnie na początku odpowiadać, że to nie o to chodzi ale ... jak usłyszałem, że „mieliśmy ostatnio kumpla, który przyniósł obiektyw i bawiliśmy się w robienie zdjęć drugiego brzegu ... no i na jednym ze zdjęć zauważyliśmy coś zielonego ... patrzymy na powiększenie a tu taki mały zielony listek” to wymiękłem!

I co, do przebicia?

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No to walniejcie sobie aparat sprayem na srebrno i juz nikt nie podejdzie do was z pytaniem a ile to to ma mpx, jaki zoom i ile kosztowalo bo z gory sobie zalozy ze to pewnie jakis zalosny sprzet o podobnych parametrach do trzymanego przez niego kompakta, tyle troche przerosniety....
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis
    No to walniejcie sobie aparat sprayem na srebrno i juz nikt nie podejdzie do was z pytaniem a ile to to ma mpx, jaki zoom i ile kosztowalo bo z gory sobie zalozy ze to pewnie jakis zalosny sprzet o podobnych parametrach do trzymanego przez niego kompakta, tyle troche przerosniety....
    i to prawda, mam srebrnego Rebela XT a kumpel czarnego 350D to proporcje pytania się o sprzęt w czasie wspólnego fotografowania są 0 : ~8 :-D ja mam gorszy aparat

a odnośnie tematu "parodie na weselach"
    http://www.youtube.com/watch?v=r7oCDbDebDA
    :-D
    Ostatnio edytowane przez _invictus ; 14-08-2006 o 16:36

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

a odnośnie tematu "parodie na weselach"
    http://www.youtube.com/watch?v=r7oCDbDebDA
    :-D [/QUOTE]

Rewelacja ! Wcale mnie nic nie ździwi, jeżeli ktoś zaprosi na weselę jako "kapela weselna" zespół 'LORDI'
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Strona 3 z 33 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów