Strona 19 z 36 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 354

Wątek: Parodie na weselach (i nie tylko) :D

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Uffff... piekne historyje

Mnie spotkala chyba dosc standardowa sytuacja, mianowicie poproszono mnie, zebym nakrecil krotki filmik. Gdy odpowiedzialem, ze niestety moj aparat nie ma opcji krecenia filmow, to koles zapytal, ile dalem za sprzet? Po czym usmiechnal sie szyderczo, wyjal swojego kompakta i z duma powiedzial, ze dal za niego 500 zlotych i zaczal nim krecic filmik Oczywiscie nie obeszlo sie bez komentarza, jak mozna bylo dac tyle kasy, a aparat nawet filmiku nie narkeci

Gdy daje komus aparat (gdy sam chce byc na zdjeciu) to tez spotykam sie z cala gama spojrzen pelnych politowania, wspolczucia, itp (a nawet i komentrzy slownych), ze trzeba robic przez wizjer zdjecie, a na ekraniku nie widac

I odwrotnie juz nie raz szukalem na kompaktach znajomych wizjera, co rowniez owocowalo usmiechami osob ustawiajacych sie do zdjecia (taki fotograf, a szuka wizjera, jak ma ekranik)
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus Zobacz posta
    ...I odwrotnie juz nie raz szukalem na kompaktach znajomych wizjera, co rowniez owocowalo usmiechami osob ustawiajacych sie do zdjecia (taki fotograf, a szuka wizjera, jak ma ekranik)
    To ja miałem podobną sytuację tyle, że nie chodzi o wizjer -bo jego akurat znalazłem- ale o to jak chwyciłem aparat (jakiś mały N Coolpix). Wiadomo, prawa dłoń na "gripie" a lewa... no jak to gdzie... za obiektyw

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Ostatnio nie miałem nic lepszego do roboty, to stwierdziłem że wystartuje w konkursie Canon'a. Pojechałem sobie do Promenady i daje kobiecinie swoją kartę pamięci żeby zgrała zdjęcia i wydrukowała. Dostałem kupon do wypełnienia i dziergam tam dane, za chwilę słyszę jak woła swojego kolegę i mówi że aparat nie chce odczytac karty i nie może jej wyjąc. Ja patrzę, a ta zdolna kobieta włożyła Memory Stick DUO Pro, do jakiegoś IXUS'a. Gdy uporali się z kartą przychodzi jakiś facet coś około 40 lat, spytał czy może obejrzec sobie EOS'a 400D. W tym momencie rozmowa ze sprzedawcą:
    K - Czemu ja tu nic nie widzę na wyświetlaczu, tylko jakieś cyferki ?
    S - Bo proszę pana to jest lustrzanka i podgląd jest tylko w wizjerze
    K - Aha
    (gośc zrobił zdjecie z lampą)
    K - Gdzie ja to teraz mogę zobaczyc co wyszło z tego zdjęcia ?
    S - Proszę tu nacisną, tym przyciskiem pan przechodzi do zrobionych zdjęc
    K - Panie, jakieś słabe zdjęcia robi ten aparat, w ogóle nie ostre, tam ciemne, tu jasne
    (sprzedawca się załamał)
    K - A to nagrywa filmy ??
    S - Nie, ten aparat nie nagrywa filmów
    K - A ile za to chcecie
    S - 3300zł
    K - Nigdy bym tyle nie zapłącił, jeszcze to filmów nie nagrywa

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus Zobacz posta
    [...]
    Tez to mialem kilka razy...

Na takich "litosciwych" bardzo skutecznie dziala 5fps z lampa Albo jeszcze lepiej nieco dluzsza seria w trakcie jak oni proboja zlapac AF'a do pierwszego
    ...

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Widok standardowy z wizyty w Krakowie w tym roku: Niemiec, EOS 10D, 20D lub 350D (ten ostatni jesli turysta-onanista był mniej zamożny :] ), tryb P (bo w kościołach lamp nie wolno, dobrze że chociaż wiedział co to za tryb) i wali seriami wszystkie możliwe ujęcia...
    A w dalszej części wycieczki przy schronisku nad Morskim Okiem Anglik z 20D, z gripem i... kitowym obiektywem, tryb "auto" i też seriami widoczki z Morskiego Oka
    Ja tam wtedy łaziłem z analogowym EOSem 500, ludzie do mnie podchodzili z małpkami żebym im zdjęcia robił i tłumaczyli że "na ekraniku wycelować i tylko tutaj przycisnąć"
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

trochę z innej beczki.

Byłem ostatnio na SLOT Art Festiwal w Lubiążu. Ganiam ze swoim trabantem, w pewnym momencie zachaczają mnie 2 dziewczyny, wciskają Zenita 12 XP i proszą o zrobienie zdjęcia. Przykładam oko do wizjera, wciskam lekko spust czekając, aż uruchomi się światłomierza a tu... kiszka. Speszony, że może zapomniałem jak się Zenitem fotografuje sprawdzam co jest. Okazuje się, że brak zatyczki i samej baterii. Nic dziwnego, że światłomierz nie działał. Ale dziewczynom to wcale nie przeszkadzało

Żeby było śmieszniej - zrobiłem zdjęcie (parametry na oko), oddałem aparat i poszedłem. PO jakimś czasie wyczułem w kieszeni dekielek. Wystraszyłem się, że zapomniałem na któreś ze szkieł założyć po zmianie. Rozpinam torbę, sprawdzam - wszystkie mają. Okazało się, że odruchowo schowałem dekielek z Zenita do kieszeni
    Odniosłem do punktu rzeczy znalezionych
    Ostatnio edytowane przez woyd ; 26-12-2006 o 16:54

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Tez to mialem kilka razy...

Na takich "litosciwych" bardzo skutecznie dziala 5fps z lampa Albo jeszcze lepiej nieco dluzsza seria w trakcie jak oni proboja zlapac AF'a do pierwszego
    Dobre, dobre - trzeba bedzie uskutecznic
    Choc oczywiscie najlepsze jest porownanie reakcji np. pary mlodej na zdjecia z roznych osob - ale to juz niestety po fakcie.

Ew. zawsze mozna grac natchnionego "artyste" z roznymi aberacyjkami charakteru, bo przecietnemu czlowiekowi, jakos latwiej zaakceptowac fotografika ekscentryka
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Znalezione dawno temu na FM :-)
    I hate to be a twerp but some times they ask,
    The local expert: "How many megapixles?"
    Me: "Well, the 1D has 4 MP......."
    The local expert: "Ah, my little Sony has 6 mp."
    Me: Yes, but can it do this?" Chaka-chaka-chaka-chaka-chaka-chaka.........

Coś już napisał Awatar gokyu
    Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to ja chyba z drugiej strony plotu bede

bo jak zdarza mi sie focic cos "do kotleta" i natknac na jakiegos mlodego teoretyka-onaniste (teoretyka, bo duzo czyta teorii, ale zdjec nie robi, nawet jak ma 5D) ze swiecacymi oczami, co tylko patrzy gdzie by mnie zdybac i zarzucic pytaniami, to unikam jak ognia. a jak sie nie uda, to wymijajaca splawiam tekstem, ze "dostalem od wujka isobie pstrykam - nie znam sie na tym".

zdecydowanie bardziej wole wyjsc na przyslowiowego "debila", niz tracic czas na kompletnie bezowocna dyskusje z onanistami-teoretykami. chocby mieli 1Dsx mk7 turbo-intercooler jak pies je to nie szczeka - jak fotograf robi zdjecia, to nie pi...li o zabawkach. howgh!

chlopie gdzie ci skrzynke piwa poslac - bo za madre gadanie piwo sie nalezy
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak Zobacz posta
    ... chyba nawet nie przeszlo Ci przez mysl, ze gosc o PSie nawet nie slyszal - ciekawe czy siostra wogole cos dostanie bo z KITem w ciemnym kosciele to tylko posagom mozna zdjecia robic!

pozdrawaim,
    onanisci a co wy tak sie tego kita czepiacie - ze swojego pola moge powiedziec ze z kita tez mozna kosciol wyciagnac - ktos madry przed chwila stwierdzil - to nie aparat robi zdjecie - tylko ludz... ech... byle tylko biale i dlugie...
    Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    wiesz, może facet faktycznie był troche chłodny w rozmowie ale mnie jakbys zapytał jaki mam aparat to odpowiedziałbym ci że "czarny i ja sprzedaje zdjęcia a nie aparat" więc aż tak bardzo mnie to nie dziwi
    dokladnie zgadzam sie z Toba... jeszcze bym dorzucil na odczepnego, ze robi takie: "zzzzz a potem pik pik".... - ech onanisci, ktorzy naczytali sie faqow na necie a pozniej graja wazniakow...
    Cytat Zamieszczone przez sax Zobacz posta
    Pewnego razu , gdzieś w Karkonoszach, para młodych ludzi zaczepiła mojego tatę, z prośbą o zrobienie fotki pod jakimś wodospadem. Ponieważ ojciec, po wypadku miał problemy z prawą dłonią, nauczył się robić zdjęcia odwróconym aparatem wyzwalając migawkę kciukiem lewej ręki. (...taka religia , nawet mu to szło ... :P)
    Gdy ten młody człowiek zobaczył obracany aparat, uśmiechnął się i podszedł mówiąc:
    - ten sprzęt (to był kompakcik) trzyma sie odwrotnie ...
    Stary mu na to :
    - tak, wiem , prosze się nie martwić , wiem co robię.
    ...Po chwili to samo :
    - wie pan co? proszę trzymać inaczej - DO GÓRY NOGAMI ! , ten guzik ma być na górze !!!
    A ojczulek swoje :
    - proszę mi wierzyć, wiem co robię
    Ten młody wracał jeszcze trzy razy i próbował obracać mu w rękach aparat.
    W końcu zdenerwowany wyrwał "staremu" swój kompakcik i mówi"
    - czy pan sobie z nas kpi ??? robi nam pan zdjecia "do góry nogami" ,
    DZIĘKUJEMY ZA POMOC !!!
    ... i odeszli ... (!)
    a moze wystarczylo w jednym zdaniu wyjasnic kwestie kciuka a nie udawac ze sie robi z ludzi balona i dziwic sie ich zdziwieniu... ech...
    Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    I hate to be a twerp but some times they ask,
    The local expert: "How many megapixles?"
    Me: "Well, the 1D has 4 MP......."
    The local expert: "Ah, my little Sony has 6 mp."
    Me: Yes, but can it do this?" Chaka-chaka-chaka-chaka-chaka-chaka.........
    hahhahaaha - ubawilem sie

dobra - teraz moja kolej - sam przyznam bez bicia jak dalem kiedys d....y - noc przed impreza weselna ladowalem akumulatorek - podpialem do ladowarki i sru do wyra. Nazajutrz sie budze, patrze - swieci jednolicie - mysle sobie naladowana - wrzucam do aparatu i jak nigdy, nie wlaczylem aparatu by sie upewnic. Dojezdzam do domu Mlodej Pani - wyciagam aparat i szok - na wskazniku 1/3 baterii - ale jeszcze bez paniki. Mysle sobie eeee tam przeklamuje - przeciez MUSI!!! byc naladowana - no i robie te make up-y, przebierania i takie tam... w miedzyczasie przyczlapal do mnie szwagier Mlodej i tez sie chwali swoja 300-tka no i zagaja o to, o tamto - z mina wazniaka splawilem goscia - jak przyszedl czas kosciola na krotko przed zaslubinami - aparat zdechl... nooo i ow szwagier mnie wtedy poratowal swoja bateria... odrobine pokory mi sie wtedy przydalo... ech...
    Ostatnio edytowane przez gokyu ; 21-11-2007 o 20:03 Powód: Automerged Doublepost
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX
    , plus troche fajnego badziewia na m42

Bywalec Awatar illy
    Miasto
    Tripcity

Domyślnie

ostatnio mialem cos jak kolega gokyu

ladowalem baterie przez noc a rano wylecialem z aparatem.
    Dopiero na miejscu okazalo sie ze bateria zostala w ladowarce. I tak sobie pochodzilem tylko z balastem ;p

Przyzwyczajenie z kompaktu. Tam baterie to byla polowa wagi aparatu, a teraz ta waga jest niewyczuwalna
    30D + 50 mm 1.8 II + Sigma 18-50 3.5-5.6 DC + MC Peleng 3.5/8A + SpeedLite 580 IIEX + duuuuza doza fascynacji

Strona 19 z 36 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów