Czy Ela uzaleznia to nie wiem. Moze jak ladna i rozmowna to tak. Ale tak na serio, nie wiem czy do konca prawda.Ja co prawda mam tylko jedna Elke ale nie narzekam i bardzo sie ciesze z tego zakupu. Nie mowie ze nie bede staral sie kupowac Elki ale ostatnio nabylem szkielko 100 2.8 macro ktore Elka nie jest a mimo tego daje mi naprawde ostrrrre fotografie. (Chociaz krazy opinia ze to szklo czerwony pasek miec powinno i ze na razie dlugo Canon nie wypuscil alternatywnego szkla dla tego) Moze raczej to L nie pochodzi od Luxury a raczej ze to dla ludzi ktorzy sa LOADED?Co do Tamronow. Ja nie mowie ze tamrony sa BE bo sam mam jeden ale po pierwsze maja do dupi serwis w Polsce a po drugie jak sam widzisz.. Z 350D pracuje srednio, z 30D czy 20 D lepiej. No to jak w koncu jest? Tamrony to szkla do 20-30D czy do wszystkich Canonow? Bo to troche zniechecajaco brzmi nie sadzisz? Kupujesz szklo i sie zastanawiasz czy lepiej bedzie na 350 czy 400D? Wychodzi z tego ze nie dosc ze musisz je testowac samo w sobie na BF i FF to jeszcze czy aby napewno bedzie pracowac ok z puszka...