Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Sigma 28-135 f/3.8-5.6 DL Aspherical IF Macro

Mieszany widok

Domyślnie

Tylko że widzisz jakoś nie czuję potrzeby aż tak dużych ogniskowych. Robiłem na jednym ślubie i odczułem wyraźny bak czegoś w granicy 70-100.
    Jeszcze jedno za cenę tej sigmy 18-125 to prawie że chodzi Tamron 28-75/2,8 i mniejwięcej dlatego jestem w rozterce.
    Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregg
    Tylko że widzisz jakoś nie czuję potrzeby aż tak dużych ogniskowych. Robiłem na jednym ślubie i odczułem wyraźny bak czegoś w granicy 70-100.
    Jeszcze jedno za cenę tej sigmy 18-125 to prawie że chodzi Tamron 28-75/2,8 i mniejwięcej dlatego jestem w rozterce.
    Hmmm... to nieco zmienia obraz. Jednak dalej zostawiłbym na razie kita i wybrał coś z dwóch poniżej:
    Tamron powszechnie chwalony, jasny, nie ma porownania do żadnej z Sigm o ktorych mówimy. Jak Cię stać to brać, zdecydowanie lepszy wybór od tych ciemnych Sigm - przejrzysz na oczy ;-)
    A druga propozycja: w świetle wynikłych faktów przyszedł mi też do glowy jeszcze jeden pomysł. A mianowicie któreś szkiełko 90/100/105 macro. Wybór jest duży, ceny różne. Bedzie i coś dłuższego, i jakiś szczegół można ładnie pokazać. I będzie też jasność, bo większość z nich to f/2,8 (oprócz Cosiny/Vivitara/Phoenixa 100/3,5)
    Ale wybrać musisz sam :-)

Pozdrowienia,
    Tomek

Uprawnienia umieszczania postów