Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Canon Eos 30D kit, a może...

Ark
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
    Kup tę 30tkę jeśli jesteś przekonany ale z KITem. Nie wybieraj na sucho obiektywów bo skończy się tak jak u mnie. Kupiłem body z KITem + 50/1,8 + Tamrona 28-75/2,8 + Raynoxa DCR-250 + .. + ... po pewnym czasie sprzedałem wszystko ze strata i zacząłem od nowa z lepszą optyką.

Moja sugestia to 30D + KIT i zbiórka pieniędzy na dobre obiektywy. Nie kupisz żadnego dobrego szkła za mniej niż 1k lub nawet 2k a jeśli będziesz zbierał kasę na coś lepszego i popstrykasz trochę to sam będziesz wiedział czy bardziej Ci będzie potrzeba większego zooma czy lepszej jasności.

Jasne, że od razu fajnie jest mieć i body i szkła ale ...

Standard na CB w doradztwie to body + KIT + 50/1,8 + Tamron 28-75/2,8 + Sigma 70-300 APO macro. Ale nie zawsze się sprawdza. W zalezności od tego do czego używasz - u mnie Tamron (mimo, że żyletka) się nie sprawdził ze względu na szybkość AF, więc zmieniłem. 50tka była ok jak na 350 pln ale za wąska do tego do czego potrzebowałem więc ...

Wszystko zależy od Twoich potrzeb i zasobności portfela - jak zwykle.

Pozdrawiam,
    Myślę, że skorzystam z Twojego doświadczenia.
    Dziękuję wszystkim za wypowiedzi.
    Pozdrawiam.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Z jednej strony można by stwierdzić że łączenie 18-55 USM z body klasy 30D to nieporozumienie ... z drugiej zaś ten obiektyw kosztuje poniżej 200 zł, czyli mniej niż przyzwoity filtr polaryzacyjny do niego. Jeżeli fundusze masz aktualnie ograniczone to bierz ten. Pewnie po pół roku będziesz miał go dosyć, ale w tym czasie zapewne zdążysz nazbierać na lepszy.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver
    Z jednej strony można by stwierdzić że łączenie 18-55 USM z body klasy 30D to nieporozumienie ... z drugiej zaś ten obiektyw kosztuje poniżej 200 zł, czyli mniej niż przyzwoity filtr polaryzacyjny do niego. Jeżeli fundusze masz aktualnie ograniczone to bierz ten. Pewnie po pół roku będziesz miał go dosyć, ale w tym czasie zapewne zdążysz nazbierać na lepszy.
    jest taki 18-55USM??

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

yep, jest kit z czarnego 300D lub srebrnego 350D (jakos dziwnie w takiej konfiguracji widzialem)

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb
    jest taki 18-55USM??
    EF-S 18-55/3.5-5.6 USM - mnie coś takiego dorzucili do 300D ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów