Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: SONY Alpha ROAD SHOW 16.sierpnia w Łodzi

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafiki
    Zdjęcia rajdowe oraz z samochodami Porshe
    Czy mozna obejrzec gdzieś w sieci owe zdjęcia?

Początki nałogu

Domyślnie

Rafiki a wiesz już może kiedy mniej wiecej wyjdzie nowa alpha i jaki bedzie rozmiar fizyczny matrycy?

Pozdrawiam!
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Oj takich rzeczy sie nie dowiemy

Mialem okazje poznac Rafala (chyba ze to inny Rafal? ) na jednym ze szkolen w Tychach (fajny hotel.. i orzeszki w miare tanie ). Naprawde zna sie na rzeczy i nie jeden z nas moze pozazdroscic mu doswiadczenia i wiedzy o sprzecie.. nie tylko Sonego

Troche odbiegajac od tematu, szkoda ze nie wypalil pomysl warsztatow z BGF'em.. no ale rozumiem, ze decyzje podejmowane sa na innych szczeblach. Zdaje sie, ze w B-stoku bedziecie mieli stoisko w Kodaku na Suraskiej? Po prezentacji zapraszam w odwiedziny do FJ w Auchan

Początki nałogu

Domyślnie

Mialem okazje poznac Rafala na jednym ze szkolen w Tychach (fajny hotel.. i orzeszki w miare tanie ). Naprawde zna sie na rzeczy i nie jeden z nas moze pozazdroscic mu doswiadczenia i wiedzy o sprzecie.. nie tylko Sonego
    ciekawe dlaczego sony a nie canon...ciekawe też czym prywatnie Rafiki robi zdjęcia?Jak możesz to napisz....sorry za wścibskość...

Canon 30d robi na Tobie pozytywne wrażenie?Jeśli tak to czy mógłbyś uzasadnić?
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Domyślnie

Witam serdecznie
    I my również witamy na forum!

Prezentacja trwała cały dzień i jeżeli posłuchało się 3 min wypowiedzi to potem pisze się takie kwiatki.
    [..]
    Pokazywałem też przykłady zdjęć wykonanych ze stabilizacją, podkreślałem że czas naświetlania można z reguły wydłuzyć
    o 3 działki ale pokazywałem też zdjęcie w którym poszalałem nieco naświetlając je przez 1/2s wyszło nieźle ale nie ukrywałem że bylem oparty o ścianę...
    A ten fragment tyczy sie podejrzewam mojej wczesniejszej wypowiedzi. I juz odpowiadam - przede wszystkim podejrzewam, ze musialem miec przyjemnosc (przepraszam, ale watpliwa pod wzgledem merytorycznym) z jednym z Twoich kolegow, nie bezposrednio z Toba. Jedna z osob prezentujaca Alfe w Krakowie miala jednak albo gorszy dzien, albo odbiega poziomem od pozostalej ekipy. Znacznie.

Z większością odwiedzających łatwo łapiemy kontakt właśnie z tego powodu że łączy nas jedna fotograficzna pasja. ..
    A przychodzą też ludzie w koszulkach Canon, Nikon
    Pozdrawiam wszystkich ekspertów Canona
    Rafał
    Sony Photo Team
    A tu moge tylko potwierdzic - wedrujac na pietro Bunkra Sztuki bylo bardzo milo, rzeczowo i fachowo (o czym tez pisalem). I warto dodac, ze rozmowy toczyly sie nie tylko na temat alfy

Pozdrawiam serdecznie i udanej reszty trasy!
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Nie poszedłem na SONY Road show chyba z założenia, że SONY to taka popowa firma, brandująca sporo produktów swoim logo. Owszem miewają też dość dobre produkty ale mimi wszystko zawsze można w danej linii znaleźć kilku jakościowo lepszych producentów. Widziałem A100 w MM i jednak wolę 350D niż to maleństwo. Choćby nie wiem jakich fachowców wynajął SONY nie dam się przekonać do takiego produktu.

Trzeba przyznać, że Soniacze są czujni i czytają nasze forum, niech czytają a żeby źle o nas nie mówili, powinniśmy być rzetelni w przekazywanych informacjach.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Rafiki witamy na forum :smile: . A teraz odniosę się do Twojej wypowiedzi. Są trzy możliwości albo ja byłem (nawiasem mówiąc z kolegą z forum) na innym pokazie albo to był słabszy dzień tego Pana albo miał słabsze 3 min. Odwracając: tak to jest jak się mówi o czymś cały dzień, a ktoś posłucha przez 3 minuty;-). Wiesz Rafiki wiara bywa złudna zwłaszcza w słowa, które w ferworze dyskusji się wypowiedziało:wink: :-). Nie wiem kto to był na tym pokazie nie wnikam (miałem takie info z KKM) i szczerze mówiąc mnie to nie interesuje nie wiem też z kim rozmawiał.
    Potwierdzam wszystko to co usłyszałem nie upieram się jedynie z wiadomych względów przy Panu Niesporku. Ten Pan w Krakowie był bardzo kompetetny w zakresie przekonywania klientów do kupienia Sony Alfa 100:-). I nie mam mu tego za złe. Taką ma rolę i dobrze:-). Dla mnie akurat jest rzeczą normalną, że prezentowany produkt chwalił i podkreślał jego przewagi nad konkurencją (trudno zresztą żeby było inaczej8)). I tyle. Jak będzie Canon Road Show będzie to samo tylko w odwrotną stronę. No może w jednym będzie inaczej, że stwierdzenie dotyczące matryc będzie prawdą :grin:.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 21-08-2006 o 02:28
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Rafiki
    Guest

Domyślnie

Witam ponownie
    Ad 1: Moich zdjęć rajdowych nie umieszczałęm w sieci w pełnej jakości, część jest do obejżenia na www.kuchar.net nie ma tam natomiast zdjęć z porszakami.

Ad.2 Nowy wyższy model zpewnością wyjdzie w przyszłym roku. Szcegóły techniczne są na razie tajne

Ad 3. Czacha już chyba wiem kim jesteś
    Było mi bardzo miło Cię poznać w Tychach.
    Co do pleneru z BGF to nadal jestem chętny do zorganizowania czegoś w tym stylu.
    Niestety nie miałem się jak skontaktowaćz Tobą no i letni cykl pokazów A100 zabrał mi cały czas...
    Akurat dziś jestem w Białymstoku w sklepie Kodak Express Fotocentrum na ul Suraskiej jak będziesz mógł wpadnij pogadamy.

Ad4. Prywatnie fotografuję tym co służbowo ... Głównie dlatego że:
    - z racji wykonywanej pracy zawsze mam najnowsze modele A100 mam od kwietnia a na rynek wszedł przd chwilą....
    - prywatnie uważam że Sony ma fajne aparaty, Zacząłem od R1 teraz jest A100 i też pięknie
    - prywatnie uważam również że nie ma znaczenia jakim sprzętem się fotografuje, przez mniej więcej 20 lat przeszedłęm wszystkie możliwe systemy małoobrazkowe, fotografowałem Hasselem, Rolleiem, aparatami 6x9 i 4x5” no i oczywiscieSmieną, Fedem i Zenitem...
    Przekonałem się że sprzęt naprawdę nie ma znaczenia... byle nie przeszkadzał w robieniu zdjęć
    No i na marginesie... ludzie powariowali na punkcie techniki, szumów itd.... no i roi się teraz od idealnych technicznie...beznadziejnych zdjęć...
    Jeżeli fotografujemy pamiątkowo to jakość nie jest tak bardzo istotna... jeżeli fotografujemy na serio to chyba mamy coś do powiedzenia fotografiami a nie tylko to że mamy wypasiony sprzęt który nie szumi... a zdjęcia wyglądają super w kompie powiększone na 100%
    Ale to tak na marginesie... i oczywiście nie bieżcie tego do siebie...
    Ad5 Rysiaczku... czy informacje o A100 otrzymałeś w kawiarni na dole? Jeżeli tak to nie był to człowiek z naszego Teamu. Spodziewaliśmy dużego ruchu i poprosiliśmy o pomoc sprzedawców z Centrum Sony. Oni mają jeszcze małe doświadczenie w foto... ale pracujemy z nimi, mają warsztaty foto i sporo chęci. Tak czy inaczej przyznaje się do błędu, nie powinniśmy przy okazji tego typu pokazu zatrudniać kogoś z minimalnym doświadczeniem. Po to własnie między innymi zerkam na fora by wiedzieć co w przyszłości poprawić

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i przepreaszam za przydługi post..
    Kiedyś też byłem Canonowcem... miałem Canona A1 i T90

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To milo, widzimy sie zatem w Kodaku - i tak sie wybieram na zdjecia na miasto .. ale A100 ogladal nie bede, bo tyle co sie juz go klientom napokazywalem..

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Jeśli Sony wypuści aparat spełniający moje wymagania...czemu nie.... Na razie jest za wcześnie aby wyrokować cokolwiek.
    Czacha - to TY? z FJ w Auchan? No to Cię odwiedzę pod koniec tygodnia
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów