Czy mozna obejrzec gdzieś w sieci owe zdjęcia?Zamieszczone przez Rafiki
Czy mozna obejrzec gdzieś w sieci owe zdjęcia?Zamieszczone przez Rafiki
Rafiki a wiesz już może kiedy mniej wiecej wyjdzie nowa alpha i jaki bedzie rozmiar fizyczny matrycy?
Pozdrawiam!
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Oj takich rzeczy sie nie dowiemy![]()
Mialem okazje poznac Rafala (chyba ze to inny Rafal?) na jednym ze szkolen w Tychach (fajny hotel.. i orzeszki w miare tanie
). Naprawde zna sie na rzeczy i nie jeden z nas moze pozazdroscic mu doswiadczenia i wiedzy o sprzecie.. nie tylko Sonego
Troche odbiegajac od tematu, szkoda ze nie wypalil pomysl warsztatow z BGF'em.. no ale rozumiem, ze decyzje podejmowane sa na innych szczeblach. Zdaje sie, ze w B-stoku bedziecie mieli stoisko w Kodaku na Suraskiej? Po prezentacji zapraszam w odwiedziny do FJ w Auchan![]()
ciekawe dlaczego sony a nie canon...ciekawe też czym prywatnie Rafiki robi zdjęcia?Jak możesz to napisz....sorry za wścibskość...Mialem okazje poznac Rafala na jednym ze szkolen w Tychach (fajny hotel.. i orzeszki w miare tanie ). Naprawde zna sie na rzeczy i nie jeden z nas moze pozazdroscic mu doswiadczenia i wiedzy o sprzecie.. nie tylko Sonego
Canon 30d robi na Tobie pozytywne wrażenie?Jeśli tak to czy mógłbyś uzasadnić?
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
I my również witamy na forum!Zamieszczone przez Rafiki
A ten fragment tyczy sie podejrzewam mojej wczesniejszej wypowiedzi. I juz odpowiadam - przede wszystkim podejrzewam, ze musialem miec przyjemnosc (przepraszam, ale watpliwa pod wzgledem merytorycznym) z jednym z Twoich kolegow, nie bezposrednio z Toba. Jedna z osob prezentujaca Alfe w Krakowie miala jednak albo gorszy dzien, albo odbiega poziomem od pozostalej ekipy. Znacznie.Zamieszczone przez Rafiki
A tu moge tylko potwierdzic - wedrujac na pietro Bunkra Sztuki bylo bardzo milo, rzeczowo i fachowo (o czym tez pisalem). I warto dodac, ze rozmowy toczyly sie nie tylko na temat alfyZamieszczone przez Rafiki
Pozdrawiam serdecznie i udanej reszty trasy!
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
Nie poszedłem na SONY Road show chyba z założenia, że SONY to taka popowa firma, brandująca sporo produktów swoim logo. Owszem miewają też dość dobre produkty ale mimi wszystko zawsze można w danej linii znaleźć kilku jakościowo lepszych producentów. Widziałem A100 w MM i jednak wolę 350D niż to maleństwo. Choćby nie wiem jakich fachowców wynajął SONY nie dam się przekonać do takiego produktu.
Trzeba przyznać, że Soniacze są czujni i czytają nasze forum, niech czytają a żeby źle o nas nie mówili, powinniśmy być rzetelni w przekazywanych informacjach.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Rafiki witamy na forum :smile:. A teraz odniosę się do Twojej wypowiedzi. Są trzy możliwości albo ja byłem (nawiasem mówiąc z kolegą z forum) na innym pokazie albo to był słabszy dzień tego Pana albo miał słabsze 3 min
. Odwracając
: tak to jest jak się mówi o czymś cały dzień, a ktoś posłucha przez 3 minuty;-). Wiesz Rafiki wiara bywa złudna zwłaszcza w słowa, które w ferworze dyskusji się wypowiedziało:wink: :-). Nie wiem kto to był na tym pokazie nie wnikam (miałem takie info z KKM) i szczerze mówiąc mnie to nie interesuje nie wiem też z kim rozmawiał.
Potwierdzam wszystko to co usłyszałem nie upieram się jedynie z wiadomych względów przy Panu Niesporku. Ten Pan w Krakowie był bardzo kompetetny w zakresie przekonywania klientów do kupienia Sony Alfa 100:-). I nie mam mu tego za złe. Taką ma rolę i dobrze:-). Dla mnie akurat jest rzeczą normalną, że prezentowany produkt chwalił i podkreślał jego przewagi nad konkurencją (trudno zresztą żeby było inaczej8)). I tyle. Jak będzie Canon Road Show będzie to samo tylko w odwrotną stronę. No może w jednym będzie inaczej, że stwierdzenie dotyczące matryc będzie prawdą
:grin:.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 21-08-2006 o 02:28
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Witam ponownie
Ad 1: Moich zdjęć rajdowych nie umieszczałęm w sieci w pełnej jakości, część jest do obejżenia na www.kuchar.net nie ma tam natomiast zdjęć z porszakami.
Ad.2 Nowy wyższy model zpewnością wyjdzie w przyszłym roku. Szcegóły techniczne są na razie tajne
Ad 3. Czacha już chyba wiem kim jesteś![]()
Było mi bardzo miło Cię poznać w Tychach.
Co do pleneru z BGF to nadal jestem chętny do zorganizowania czegoś w tym stylu.
Niestety nie miałem się jak skontaktowaćz Tobą no i letni cykl pokazów A100 zabrał mi cały czas...
Akurat dziś jestem w Białymstoku w sklepie Kodak Express Fotocentrum na ul Suraskiej jak będziesz mógł wpadnij pogadamy.
Ad4. Prywatnie fotografuję tym co służbowo ... Głównie dlatego że:
- z racji wykonywanej pracy zawsze mam najnowsze modeleA100 mam od kwietnia a na rynek wszedł przd chwilą....
- prywatnie uważam że Sony ma fajne aparaty, Zacząłem od R1 teraz jest A100 i też pięknie
- prywatnie uważam również że nie ma znaczenia jakim sprzętem się fotografuje, przez mniej więcej 20 lat przeszedłęm wszystkie możliwe systemy małoobrazkowe, fotografowałem Hasselem, Rolleiem, aparatami 6x9 i 4x5” no i oczywiscieSmieną, Fedem i Zenitem...
Przekonałem się że sprzęt naprawdę nie ma znaczenia... byle nie przeszkadzał w robieniu zdjęć
No i na marginesie... ludzie powariowali na punkcie techniki, szumów itd.... no i roi się teraz od idealnych technicznie...beznadziejnych zdjęć...
Jeżeli fotografujemy pamiątkowo to jakość nie jest tak bardzo istotna... jeżeli fotografujemy na serio to chyba mamy coś do powiedzenia fotografiami a nie tylko to że mamy wypasiony sprzęt który nie szumi... a zdjęcia wyglądają super w kompie powiększone na 100%
Ale to tak na marginesie... i oczywiście nie bieżcie tego do siebie...
Ad5 Rysiaczku... czy informacje o A100 otrzymałeś w kawiarni na dole? Jeżeli tak to nie był to człowiek z naszego Teamu. Spodziewaliśmy dużego ruchu i poprosiliśmy o pomoc sprzedawców z Centrum Sony. Oni mają jeszcze małe doświadczenie w foto... ale pracujemy z nimi, mają warsztaty foto i sporo chęci. Tak czy inaczej przyznaje się do błędu, nie powinniśmy przy okazji tego typu pokazu zatrudniać kogoś z minimalnym doświadczeniem. Po to własnie między innymi zerkam na fora by wiedzieć co w przyszłości poprawić
Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i przepreaszam za przydługi post..
Kiedyś też byłem Canonowcem... miałem Canona A1 i T90![]()
To milo, widzimy sie zatem w Kodaku - i tak sie wybieram na zdjecia na miasto.. ale A100 ogladal nie bede, bo tyle co sie juz go klientom napokazywalem..
![]()
Jeśli Sony wypuści aparat spełniający moje wymagania...czemu nie.... Na razie jest za wcześnie aby wyrokować cokolwiek.
Czacha - to TY? z FJ w Auchan? No to Cię odwiedzę pod koniec tygodnia![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....