Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: SONY Alpha ROAD SHOW 16.sierpnia w Łodzi

Mieszany widok

WujekJW
    Guest

Domyślnie SONY Alpha ROAD SHOW 16.sierpnia w Łodzi

Witam wszystkich!
    Za prośbą znajomych, zamieszczam info o pokazie SONY Alpha 16.VIII w Łodzi w Manufakturze. Cytat z infa na ten temat:
    "Podczas pokazów będzie okazja poznać nowy system cyfrowy Sony z nową
    lustrzanką A100 na czele. Fachowcy z ekipy Sony będą odpowiadać na wszelkie
    pytania dotyczące szczegółów technicznych oraz kompatybilności z obiektywami
    i akcesoriami systemu Konica Minolta. Ponadto zaprezentowane zostaną zdjęcia
    wykonane Sony A100 - portrety oraz fotografie architektury i rajdów
    samochodowych. Na miejscu będzie można także wydrukować zdjęcia."

Zapraszam do spotkania tam, zarówno sympatyków KM , jak i nas Canonowiczów - zawsze warto na żywca zobaczyć co tam ciekawego w trawie piszczy.

Pozdrawiam
    JW

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Miałem do czynienia z fachowcem z ekipy Sony na pokazie w Fotojokerze. Na pytanie o MLU zaczął mi pokazywać czyszczenie matrycy. Gdy wyjaśniłem mi co to MLU, nie był w stanie powiedzieć, czy Alfa ma tą funkcję. Potem poprosiłem o dekielek od obiektywu, bo chciałem zrobić DARKA. Dekielek gdzieś mu się zapodział. Poprosiłem więc o dekielek od korpusu. Po jego włożeniu Alfa odmówiła pracy wyświetlając info: BRAK OBIEKTYWU. Po fakcie dowiedziałem się, że da się to obejść, ale oczywiście fachowiec z Sony o tym nie wiedział... Choć trzeba przyznać, że facet był miły, sympatyczny i się starał.
    Ostatnio edytowane przez Arek_O ; 12-08-2006 o 14:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O
    Miałem do czynienia z fachowcem z ekipy Sony na pokazie w Fotojokerze. Na pytanie o MLU zaczął mi pokazywać czyszczenie matrycy. Gdy wyjaśniłem mi co to MLU, nie był w stanie powiedzieć, czy Alfa ma tą funkcję. Potem poprosiłem o dekielek od obiektywu, bo chciałem zrobić DARKA. Dekielek gdzieś mu się zapodział. Poprosiłem więc o dekielek od korpusu. Po jego włożeniu Alfa odmówiła pracy wyświetlając info: BRAK OBIEKTYWU. Po fakcie dowiedziałem się, że da się to obejść, ale oczywiście fachowiec z Sony o tym nie wiedział... Choć trzeba przyznać, że facet był miły, sympatyczny i się starał.
    a byl moze taki wysoki i szczuply, ciemne wlosy??? Bo jesli to ten sam, co w Kraku (a chyba ta sama ekipa objezdza Polske), to on lepszy 'fachowiec' jest... na pytanie jak skuteczna jest stabilizacja odpowiedział, że zdjęcia można robić tak ok. 1/2s... (naprowadzanie na zaleznosc od ogniskowej nie pomoglo, wrecz przeciwnie - Pan sie zamotal)

EDIT: Musze jednak przy tym rowniez przyznac, ze drug z Panow mial duzo do powiedzenia i przede wszystkim - na temat.

EDIT2: @zanussi - Ci panowie nie sprzedaja tego sprzetu, jedynie go prezentuja...
    Ostatnio edytowane przez rysiaczek ; 12-08-2006 o 15:26
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na pokazie w Radomiu tez bylo stoisko Sony z Alpha 100.
    Wszedzie sie wpychaja z marketingiem.
    Jako ze mielismy (ja i moja dziewczyna) na sobie koszulki forumowe to raczej nie daloby sie undercover pomacac i podreczyc akwizytorow z Sony wiec sobie darowalismy.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Na pokazie w Radomiu tez bylo stoisko Sony z Alpha 100.
    Wszedzie sie wpychaja z marketingiem.
    Jako ze mielismy (ja i moja dziewczyna) na sobie koszulki forumowe to raczej nie daloby sie undercover pomacac i podreczyc akwizytorow z Sony wiec sobie darowalismy.
    To trzeba było nie "undercover" tylko zupełnie oficjalnie z uśmiechem na ustach - pogadać jak profi z profi - znaczy podręczyć akwizytorów z Sony - pod hasłem że może zmienicie system ;-)

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs
    To trzeba było nie "undercover" tylko zupełnie oficjalnie z uśmiechem na ustach - pogadać jak profi z profi - znaczy podręczyć akwizytorów z Sony - pod hasłem że może zmienicie system ;-)
    Ale ja nie jestem profi a profi z Sony nie chcialem zawstydzac 100-400 z pytaniem "a takie szkielko kiedy bedzie? "

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

no to go załadowałeś... Arek.... niestety nasi polscy 'handlowcy' to z reguły ludzie młodzi... pewni siebie, jezdzący i rozbijający się białymi opisanymi samochodami... ale zupełnie nie znający się czesto na przedmiotach, które próbują sprzedać.... szczególnie w przypadkach kiedy sprzedają sprzęt specjalistyczny... o ile aparat fotograficzny takowym jest...
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Początki nałogu

Domyślnie

Rafiki a wiesz już może kiedy mniej wiecej wyjdzie nowa alpha i jaki bedzie rozmiar fizyczny matrycy?

Pozdrawiam!
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Oj takich rzeczy sie nie dowiemy

Mialem okazje poznac Rafala (chyba ze to inny Rafal? ) na jednym ze szkolen w Tychach (fajny hotel.. i orzeszki w miare tanie ). Naprawde zna sie na rzeczy i nie jeden z nas moze pozazdroscic mu doswiadczenia i wiedzy o sprzecie.. nie tylko Sonego

Troche odbiegajac od tematu, szkoda ze nie wypalil pomysl warsztatow z BGF'em.. no ale rozumiem, ze decyzje podejmowane sa na innych szczeblach. Zdaje sie, ze w B-stoku bedziecie mieli stoisko w Kodaku na Suraskiej? Po prezentacji zapraszam w odwiedziny do FJ w Auchan

Początki nałogu

Domyślnie

Mialem okazje poznac Rafala na jednym ze szkolen w Tychach (fajny hotel.. i orzeszki w miare tanie ). Naprawde zna sie na rzeczy i nie jeden z nas moze pozazdroscic mu doswiadczenia i wiedzy o sprzecie.. nie tylko Sonego
    ciekawe dlaczego sony a nie canon...ciekawe też czym prywatnie Rafiki robi zdjęcia?Jak możesz to napisz....sorry za wścibskość...

Canon 30d robi na Tobie pozytywne wrażenie?Jeśli tak to czy mógłbyś uzasadnić?
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów