http://picasa.google.com/
likwiduje red-eye effect w try-miga![]()
Do rawów adobe lightroom-korzystaj, póki beta i póki darmoweRawShooter przy tym, to jak paint przy PSie
![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
PhotoShop :wink: przecie darmowy :wink:
Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?
A tak na powaznie, to dla mnie Gimp nie dorasta PS do piet pod wzgledem intuicyjnosci obslugi
Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?
Pojdzmy wiec na kompromis: GIMPshop![]()
Gimp niestety nie dorasta nie tylko względem intuicyjności (tu idzie przywyknąć, skoć skróty ma bardziej skomplikowane - do często używanych elementów zawsze jest z jakimś sziftem czy kontrolem (-: ) ale i funkcjonalności.
Im bardziej poznaję fotoszopa tym bardziej to staje się wyraźne. Fotoszop jest robiony przez programistów i grafików. Gimp - tylko przez programistów.
16 bitów, zarządzanie barwą, edycja w cmyk i w lab, patch, kadrowanie z palca (choć tu i PS nieco brakuje)... trochę się tego znajdzie.
Ostatnio edytowane przez minek ; 25-10-2006 o 19:51