Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 127

Wątek: Fundacja "Mam Marzenie" - marzenie o aparacie.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK
    Panowie, w takiej akcji daruje się coś, może i niezbyt drogiego, ale NÓWKĘ!
    Chłopak marzy o posiadaniu aparatu fotograficznego. On pewnie chce robić zdjęcia, a nie zakładać sklep ze starociami! Nie podpisujcie swoich pomysłów pod cudze marzenia!
    No patrz jakos max44 dzialajacy w tej fundacji nie mial nic przeciwko wreczeniu proponowanych przez nas "staroci".

Myslisz ze akustyk da chlopakowi odrapane body z rozwalonym obiektywem ? Moje rzeczy wygladaja i dzialaja jakby dopiero co opuscily fabryke i przypuszczam ze pozostalych osob podobnie.

I tak na koniec powiedz mi jeszcze bom ciekaw ? Jak nie skombinujemy nowki to mamy nic nie dawac zgodnie z Twoja teoria ?

Edit: "Największym marzeniem Michała jest aparat fotograficzny (lustrzanka analogowa), która pozwoli mu rozwijać Jego zainteresowania i na pewno przyda się na szkolnych zajęciach." - nie widze nigdzie zeby bylo napisane "nowa lustrzanka analogowa" ale za to widze fragment o tym ze ma mu pozwolic ROZWIJAC zainteresowania. Ten zebrany przez nas sprzet jak najbardziej cos takiego umozliwia i to w duzo wiekszym stopniu niz gdybysmy dali jakiegos nowego eos'a z kitem bez zadnych dodatkow.
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 12-08-2006 o 08:26
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Domyślnie

McKane, spoko, JSK miał dobre intencje.

JSK - McKane ma rację. Nie mam nic do dania - postanowiłem coś kupić i wydaje mi się to już nie to samo. Ale w sumie ważne jest, żeby chłopak mógł robić zdjęcia dobrym sprzętem. To, co zaoferowano i jak to zrobiono wydaje mi się wspaniałe.

Poza tym thorin to wymyślił, il fuoco i akustyk zbudowali, my się tylko możemy przyłączyć (albo nie). Ja ponawiam moją propozycję torby (np. na 2 body).
    Ostatnio edytowane przez slawi_3000 ; 12-08-2006 o 09:15

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Mysle, że najpierw należy skontaktować się z Paniami Izą i Asia i sprawę omówić. (I ze względu na rozpoczecie sprawy i miejsce mógłby to zrobic Thorin).
    Następnie przekaże na forum ustalenia i będziemy zgodnie z nimi działać.
    Oczywiscie deklaruje właczenie sie do akcji jak ustalone będą jej istotne szczegóły. (np. mogę kupić na allegro kilka filmów z adereswm wysyłkowym chłopaka lub osoby , która bedzie podarunki przekazywać chłopakowi np. akustyka)Żywiołowośc jest zacna rzeczą ale akcja musi przynieść chłopakowi szczęście i uśmiech a nie ewentualny substytut spełnionego marzenia.
    tak wiec myślę, że kontakt z Paniami to podstawa!
    Pozdrawiam
    Janusz

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP.
    Mysle, że najpierw należy skontaktować się z Paniami Izą i Asia i sprawę omówić. (I ze względu na rozpoczecie sprawy i miejsce mógłby to zrobic Thorin).
    Następnie przekaże na forum ustalenia i będziemy zgodnie z nimi działać.
    Oczywiscie deklaruje właczenie sie do akcji jak ustalone będą jej istotne szczegóły. (np. mogę kupić na allegro kilka filmów z adereswm wysyłkowym chłopaka lub osoby , która bedzie podarunki przekazywać chłopakowi np. akustyka)Żywiołowośc jest zacna rzeczą ale akcja musi przynieść chłopakowi szczęście i uśmiech a nie ewentualny substytut spełnionego marzenia.
    tak wiec myślę, że kontakt z Paniami to podstawa!
    Pozdrawiam
    Janusz
    Święte słowa i chyba od tego trzeba zacząć.

Domyślnie

Chyba się tu nie za bardzo rozumiemy.
    Akcja jest spontaniczna. Propozycja i inicjatywa należy do kilku osób. I uprzejmie proszę jej nie recenzować - nikt nie potrzebuje informacji o tym, jakbyście WY to robili, gdybyście WY to robili. Chcecie Panowie - zorganizujcie coś podobnego na własny sposób.
    A o tym, czy prezent się podoba pozwólcie zdecydować odbiorcy. Ma coś do powiedzenia na ten temat.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000
    Akcja jest spontaniczna. Propozycja i inicjatywa należy do kilku osób. I uprzejmie proszę jej nie recenzować - nikt nie potrzebuje informacji o tym, jakbyście WY to robili, gdybyście WY to robili. Chcecie Panowie - zorganizujcie coś podobnego na własny sposób.
    A o tym, czy prezent się podoba pozwólcie zdecydować odbiorcy. Ma coś do powiedzenia na ten temat.
    Wybacz ale się z Tobą "źdźiebko" nie zgodzę. Spontaniczną akcję można organizować dla np. powodzian.
    Akcję organizuje Fundacja "Mam Marzenie" a więc jakaś organizacja w sposób ścisle określony a nie na zasadzie improwizacji. I ponieważ one są koordynatorkami tego przedsięwzięcia należy to zrobić ustalajac z nimi pewne szczegóły!
    Chwała Thorinowi, że zainicjował ja na CB i chwała wszystkim forumowiczom, w tym wątku że tak spatanicznie się do niej chcą włączyć. I należy to wykorzystać i nadać temu poprawne ramy!
    A napewno wszyscy bedą zadowoleni i usatysfakcjonowani!
    Pozdrawiam
    Janusz

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Właśnie staram się wytłumaczyć, że spontaniczność nie zawsze jest wskazana.
    Ja też nie potrzebuję informacji co byśmy robili jak byśmy robili gdybyśmy robili jak zrobili. Daruj sobie slawi_3000. Chcesz rozkręcić jakąś pyskówkę? A to "Chcecie Panowie - zorganizujcie coś podobnego na własny sposób." - mistrzostwo świata w piękny sposób zachęcasz forumowiczów do pomocy.

Domyślnie

Triszer, janusz. Poddaję się. Czujecie potrzebę nadawania poprawnych ram, to nadawajcie i eliminujcie zbędną spontaniczność. EOT.

Dopiero zaczyna Awatar max44
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Panowie, w spełnianiu marzeń nie liczy się fabryczny stan przekazywanych przedmiotów...
    Oczywiście dobrze by było, aby stan aparatu był bardzo dobry, ale chyba lepiej, żeby w zestawie znalazła się cała masa dodatków, które oferujecie i które na pewno przydadzą się Michałowi, niż żeby otrzymał nówke z kitem i nic więcej...
    Te dzieciaki mają zazwyczaj w sobie dużo pokory, Michał na pewno nie chce się chwalić sprzętem przed kolegami, chce robić dobre zdjęcia...

januszP. - zdziwiłbyś się, jak często trzeba improwizować spełniając marzenia... oczywiście staramy się, żeby wszystko było jak najlepiej zorganizowane, ale niekiedy nasze akcje to zupełny spontan - kiedy czas biegnie nieubłaganie trzeba się spieszyć... i zdarzają się przypadki, że czas jest górą...

Nawet jeśli wolontariusze z Wrocławia rozpędzili machinę i nowy aparat jest już w zasięgu ręki, Wasz zestaw i tak będzie wspaniałym prezentem - tyle dodatków (i zapasowe body) Michał zdobywałby pewnie przez następnych kilka lat...

P.S. A już kapitalną sprawą będzie, jeśli ktoś z Wrocławia (np. Akustyk) spotka się z Michałem raz na jakiś czas i trochę podszkoli, albo wspólny plener zorganizuje...
    Ostatnio edytowane przez max44 ; 12-08-2006 o 11:44
    canon i dodatki...

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Akcja jest spontaniczna.
    Spontaniczność nie zabrania myślenia

Propozycja i inicjatywa należy do kilku osób. I uprzejmie proszę jej nie recenzować - nikt nie potrzebuje informacji o tym, jakbyście WY to robili, gdybyście WY to robili.
    Więc dzięki serdeczne thorin, Il fuoco i akustyk, sorka ale reszta ludków musi rozpocząć własną działalność tak?

Chcecie Panowie - zorganizujcie coś podobnego na własny sposób.
    jak tak dalej pójdzie to chyba nie będzie wyjścia, tylko to trochę obciach, że 15 osób nie może się dogadać. Ale to chyba normalne w tym chorym kraju.
    no właśnie, to mamy zrobić prezent Michałowi czy sobie?

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów