Czy Canon EF 70-200mm f/2.8 L jest naprawde az taki dobry, zeby dac za niego prawei dwa razy wiecej pieniedzy niz za Sigme 70-200mm f2.8 EX APO IF HSM ? Czy Sigma moze byc alternatywa?
Czy Canon EF 70-200mm f/2.8 L jest naprawde az taki dobry, zeby dac za niego prawei dwa razy wiecej pieniedzy niz za Sigme 70-200mm f2.8 EX APO IF HSM ? Czy Sigma moze byc alternatywa?
Wszystko jest względne :wink: IMHO ta Sigma może być niezłą alternatywąZamieszczone przez maja_1040
Dzisiaj widziałem w księgarni brytyjskie pismo o fotografii (35 pln) w którym to piśmie znajdował się dział buying guide i dla zakresu teleobiektywów ok. 70-200 i światłem 2.8 kolejność była następująca:
Nikkor
Sigma HSM(pięć gwiazdek na pięć możliwych)
Canon 70-200L 2.8 IS (cztery gwiazdki)
coś tam jeszcze.
Nie jest to pierwszy przypadek kiedy ta Sigma jest opisywana jako świetne szkło. Jedyny feler, to fakt, że Canon jest uszczelniony a Sigma nie. Czy to jest warte 350$ w USA albo 3000 PLN w Polsce? Zależy co kto lubi :wink:
Od dłuższgo czasu interesuje mnie ten obiektyw i właśnie zbieram na niego kaskę![]()
Sigma 70-200 f/2.8 HSM za 350 dolarów? POKAŻ![]()
![]()
Chodzi o różnicę cen pomiędzy tymi dwoma szkłami!Zamieszczone przez Spontan
Sry, nie zrozumiałem![]()
Wg mnie nie 8)Zamieszczone przez maja_1040
Jak najbardziej. Sam zamierzam ja kupic.Czy Sigma moze byc alternatywa?
Vitez a co to takiego?Zamieszczone przez Vitez
20Dset
maj łeb...
Dokladnie nie wiem (tzn dokladnych zdjec testowych nie ogladalem), ale obilo mi sie o uszy ze gorzy od tej Sigmy (np brak HSM) - gdzies, kiedys na grupie. A na pewno mniej popularny (w testach czy opiniach czy posiadaniu uzytkownikow) - to wystarczyZamieszczone przez Tytus
A moze go z czyms myle . A moze to jakas nowosc. Ale na ta Sigme juz sie zdecydowalem :P
Sigma APO 70-200mm F2.8 EX IF HSM???Zamieszczone przez Vitez
ja tak samo, do tego konwerter 2x, w USA są po 180$ i będę happy
20Dset
maj łeb...