Tylko przypadkiem nie powielaj mojego błędu i nie kupuj filtrów Selco! Nie nadaje się to to do niczego (zaczynają pojawiać się jakieś flary, zanika ostrość)
Tylko przypadkiem nie powielaj mojego błędu i nie kupuj filtrów Selco! Nie nadaje się to to do niczego (zaczynają pojawiać się jakieś flary, zanika ostrość)
350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX
Święte słowa. Nie zaczynaj od zawalenia się sprzętem. Wyjdź w plener i zacznij focić. Zobacz, czego Ci brakuje. Fotografia to nie zbieractwo sprzętu, lecz całkiem coś innego.Zamieszczone przez Riccardo
PS a tak przy okazji: gratuluje dobrego wyboru lustrzanki i przykro mi z powodu dalszych kosztów ...![]()
Pozdrawiam Rysiek
http://www.allegro.pl/item119542981_...m_bank_cz.html
To jest też Cplw cenie Uv
Zamieszczone przez mmsza
...a kto bogatemu zabroni.. ja na denko za 100 zł (jak piszesz) nakręciłem polara Hoya za 190 i już... tak mam i tyle w tym temacie.
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Poczytaj trochę forum zanim coś takiego kupisz. Zostanie Ci kilka złociszy w kieszeni zamiast nie nadających się do niczego szkiełek. Poza tym kil ma średnicę filtra 58 a nie 55mm.Zamieszczone przez sali128
No ale jak polara, to chyba nie do ochrony obiektywu tylko w innym celu....a kto bogatemu zabroni.. ja na denko za 100 zł (jak piszesz) nakręciłem polara Hoya za 190 i już... tak mam i tyle w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 11-08-2006 o 17:54
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
A ta karta wystarczy mi Cheetah 2gb 80x (lubie robić zdjęcie sportowe,seryjne)?? Czy lepiej kupić szybszą karte??![]()
karta będzie ok.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
wyczuwam niuansa między filtrem cpl za 190 zł nakręconym na szkło za sto kilka złotych w celu poprawienia efektu foty a filtrem uv za 120 zł w celu ochrony tego szkła - tak mam i tyle w tym temacieZamieszczone przez tombas
![]()
Tak z tego wszystkiego zrozumiałem:
-dokupic akumulator dodatkowy,a filtrów mam nie kupować...
A co do karty...bede robił seryjne w głównie w jpeg,ale w raw'ie też sie zdarzy... wiec moge wziąść tego cheetah x80 2gb czy lepiej zainwestować w coś innego??