IMHO pojemnosc zdjecia zalezy od "gestosci" obrazu... im ciemniejsze - co nie oznacza ze bez szczegolow- to plik bedzie relatywnie wiekszy...
IMHO pojemnosc zdjecia zalezy od "gestosci" obrazu... im ciemniejsze - co nie oznacza ze bez szczegolow- to plik bedzie relatywnie wiekszy...
Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|
Nie miały wyjścia - obydwa były w trybie M i z takim samym ISOZamieszczone przez Tomasz Golinski
Chodziło własnie o uzyskanie identycznych fotek.
[ Dodano: 15-11-2004, 08:18 ]
Nie - właśnie (zupełnie przypadkiem, bo o tym akurat nie pomyślałem przy teście - ale korzystałem parę dni przed i zapomniałem wyłączyć) mój 10D miał +1. 300D na 90% też, bo właściciel jest z takich co to w takich dziwnych ustawieniach raczej nie grzebiąZamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
A dokładniej? Bo to sa mimo wszystko _różne_ zdjęcia ;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Ale jakies szczegóły wyświetla. Podobnie jak G5 vs. 10D - jeden potrafi wyświetlać dane z obrazków drugiego (nie wszystkie oczywiście).Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Sam nie wiem jak... Jak rozumiem, różnicy łatwo nie widać...Zamieszczone przez muflon
Ale jakies szczegóły wyświetla. Podobnie jak G5 vs. 10D - jeden potrafi wyświetlać dane z obrazków drugiego (nie wszystkie oczywiście).[/quote]Właśnie. Zdawało mi się, że Canon ma swoje rozszerzenie EXIFa i się go trzyma. Jak inaczej zewnętrzny soft sobie radzi? Ma każdy aparat z osobna rozklepany?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Dobre!!!Zamieszczone przez muflon
Ja tak na szybko przewaliłem pliki Jpg ze swojego 10D i widzę, że w najwyzszym trybie 'nie udało' mi się wyciągnąć większej objętości niż 3.3 MB z jednego zdjęcia. Typowa objętość w tym trybie to poniżej 1.5 MB.
A w moim dawnym 300D to średnia wychodzi pomiędzy 2,5Mb a 3MbJa tak na szybko przewaliłem pliki Jpg ze swojego 10D i widzę, że w najwyzszym trybie 'nie udało' mi się wyciągnąć większej objętości niż 3.3 MB z jednego zdjęcia. Typowa objętość w tym trybie to poniżej 1.5 MB.
Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3