Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: 30d - bateria

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie 30d - bateria

Pytanko do uzytkownikow 30D, zwlaszcza tych pochodzacych z importu.
    Jak dlugo trzymala Wam bateria po rozpakowaniu aparatu?? Moj byl dopiero przy mnie otworzony, bateria wskazuje full naladowanie, co nie jest prawda. Jutro musze pstrykac konferencje prasowa i mam dylemat. Siedziec teraz do niewiadom ktorej i pstrykac dlugopisy na biurku zeby go rozladowac, wlozyc do ladowarki i sie nie przejmowac czy tez powinna wytrzymac jedna sesyjke? Jak kupilem do 350 nieoryginalnego, to po wyjeciu z pudelka dzialal i dzialal i dzialal...

[edit]
    ew chyba zrobie tak, ze punkt 10.00 bede w jakims sklepie typu Riderwawa czy Eltec po zamienik, to w ca 2,5h ma szanse sie naldowac. Aku za 30zl nie jest mi zal nieformowac niz oryginalu.

Oakhallow
    Ostatnio edytowane przez Oakhallow ; 10-08-2006 o 23:21
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

laduj. nie ryzykuj, ze na foceniu zabraknie pradu. a jutro rano www.allegro.pl i zamow ze 2 zamienniki. lepiej za duzo niz za malo...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Baterie li-ion nie powinny byc przechowywane naladowane.

Jesli planujemy je na dluzej zostawic powinny byc naladowane do ok. polowy. Napewno tez same sie z czasem rozladowywuja (choc by z powodu niskiej temperatury). Wiec po rozpakowaniu pudelka nie nalezy sie dziwic, ze aparat sie na baterii nie uruchamia badz mimo, ze pokazuje full pada po paru fotkach.

Bateria z pewnoscia nie byla naladowana i nie powinna byc. Nalezy ja naladowac (co pewnie napisane jest w instrukcji..
    ...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    nie nalezy sie dziwic, ze aparat sie na baterii nie uruchamia badz mimo, ze pokazuje full pada po paru fotkach.
    Problem w tym, ze sie uruchamia i nie ma zamiaru sie wylaczyc dran jeden
    Ale akcja z pierwszego posta wydaje mi sie najsensowniejszym wyjsciem, zeby nie stracic Kazia rozprawiajacego o dzieciecych hustawkach

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Oakhallow
    Problem w tym, ze sie uruchamia i nie ma zamiaru sie wylaczyc dran jeden
    Ale akcja z pierwszego posta wydaje mi sie najsensowniejszym wyjsciem, zeby nie stracic Kazia rozprawiajacego o dzieciecych hustawkach
    Kazia M., ex-namiestnika z kaczej laski ?
    www albo tez flickr

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    Kazia M., ex-namiestnika z kaczej laski ?
    Mow co chcesz o nim, ale ja go lubie fotografowac, wdzieczny jest bardzo i nie strzela glupich min jak co poniektorzy.

Oakhallow

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Oakhallow
    Mow co chcesz o nim, ale ja go lubie fotografowac, wdzieczny jest bardzo i nie strzela glupich min jak co poniektorzy.
    nie mowie nie... ja sie po prostu zawsze z elyt wladzy nabijam

no tak czy siak, zdjecia pokaz
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Nie powinieneś się przejmować aktualnym stanem baterii tylko ładuj ją na full. Mój akumulatorek po naładowaniu pozwolił mi na zrobinie około 1200 fotek. Teraz mam grip a wnim dwa akku, oryginał i GP. Pewnie dokupię jeszcze jeden GP. Dobry z zdecydowanie tańszy.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Uprawnienia umieszczania postów