a mogę prosić jaśniej?ja widzę na tej kartce także tragiczne poziomy, bez choćby autolevels
a mogę prosić jaśniej?ja widzę na tej kartce także tragiczne poziomy, bez choćby autolevels
A ja siedze i dumam jak Ty zes celowal.Zamieszczone przez parsons
Daj tu cale kadry tych batetyjek bo zanim doszedlem do tej dosc istonej informacji to kilka razy pomyslalem sobie ze albo cos piles albo najarales sie jakiegos swinstwa.
otwórz zdjęcie w PS i naciśnij ctrl+shift+L i zobaczysz różnicęZamieszczone przez parsons
20Dset
maj łeb...
Nowe wersje testu domowego oraz tele po autolevel.
nie no bez przesady, ja tylko chciałem zwrócić uwagę na pewne predysposycje cyfrówekZamieszczone przez parsons
TAKIE GNIOTY TELE CI ROBI![]()
jaki to był czas, przesłona i ogniskowa?
bo na moje to jakieś 75-300 robione czasem 1/10 s. z 300mm
bo bo jeżeli kitem takie cyknął to ja przepraszam i wychodzę...
problem z kitowcem to IMHO jego obudowa, część, która kręci się i ostrzy lata czasami na boki jak w każdym szkle tej konstrukcji i dlatego aparat niezawsze ostrzy precyzyjnie, poza tym jedno drgnienie, okular się ruszy i choć złapał ostrość, koniec końców wychodzi **** blada....
20Dset
maj łeb...
Niesty to szkło KITowe, ogniskowa 24mm, ISO400, F11, 1/100, dzień pochmurny, odległość do celu jakieś 150m (tak na oko)
zaraz zaraz - no to jakie TELEZamieszczone przez parsons
Chyba przestalem juz rozumiec ten watek
![]()
No tak. Z tego wszystkie piszę głupoty. Oczywyście chodzi o WIDE.
no to tragedia totalna, a spróbuj zrobić zdjęcia czymś innymZamieszczone przez parsons
20Dset
maj łeb...
Szybki test, wszystko na F8, ISO200, ogległość na oko 300m
50mm MKII
18-55mm @ 55mm
75-300mm @ 75mm
Zeiss 135mm
Jak dla mnie to Zeiss jest najlepszy, ale to dalej mi nie wyjaśnia czy to AF w moim aparacie czy to szkła, bo tylko nim ostrzyłem manualnie.