Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Zakaz wnoszeniu sprzętu foto na pokład samolotu! - lecacego do GB

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu

Jasssne... Super zabezpieczenie... Najlepiej niech latają puste samoloty...
    Jakby mieli mieć to bomby w nadanym a nie podręcznym to by zabronili latać z bagażem w ogóle ?
    Nie - myślę, że gdyby nie wiedzieli co i jak po prostu zawieśiliby loty

To się nazywa minimalizowanie niebezpieczeństwa, mieli informacje, że podzespoły bomby są w bagażu podręcznym a bomby mają zostać złożone na pokładzie samolotu to wprowadzili zakaz czy też ograniczenia we wnoszeniu bagażu podręcznego. W takiej sytuacji to działanie jak najbardziej racjonalne.

Rozumiem, że Ty po takim alarmie bez wahania wsiadłbyś do samolotu ufając, że Twoi współpasażerowie w bagażu podręcznym nie mają nic niebezpiecznego. Miej jednak na uwadze, że niektórzy mogliby nazwać takie postępowanie lekkomyślością.

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Spokojnie bez paniki. Ludzie ktorzy rzadza liniami lotniczymi zdaja sobie sprawe ze w podrecznym wozi sie sprzet wiec aby nie stracic klientow wymysla cos zapobiegawczo a jak nie to kij im w oko. Lepiej jechac na wakacje wlasnym autem bo po drodze mozna duuuuuuzo fajnych rzeczy zobaczec. Uprzedzam glupie komentarze ,ze oczywiscie mam na mysli Europe;-)
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

SLuchajcie, mam potwierdzona informacje, od znajomej ktora pracuje na lotnisku, ze zakaz wnoszenia bagazu podrecznego obowiazuje TYLKO i WYLACZNIE !!!! w rejsach do USA i UK. Wkazde inne miejsce nie ma problemu )

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Z bloga Bruce Schneiera (znanego specjalisty od kryptografii i bezpieczeństwa)

No to mi sie podoba. Moje ulubione. 1wsza regula (firewall/router) rtust/untrust - untrust/trust deny all/all. Pieknie zacytowane.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubek
    W związku z zagrożeniem atakami terrorystycznymi od dziś...
    Kiedy kolega taty oglądał z nami Universal Soldier powiedział mi tak: Pawełku, ja to może nie, ale ty na pewno tych czasów dożyjesz

Smutne, ale chyba prawdziwe.

OT=on
    Czymś muszą odwrócić uwagę ludzi od tego co się wyprawia na Bliskim Wschodzie.
    OT=off i zarazem koniec OT
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski
    Oni pewnie wybrali Londyn, bo to poki co jest tolerancyjne miejsce, w ktorym ICH ludzie latwo sie moga wmieszac w otoczenie.
    W Polsce nie robia zamachow, bo ilu masz Arabow na ulicach. Jak by sie jakis pojawil, to by bylo na niego 10 donosow dzinnie. I wszystkich mozna z latwoscia sprawdzic.
    Marcin
    Tu sie z toba zgodze (aczkolwiek coraz wicej rodakow na ulicach). Nikogo nie rusza Arab na ulicy, to kumpel a pubu, ojciec kolegi ze szkoly twojego dzieciaka. Tolerancja jest (tu tez mozna by w polemike uderzyc ale sensu niema). W Polsce ciezko by bylo. Dobrze powiedziane. a tak OT to kumpel (Grek) do turcji lecial bo tam jego zoa sie wylegiwala w sloncu. Mial leciec wczoraj 0 22 a polecial dzia o 7 rano, za*************e opoznienia sa. Napisal ze trzepia kazdego, jego troche mniej ale i tak mial ciemniejsza skore niz Srodkowo/wschodnio eupopejczcy

Cool

Akustyk, w pełni sie z Toba zgadzam. Kiedyś podczas krucjat na sztandarach była religia, teraz hasło "demokracja", a zawsze chodziło tylko o jedno: pieniądze i wpływy. I tu nie ma mowy o "dziwnym zbiegu okoliczności". Zaognianie konfliktów to bardzo dochodowa sprawa. Poza tym pomysł z płynnymi materiałami wybuchowymi to chyba jakiś starsznie zakurzony temat. Ciekawe, że postanowiono go odkurzyć akurat teraz, kiedy inwazja na Liban nabrała impetu...

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq
    pelican 1500 + Pelican 1505 Padded Divider

i tez sie zastanawiam jak to bedzie wygladalo, bo nie wierze ze kaza kazdemu biznesmenowi pakowac laptopy,blueberry i inne zabawki do luku, inaczej skonczy sie to dla nich marnie, menadzer lotniska w edynburgu stwierdzil ze ten alarm ma trwac chyba 72 godziny, wiec poczekajmy i zobaczymy

:razz: W łaśnie niedawno oglądałem newsy z Londynu, od wczorajszego ranka pasażerowie zgłosili już zaginięcie kilkuset sztu laptopów "przepakowanych" do bagażu głównego - myślisz, że pelican i pląba coś pomogą, bo ja osobiscie szczerze wątpię

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja czytalem ze na lotnisku w Londynie bagazowi to glownie Polacy
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Ja czytalem ze na lotnisku w Londynie bagazowi to glownie Polacy
    Znakiem tego w niedługim czasie na Allegro pojawi się masa "tanich" komputerów, aparatów, telefonów, etc Żartowałem

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów