ty na serio tak myslisz?Zamieszczone przez akustyk
ty na serio tak myslisz?Zamieszczone przez akustyk
mysle, ze takiej Polsce angazowanie sie w wojne w Iraku bylo potrzebne jak przyslowiowej d... czyrak. doraznym interesem bylo pewnie zapewne napedzenie koniunktury firmom uczestniczacym w odbudowie Iraku. o tyle "trafionym", ze juz np. Niemcy, nie angazujace sie po stronie amerykanskiej w polityke iracka, mimo to zdolaly dla swojego Siemensa zapewnic kontrakt na budowe UMTS. wart gruba forse.Zamieszczone przez snowboarder
nie jest dla mnie zrozumiale dlaczego rzad tego panstwa tak jawnie wspieral dzialania USA. i cala ta farse zwiazana z przedstawianiem "dowodow" i oswobodzaniem Iraku od Saddama. oraz pozniejsza wojne z terrorem, ktory obywatelom tego malego, zapyzialego kraju nad Wisla, zagraza w stopniu 1000-krotnie mniejszym niz stan drog czy chocby powodzie. nie rozumiem tego.
jestem w stanie zrozumiec Blaira i Busha. historia wielokrotnie pokazywala, ze slaba i watpliwa wladze latwo umocnic przez generowanie sztucznych konfliktow i spajanie narodow w obliczu wykreowanego wroga. z braku "komuchow" nowym fetyszem wladz stali sie terrorysci.
bez Iraku Bush nie mialby prawdopodobnie szans na druga kadencje. dzieki wywolanej "imprezce", udalo mu sie wciagnac narod i przekonac, ze jego wladza jest silna.
a na ile ten terroryzm jest realnym zagrozeniem... ?
mysle, ze po tym jak jeden z drugim Bushem stworzyli konflikty na Bliskim Wschodzie, wykreowali tez duza nienawisc do Ameryki w swiecie arabskim. konsekwencja tego z pewnoscia bedzie wiekszy nabor do organizacji terrorystycznych i wieksze zagrozenie USA i krajow wspolpracujacych. pytanie tylko: czy ten terroryzm nie jest przypadkiem reakcja "osi zla" na polityke Ameryki? stworzona przez wlasnie USA...
Akustyk zdjecia to ty robisz swietne ale polityka to sie lepiej nie zajmuj
Zostaw to innym...![]()
Edit by KuchateK: Prosze o krotsze cytatyZamieszczone przez akustyk
![]()
KUBEK a skąd ten news ???? !!!! Gmeram po necie i najść nie mogę...
Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS
Kurcze, mam nadzieje ze nie rozszerza tego na inne kraje UE...
chyba jednak głuchy telefon i "podkręcanie" faktów przez media
Działania w Wlk. Brytani były podyktowane próbą ataku (-ów) terorystycznego:
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...22,780152,2943
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...6&ticaid=121e5
Pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
No to po prostu zajebiscie. A ja przez Londyn bede lecial na swieta w grudniu. Pozostaje chyba sie zaopatrzyc w kilka twardych skrzynek Pelicana na laptopa, szkla i aparat.
Tutaj daja liste tego co wolno: http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3541118.html
Rece opadaja. Niedlugo beda kazdemu gacie przeswietlac. Chyba lepiej nigdzie nie latac tylko siedziec na dupie w domu.
K%$@! wkurzylem sie !@#%$@!
Do tego jakies naprawde solidne klodki by pasowalo na tym powiesic... A to znowu tez nie, bo cholery jedne zabraniaja zamykac bagaz. Znowu bagazowi beda mieli latwe lowy.Zamieszczone przez djtermoz
Ja tezZamieszczone przez djtermoz
Oki, zgoda. Ale w zamian niech zaoferuja jakies k%$@! gwarancje, ze jak wloze sprzet do walizki za 3 czy 5 tysiecy to jak cos zginie nie zwroca mi dupnej stawki pare dolcow za kilogram jak do tej pory.Zamieszczone przez McKane
Ja to sie chyba na statki przerzuce
Coraz bardziej zaczynam byc za delegalizacja ich religii...
...
To chyba jakieś jaja.
Czytając to miałem nieodparte wrażenie że to na 1 kwietnia
Bez paniki, nie określają przecież na jak długo ten zakaz. Może tymczasowo. Poza tym czytając te wszystkie doniesienia wygląda to tylko na zarządzenie w brytyjskich i amerykańskich liniach. Pamiętam jak w 2001 roku wracałem ze stanów i trzepali ludziom wszystkie bagaże i nawet buty. Potem od tego odeszli.
Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS